Macbook pro 2019 intel chipset sürekli internet recorvery modunda açılıyor

sherox

APPRENTICE
29 Eyl 2024
5
2
21
mehmetdev.com
Macbook pro 2019 intel chipset sürekli internet recorvery modunda açılıyor sürekli smc ve nvram sıfırlama fonksiyonları da klavyede denememe rağmen hiç bir şekilde yapmıyor, recorvery modu bekleyip yükleme tamamlanması sonrası kilitli maci açın diyor fakat şifre ve hesaba erişimim şu anda bulunmuyor, maci silerek yeni baştan kurmak istiyorum, daha öncesinde de windows ve macbook ssd şeklinde iki ayrı sistem çalıştırıyordu, tek yapmak istediğim usb ile format atıp macintosh şeklinde kullanmak windows kullanmak istemiyorum, aşağıda ki tuş kombinasyonlarını deniyorum fakat hiç bir şekilde bir şey olmuyor - command + R - Option + command + P + R - Shift (left) + control + option (alt) - option - Command + option + R bu arada başlangıç diski seçin kısmına recorvery yüklendikten sonra geldiğinde disklerin hiç biri gözükmüyor, bunların hepsi çalışıyordu. başlangıç diskini seçin kısmında da disklerin hiç biri gözükmüyor.
WhatsApp Image 2024-09-28 at 22.12.18.jpeg
WhatsApp Image 2024-09-29 at 02.13.32.jpeg
WhatsApp Image 2024-09-28 at 22.12.14.jpeg

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: turko35408

sherox

APPRENTICE
29 Eyl 2024
5
2
21
mehmetdev.com
Başka bir bilgisayardan yükleyici oluştur ve USB beleğe yazdır. Daha sonra sistemi bu USB bellek ile açıp diski sil ve maco yükle.

macOS için bilgisayarı başlatabilen yükleyici oluşturma - Apple Destek (TR)

macos erişimin yoksa forumdan herhangi bir imajı pc ile indir ve gösterildiği gibi yazdır. macbook cihazına bağla ve bu usb ile sistem açmayı dene.

Merhabalar, söylediğiniz şekilde usb ön yükleme içindmg dosyasını transmac ile yazdırdım fakat başlangıç kısmında C tuşuna basılı tutmama veya option tuşuna basmama rağmen herhangi bir başlangıç diski seçme kısmını getirmiyor, direkt yukarıda görselde ki internet recorvery kısmına atıyor.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bu cihazı daha önce kim kullanıyordu? disk korumalı olabilir mi?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: turko35408

sherox

APPRENTICE
29 Eyl 2024
5
2
21
mehmetdev.com
Şirket bilgisayarı olduğundan eski çalışan kullanıyordu sanırım, şifresini de o biliyor ama kişiye ulaşamıyorlar. Bu yüzden sıkıntı yaşıyoruz, zaten bilgisayarı açtığımızda içinde windows 10 kuruluydu, bilgisayarı usb ile format atmak istediğimde c tuşuna basılı tutarak 2 farklı disk seçtiriyordu. Macbook ssd ve diğer ssd de windows vardı, macbook ssd yi seçerek macintosh normal parolayı girerek cihazı açma kısmına gelmişti, bende bilgisayarı tekrar açıp kapatarak usb yoluyla sıfırlayabilmek için bir hub yardımıyla usb yi bilgisayara taktım ve denemeye çalıştım ama sürekli internet recorvery den başlatmaya başladı. Recorvery modunu da aşamalarını tamamladığımda yine kullanıcı şifresini soruyor. Maci sil seçeneğini yaptığımda bilgisayarı yeniden başlatıyor ve yine recorvery moda giriyor. Tekrar recorvery modda aşamaları tamamlayıp başlangıç diski seçme kısmından disk seçmek istediğimde de sürekli olarak loader simgesi dönüyor ve hiç bir diski 1 saat beklesem de gelmiyor. Acaba mac kendini korumaya mı aldı bilmiyorum ama scm reset nvm reset için denemediğim tuş kombinasyonu kalmadı desem yeridir. Kitlendim kaldım bu noktada

• Like
Tepkiler: kindo

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
Büyük olasılıkla disk koruma vardır ancak yine de diskin görünmesi gerek diyor mu?
Sorun disk bağlantı kablosunda olabilir mi? Kontrol etmek gerekir.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

sherox

APPRENTICE
29 Eyl 2024
5
2
21
mehmetdev.com
Bugün apple desteği arayarak görüştüm, bu durumda tek yapabileceğimiz şeyin icloud hesabını şifresini girip hesabı kaldırmak veya fatura ile birlikte icloud hesabını kaldırma başvurusunda bulunmak.

Not: ssdler gözüküyordu fakat recorvery moddan sonra sanırım diskleri kilitledi, bir anda bozulacak donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum arka kısmını açarak kontrol ettiğimde görünürde herhangi bir sorun bulunmuyordu.

Sorun sanırım nvram ve smc reset atarak çözülecek bir sorun, bazı yerlerde okuduğumda eğer ki sistem üzerinden izin verilmiyorsa tuş kombinasyonları da geçersiz kalıyormuş

• Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Filevut açıktır ve cihaz güvenli moda düşmüştür. Başka bir ssd takıp deneme imkanın var mı?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662