Anladığım kadar ile github dan kext leri indirdim. Bazılarını bulamadım, bulduklarımında tarihi eskiydi. opencore da 8.4e güncelledim.
burada aşağıdaki yazıyı okudum. Big Sur kurdum. config ayarlarını yapmaya çalıştım.
Big Sur kusursuz kuruldu.
Merhaba arkadaşlar, Aktif olarak BigSur kullanıyorum bilgisayarımda. Geliştirici olarak çalıştığım için kullandığım diskim çok küçük geliyor (250GB NVMe SSD). Ben de elimdeki 1 TB olan SATA SSD'ye geçiş yapmak istiyorum. Hem de geçiş yaparken beta da olsa venturaya güncellemek istiyorum...
osxinfo.net
"Opencore 0.8.2 klasörü içerisinde bir Efi bulacaksınız onu açın.
1.Boot klasörünü kendinizinki ile değiştirin.
2.OC klasörünü açın. İçerisinden Drivers, Tools klasörlerini ve Opencore.efi dosyasını yine sizin efiniz OC içerisindekilerle değiştirin.
3.Güncel sürümlerini indirdiğiniz kextleri yine sizin efiniz OC içerisindeki kexts klasörüne kopyalayın ve var olanlarla değiştirin.
4.Config.plistinizi OpenCore Configurator ile açın Kernel sekmesindeki işli eski kextleri silin Scan/Browse ile efi/OC/Kexts yolunu gösterip plistinize ekleyin.
5.Aynı işlemleri Drivers ve Tools için de yapın. (Drivers ve tools içindekilerin tamamını eklemenize gerek yok önce pistinizi kontrol edin Big Sur için hangilerini kullanmışsanız onlar yeterli olur)
6.Tüm işlemler bittikten sonra pistinizi kaydedin."
en son yüklemeye çalışırken şöyle bir hata aldım.
(ekran görüntüsü)
drive.google.com
ardından big sur içinden kurmaya çalıştım.
bir saat kadar sürdü. yeniden başlat gerekli dedi.
Normal olarak yeniden başlattım. bir yerde takıldı.
Ardından usb ile başlattım. yukarıdaki hatayı aldım.
Düşündüğüm kadarı ile kurdum ama boot edemiyorum galiba.
bu da efim
drive.google.com