Lenovo gaming 3 EFI

mamiekici

APPRENTICE
22 Kas 2025
24
0
1
OpenCore ile Hackintosh Sistemlerde Ses Kartı Tanıtmak - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu buna bakabilirsiniz
Konuya bir açıklık getirirsek , EFIyi sistem oluşturur , siz değil. O yüzden 1GB boş alan bırakmayın EFI için. Ses için gönderdiğim makaleye bakın. Eğer başka bir yerden bakıyorsanız , yardımcı olamam , çünkü neler yaptığınıızı bilmiyorum.
İlk önce kurmak için bunlar:
BalenaEtcher indirin ve imajı yazdırın.
Bir EFI dizini gözükecek Dosya Gezgininde (eğer yoksa söyleyin harf atamayıda gösteririm) , ondan sonra içine size göre olan EFIyi atın EFInin içine , sonra usbden boot edin , kurulum ekranına geldiğinizde Disk İzlencesine tıklayın , kullancağınız diski silin APFS formatında. Sildikten sonra çıkın ve macOS Sekuya kur’a basın , sonra sözleşmeyi kabul edin ve sildiğiniz diske basın ve kurulumu başlatın , bilgisayr bir kaç kere yeniden başlayacak.
Eğer usbsiz kullanmak istiyorsanız windows diskinide silin çünkü Windowsu bir kedi olarak düşünün , macOSuda fare . Windows macOSun efi partitionunu bozar. O yüzden en sağlıklısı ilk önce macOS sonra Windowstur.
OpCoreSimplify'de ses codec'i seçin diyecek ama orayı geçin , ses daha sonrada yapılandırılabilir.
Opencore simplifyda seçtim bitane 11 dediler seçtim ve şimdi demin attıgınız forumdan tanıtma işlemini yaptım ana hala baştaki gibi aynı o videoyu izledim youtubeden tek tek yaptım ama aynı görüntü ekledim başkalarına baktım tanıtma yapmasalarda args satırında başja birşey yazıyor bendede başka birşey yazıyor ne yapmamız lazım yardım edin

Ekli dosyalar

2 Eki 2023
347
50
251
Opencore simplifyda seçtim bitane 11 dediler seçtim ve şimdi demin attıgınız forumdan tanıtma işlemini yaptım ana hala baştaki gibi aynı o videoyu izledim youtubeden tek tek yaptım ama aynı görüntü ekledim başkalarına baktım tanıtma yapmasalarda args satırında başja birşey yazıyor bendede başka birşey yazıyor ne yapmamız lazım yardım edin
Ses kartınız tanınmıyor. Hardware Sniffer (google'a yazarak GitHub linkinden indirebilirsiniz) programını çalıştırıp bana sonuçta çıkan JSON dosyasını gönderebilirmisiniz . Eğer windowstaysanız tabiki

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM
ADATA SU650 - Toshiba RC500 & 16 GB DDR3 RAM
2 Eki 2023
347
50
251
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM
2 Eki 2023
347
50
251
Alc257 diye biliyorum
Tamamdır , iki dakika bekleticem
Bu makaleye bir bakın.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM

mamiekici

APPRENTICE
22 Kas 2025
24
0
1

Bu makaleye bir bakın.
O makaledeki herşeyi yaptım zaten olmadı yardım eder misiniz

2 Eki 2023
347
50
251
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM
2 Eki 2023
347
50
251
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM

mamiekici

APPRENTICE
22 Kas 2025
24
0
1
Kullandıgım kextlerin olduğu klasörün fotoğrafını gönderdim kontrol edip ne yapmam gerektiğini söyler misiniz kesin olsun artık
GitHub - CloverHackyColor/VoodooHDA: Audio driver for macOS Intel VoodooHDA kullanmayı deneyin

Kext klasörüne attıktan sonra OpenCore Configuratorda eklediğinizi belirtmeniz gerekebilir , onun için Scan/Browse diyin config.plist'i açıp OCC'de , eğer birşey seçmenizi isterse , Kexts klasörünü seçin
Anlamadım ne demek istiyorsunuz

2 Eki 2023
347
50
251
Kullandıgım kextlerin olduğu klasörün fotoğrafını gönderdim kontrol edip ne yapmam gerektiğini söyler misiniz kesin olsun artık
Pardonda üstteki nedir acaba? Ben'mi körüm??
GitHub - CloverHackyColor/VoodooHDA: Audio driver for macOS Intel VoodooHDA kullanmayı deneyin

Kext klasörüne attıktan sonra OpenCore Configuratorda eklediğinizi belirtmeniz gerekebilir , onun için Scan/Browse diyin config.plist'i açıp OCC'de , eğer birşey seçmenizi isterse , Kexts klasörünü seçin
..

Yani yeni bir kext ekleyecekseniz klasöre
Pardonda üstteki nedir acaba? Ben'mi körüm??

..

Yani yeni bir kext ekleyecekseniz klasöre
Onu yapmak için VoodooHDA kext'i indirin ve Kexts klasörüne koyun . EĞER gerekirse config.plist'ede tanıtmamız gerekebilir diye diyorum. Siz bir deneyin , kexti ekledikten sonra sistemi yeniden başlatın , ve HackinToolsa girin ve ordan Ses'te yeni bir aygıt belirmişmi kontrol edin.

"Denediniz mi?"

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
macOS Tahoe 26.2
Anakart Modeli
MSI A520M Pro (MS-7D14)
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 3 3100
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 560 (4GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111
Disk ve RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,468
4,401
ne yapmam gerektiğini söyler misiniz kesin olsun artık
Öncelikle Hackintosh sistemde hiçbir şey kesin değildir Ve kapatılan konunuzda ne yapmanız gerektiği açıklanmıştır.
Size sorulan soruları cevaplandırmak yerine yorum yaparsanız ve sorulanları tek tek çözmek yerine hepsini birden çözme uğraşına girerseniz bu iş yürümez. Dolayısıyla en kısa sürede aşağıda yazılanları cevaplandırın.
Not: Size hatırlatıldı ancak bir de ben hatırlatayım. Özel yardım forum kurallarına aykırıdır.
@mamiekici
1. Sistem özelliklerini imzanıza girin ki nedir ne değildir diye her seferinde bakmak için ilk sayfaya dönülmesin
2. Sistemi kurduğunuz EFI klasörünü paylaşın.
3. Ses kartı sorununuz var. Bu durumda ses kart modelinizi bu olabilir şeklinde değil kesin neyse yazın.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler