Intel Dual Band Wireless-AC 3160 Tanıtma

gurkanyal

APPRENTICE
16 Kas 2020
95
16
21
airport

pardon da aynı wifi kartı olduğu için buradan belki çözüm bulunur diye yazdım bunun kime ne zararı var? hiç bir konu da çözüm üretemediğin gibi çözüm arayışında olan insanlara da engel olmasan keşke ? @yusfklncc ??
düz itlwm kext indir
sağ click paket içeriğini görüntüle de
contents içinde info.plist sağ click birlikte aç textedit ile düzenle

SSID kısmına ağın ismini yaz
password kısmına ağın şifresini yaz

bu şekilde yaz kaydetip kapat, kexts klasörü içine atıp config.plist'e kexts kısmına yeni kext'i işlemeyi unutma.

1643543476101.png

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo G50-70
Anakart Modeli
Lenovo Lancer 5A2
İşlemci Modeli
Intel Core i5 4210U Haswell
Grafik Kartı
HD4400 & (Fried) R5 M230
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751
Ağ Aygıtları
Intel AC3160
Disk ve RAM
8GB DDR3L 1600MHz
  • Like
Tepkiler: HEISENBERG

HEISENBERG

PADAVAN
21 Kas 2017
100
38
71
29
new jersey
düz itlwm kext indir

bu şekilde yaz kaydetip kapat, kexts klasörü içine atıp config.plist'e kexts kısmına yeni kext'i işlemeyi unutma.

Ekli dosyayı görüntüle 43210
hemen deniyorum hocam wifi uygulaması vardı dmg uzantılı onu yüklemiyorum değil mi 🙏🙏

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
airport

pardon da aynı wifi kartı olduğu için buradan belki çözüm bulunur diye yazdım bunun kime ne zararı var? hiç bir konu da çözüm üretemediğin gibi çözüm arayışında olan insanlara da engel olmasan keşke ? @yusfklncc ??
Artık bu durumları normal karşılıyorum ne de olsa 10 insandan ya da 100 insandan biri senin gibi çıkıyor yapacak bir şey yok. Burası bir forum ve kuralları var. Sürekli konu açıp aynı sorunları başka konular altında belirtmemen gerekir. Aylardır burada moderatörüm bir sürü insana yardımcı oldum gerekirse günler sürdü bazıları ama bu işi gerçekten yapmak isteyen insanlar tarafında hiç sıkıntı çekmedim ve sorununu çözüme kavuşturduk. Forum ve insanlar adına emeklerimi gösterip imajlar, efiler ve konular hazırladım sırf insanlar daha kolay kurulum yapsınlar zorlanmasınlar diye ve bundan belkide yüzlerce insan faydalandı. Ama pek de söylemek istemesemde "senin" gibi insanlar yaşadığı en ufak sorunda sabırsızlıkları, bencillikleri ve nankörlükleri yüzünden benim gibi emek veren insanların emeklerini hiçe sayıyor. Hiç bir sorunu çözemediğimi söylerken de benim imajım ile kurduğun bir bilgisayarı tamamlamaya çalışman şaşırtıcı. Her ne ise umarım sorununu çözersin. Saygılar kolay gelsin.
Ve arkadaşın sunduğu çözümün aynısının sana strangerone hocam tarafından sunulması ve senin sonunda başarısız olduğunu belirtmene rağmen aynı çözümü bir kere demenen de garip.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
  • Like
Tepkiler: montezuma

