2. (Ucuz) PowerPC Kasa Hackintosh Mod İçin Sistem Önerisi

AppleCare

APPRENTICE
2 Kas 2018
39
19
21
35
Merhaba dostlar tekrar karşınızdayım. :)

Bildiğiniz üzere bir önceki toplamış olduğum 750tl'ye PowerPC Kasa Mod Konusunda bahsettiğim 2. Ekonomik daha Güçlü mac kasa toplama Projesine başlıyorum. Tabi geçen zaman içinde aynı kasaya kardeşime oyun donanımlı bir pc topladık. Yapılan testlerde soğutma konusunda üst düzey bir performans sergiledi. Catalina veya mojave kurduktan sonra onunda konusunu açacağım.

Şuanda elimde bir xeon e5405 işlemci mevcut. Kurmak istediğim sistem High Sierra'dır. Bunun için kendimde bir donanım araştırmasına girdim. Tabi sizlerinde değerli fikirlerinizi almakta istedim. Özellikle yıllardır bu iş konusunda tecrübeli ve bana daha öncede çok çok yardımcı dokunan @montezuma üstadım ve @baris_karaer arkadaşımızında bu konuda elinden geldiğince yardımcı olacağına eminim. Gelelim konumuza:

High Sierra ile tam uyumlu anakart ve ekran kartı konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Ek olarak bahsettiğim xeon e5405 işlemcisi High Sierra için uyumlu mudur?

Verdiğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Bahsi geçen işlemci High Sierra ile kullanılabilir. Ekran kartı konusunda tavsiyen ATI 5750 gibi bir model olabilir hem fiyat açısından ucuz hemde macOS tarafında (High Sierra’ya kadar) native destekli. Anakart için işlemcine uygun ASUS veya Gigabyte marka anakart kullanabilirsin daha detaylı bakmak istersen başarılı kurulumlardaki cihazları incelemeni öneririm.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3