HEISENBERG

PADAVAN
21 Kas 2017
100
38
71
29
new jersey
Artık bu durumları normal karşılıyorum ne de olsa 10 insandan ya da 100 insandan biri senin gibi çıkıyor yapacak bir şey yok. Burası bir forum ve kuralları var. Sürekli konu açıp aynı sorunları başka konular altında belirtmemen gerekir. Aylardır burada moderatörüm bir sürü insana yardımcı oldum gerekirse günler sürdü bazıları ama bu işi gerçekten yapmak isteyen insanlar tarafında hiç sıkıntı çekmedim ve sorununu çözüme kavuşturduk. Forum ve insanlar adına emeklerimi gösterip imajlar, efiler ve konular hazırladım sırf insanlar daha kolay kurulum yapsınlar zorlanmasınlar diye ve bundan belkide yüzlerce insan faydalandı. Ama pek de söylemek istemesemde "senin" gibi insanlar yaşadığı en ufak sorunda sabırsızlıkları, bencillikleri ve nankörlükleri yüzünden benim gibi emek veren insanların emeklerini hiçe sayıyor. Hiç bir sorunu çözemediğimi söylerken de benim imajım ile kurduğun bir bilgisayarı tamamlamaya çalışman şaşırtıcı. Her ne ise umarım sorununu çözersin. Saygılar kolay gelsin.
Ve arkadaşın sunduğu çözümün aynısının sana strangerone hocam tarafından sunulması ve senin sonunda başarısız olduğunu belirtmene rağmen aynı çözümü bir kere demenen de garip.
Öncelikle senin ilettiğin imaj ile hiç bir şekilde sistem açılmamıştı mesajları dikkatli okumanı tavsiye ederim... strangerone hocamın ilettiği EFI ile kurulum başarılı oldu. Ve arkadaş olarak plist içerisinde ağ adı ve şifre girerek deneme yapmamı söyledi dikkatli okursan eğer aynı çözüm olmadığını algılayabilirsin belki 🙂başkalarını çözüme ulaştırmış olabilirsin ancak benim için yaptıkların ne yazık ki bir işe yaramadı çabaların için teşekkürler dostum, müsaadenle sorunumu çözmeye çalışıyorum gereksiz mesaj yığını yapmaya gerek yok. "sabırsızlıkları, bencillikleri ve nankörlükleri " şeklinde konuşmak benim tarzım değil bilmem anlatabildim mi :)
düz itlwm kext indir

Ekli dosyayı görüntüle 43210

maalesef sonuç değişmedi ;

1643545719873.png

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Öncelikle senin ilettiğin imaj ile hiç bir şekilde sistem açılmamıştı mesajları dikkatli okumanı tavsiye ederim... strangerone hocamın ilettiği EFI ile kurulum başarılı oldu. Ve arkadaş olarak plist içerisinde ağ adı ve şifre girerek deneme yapmamı söyledi dikkatli okursan eğer aynı çözüm olmadığını algılayabilirsin belki 🙂başkalarını çözüme ulaştırmış olabilirsin ancak benim için yaptıkların ne yazık ki bir işe yaramadı çabaların için teşekkürler dostum, müsaadenle sorunumu çözmeye çalışıyorum gereksiz mesaj yığını yapmaya gerek yok. "sabırsızlıkları, bencillikleri ve nankörlükleri " şeklinde konuşmak benim tarzım değil bilmem anlatabildim mi :)

Ekli dosyayı görüntüle 43212
İmaj dedim zaten EFI demedim. Senin tarzın olmadığını forum üzerindeki diğer konularındaki mesajlardan görmek oldukça rahat sıkıntı etme. Kolay gelsin

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

gurkanyal

APPRENTICE
16 Kas 2020
95
16
21

Ekli dosyayı görüntüle 43212
WI-FI olarak göstermemesi gerekiyor, sistem tercihlerinden ağ kısmına gel ethernet simgesi olarak bağlandı demesi gerekiyor

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo G50-70
Anakart Modeli
Lenovo Lancer 5A2
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
HD4400 & (Fried) R5 M230
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751
Ağ Aygıtları
Intel AC3160
Disk ve RAM
8GB DDR3L 1600MHz
  • Like
Tepkiler: HEISENBERG

gurkanyal

APPRENTICE
16 Kas 2020
95
16
21
etherneti silmiştim boş orası ama hiç bir şey yok

bu arada ethernet bağlantısı yok cihazımda ethernet girişi de yok
Etherneti silmen önemli değil yeni bir giriş eklemesi gerekiyor, cihazda başka kextler çalışıyor mu mesela ses tanıtmak için kullandığın kextler vs. çünkü kext inject olmuyor gibi gözüküyor.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo G50-70
Anakart Modeli
Lenovo Lancer 5A2
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
HD4400 & (Fried) R5 M230
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751
Ağ Aygıtları
Intel AC3160
Disk ve RAM
8GB DDR3L 1600MHz

HEISENBERG

PADAVAN
21 Kas 2017
100
38
71
29
new jersey
Etherneti silmen önemli değil yeni bir giriş eklemesi gerekiyor, cihazda başka kextler çalışıyor mu mesela ses tanıtmak için kullandığın kextler vs. çünkü kext inject olmuyor gibi gözüküyor.
ses vs. çalışıyor ama başta çalışıyordu zaten yani sonradan yüklemedim hocam, kernel içine injecte olmada mı sorun var kernel de görüyorum ama eklediğim kexti, configimi ekledim bi bakın isterseniz acaba confige mi işlemiyor :(

Ekli dosyalar

gurkanyal

APPRENTICE
16 Kas 2020
95
16
21
ses vs. çalışıyor ama başta çalışıyordu zaten yani sonradan yüklemedim hocam, kernel içine injecte olmada mı sorun var kernel de görüyorum ama eklediğim kexti, configimi ekledim bi bakın isterseniz acaba confige mi işlemiyor :(
Hackintool'dan kexts kısmından baksana airportitlwm yada itlwm gözüküyor mu

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo G50-70
Anakart Modeli
Lenovo Lancer 5A2
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
HD4400 & (Fried) R5 M230
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751
Ağ Aygıtları
Intel AC3160
Disk ve RAM
8GB DDR3L 1600MHz

HEISENBERG

PADAVAN
21 Kas 2017
100
38
71
29
new jersey
sizin intel ac3160 sağlıklı çalışıyor mu nasıl çalışıyor defalarca denememe rağmen çalıştıramadım :D 😭 😭 😭 😭 Allah rızası için benimkini de çalıştıralım hocam. hayır hocam gözükmüyorrr demekki injecte olmuyor :O Sebebi ne peki nasıl yapabilirim

itlwm sildiğim halde var sonda anlamadım Aitlwm yok yüklediğim halde

1643548855213.png

buradan itlwm yi nasıl kaldırabilirim kaldırıp airpotu yüklicem hocam @mehmetyuksel

Moderatörün son düzenlenenleri:

gurkanyal

APPRENTICE
16 Kas 2020
95
16
21
üstüne tıklayıp sağ alttaki - simgesine tıklayacaksın

kext için config yedeğini al usb'ye vs. opencore configurator'den misc > security secureboot model kısmını j214k yapıp tekrar dene
sistem açılmayabilir o yüzden yedek al diyorum

1643549293372.png

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo G50-70
Anakart Modeli
Lenovo Lancer 5A2
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
HD4400 & (Fried) R5 M230
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751
Ağ Aygıtları
Intel AC3160
Disk ve RAM
8GB DDR3L 1600MHz

HEISENBERG

PADAVAN
21 Kas 2017
100
38
71
29
new jersey
üstüne tıklayıp sağ alttaki - simgesine tıklayacaksın

kext için config yedeğini al usb'ye vs. opencore configurator'den misc > security secureboot model kısmını j214k yapıp tekrar dene
sistem açılmayabilir o yüzden yedek al diyorum

Ekli dosyayı görüntüle 43217
yaptım kexti bütün heryere işledim sistem library kexte bile yükledim hackintool ile ama sonuç değişmedi sinirden ölcem şimdi 😭 😭 😭 😭 😭

gurkanyal

APPRENTICE
16 Kas 2020
95
16
21
1643574715710.png

airportitlwm ve itlwm kextlerinin clover desteği yok, clover ile imkanı yok tanıtamazsın. Opencore'ye geçmen gerekiyor.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo G50-70
Anakart Modeli
Lenovo Lancer 5A2
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
HD4400 & (Fried) R5 M230
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751