ÇÖZÜLDÜ Abra A5 V15.2 ısınma problemi

1fobofobi

APPRENTICE
17 Ağu 2019
88
35
71
Mac OS Mojaveyi sistemime başarılı bir şekilde kurdum. Fakat bir sorunum var. Sistemimi usb olmadan açıp kullandığımda işlemci sıcaklığı 55-60 derece arasında oluyor. Fakat usb ile boot edip kullandığımda ise 39-43 derece işlemci sıcaklığı ile gayet stabil çalışmakta. Sorunun nerden kaynaklandığını henüz anlayamadım. Usb olmadan da sistemin soğuk ve stabil çalışmasını istiyorum.

Yukarıdaki rehberi takip edip uygulamaya çalıştığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.

Ekran Resmi 2019-08-21 05.14.32.png

efi dosyam: Mechrevo Z2 G X9TI.zip

Sistem özellikleri
Intel® Coffee Lake Core™ i7-9750H
4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1650 128-Bit DX12
8GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2666MHz SODIMM
Intel® Dual Band Wireless-AC 9560, 2x2 AC + Bluetooth 5.0 M.2 2230 (1.73 Gbps)
Ekran Resmi 2019-08-21 05.11.10.png

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
İlk önce finder'e sağ tıklayıp ~/Library/ konumuna gidip, bu dosyayı zipten çıkarıp kopyala. Ardından terminale cd ~/Library/ssdtPRGen komutunu gir. Daha sonra ise ./ssdtPRGen.sh -p i7-9750H komutunu girip dene.

Ekli dosyalar

• Like
Tepkiler: 1fobofobi

1fobofobi

APPRENTICE
17 Ağu 2019
88
35
71
İlk önce finder'e sağ tıklayıp ~/Library/ konumuna gidip, bu dosyayı zipten çıkarıp kopyala. Ardından terminale cd ~/Library/ssdtPRGen komutunu gir. Daha sonra ise ./ssdtPRGen.sh -p i7-9750H komutunu girip dene.
An itibari ile sorunu çözdüm. Sorunun virtualsmc kextten kaynaklandığını tespit ettim. Virtualsmc Kexti yerine fake smc kexti koydum. Lilu kexti de sildim.
Benimle aynı sisteme sahip arkadaşlar bağlantıdaki Efiyi kullanabilir.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Öncelikle sorunu çözüldüğüne sevindim. Ek olarak lilu ve whatevergreen kextlerin güncel sürümleri ile dene. Bu kextler hackintosh için olmazsa olmaz kexlerinden biridirler. Eğer sesi AppleALC yöntemi ile tanıttıysan, lilu.kext sildiğin zaman ses gelmez. Birde ekran kartın düzgün çalışmasını sağlayan kexlerdir. Bir önceki mesajım cpu için ssdt oluşturma içindir. Deneyip sonucu bildirmeni isterim.

• Like

1fobofobi

APPRENTICE
17 Ağu 2019
88
35
71
Öncelikle sorunu çözüldüğüne sevindim. Ek olarak lilu ve whatevergreen kextlerin güncel sürümleri ile dene. Bu kextler hackintosh için olmazsa olmaz kexlerinden biridirler. Eğer sesi AppleALC yöntemi ile tanıttıysan, lilu.kext sildiğin zaman ses gelmez. Birde ekran kartın düzgün çalışmasını sağlayan kexlerdir. Bir önceki mesajım cpu için ssdt oluşturma içindir. Deneyip sonucu bildirmeni isterim.
Bahsettiğin gibi yaptığımda önceden attığım görseldeki gibi hata aldım. Şu an whatevergreen Kext kullanıyorum. Sadece lilukexti sildim çünkü boot ederken ve ekran parlaklığı ayarlarken sıkıntı çıkarıyor bende.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
S/L/E ve L/E yolunu kontrol edip, başka bir lilu kext varmı diye. Yok ise güncel sürümü kullandığınızdan emin olun. Ve birde bu komutları confige ekleyip, deneyin.
-lilubetaall ve igfxcflbklt=1
Olmaz ise genable-cfl-backlight-fix komutunuda ekleyip deneyin.

1fobofobi

APPRENTICE
17 Ağu 2019
88
35
71
S/L/E ve L/E yolunu kontrol edip, başka bir lilu kext varmı diye. Yok ise güncel sürümü kullandığınızdan emin olun. Ve birde bu komutları confige ekleyip, deneyin.
-lilubetaall ve igfxcflbklt=1
Olmaz ise genable-cfl-backlight-fix komutunuda ekleyip deneyin.
Hocam bahsettiğiniz şeylere biraz yabancıyım. Şu an sistem gayet stabil ille de yüklemem mi lazım lilukexti ?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Sistem/ Kitaplık /Extentions (S/L/E), Kitaplık/ Extentions (L/E) konumudur. Eğer sistemin sorunsuz çalışıyorsa, yapmana gerek yok.

Se7Touch

APPRENTICE
19 Eki 2019
44
28
21
İst
Dostum sorunun çözümünü söylüyorum şahsen ben de aynı konudan muzdariptim bu şekilde hallettim.

1. Eğer CpuFriend Kext kullanıyorsan mevcut versiyonu sil.

2.Komutu kopyala ve terminale yapıştırıp çalıştır.
Kod:
bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/stevezhengshiqi/one-key-cpufriend/master/one-key-cpufriend.sh)"
3. Çıkan sonuçlardan cpu taban hızını manuel olarak ayarla (şahsen 600 olarak ayarladım Catalina için bile yeterli bir hız)

4. Devam edip sonuçlardan güç tasarruf modunu seçip komutu bitir.

5. Masaüstünde oluşan cpufriend.kext ve dataprovider.kext leri Other klasörüne atıp yeniden başlat.

• Like

1fobofobi

APPRENTICE
17 Ağu 2019
88
35
71
Dostum sorunun çözümünü söylüyorum şahsen ben de aynı konudan muzdariptim bu şekilde hallettim.

1. Eğer CpuFriend Kext kullanıyorsan mevcut versiyonu sil.

2.Komutu kopyala ve terminale yapıştırıp çalıştır.
Kod:
bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/stevezhengshiqi/one-key-cpufriend/master/one-key-cpufriend.sh)"
3. Çıkan sonuçlardan cpu taban hızını manuel olarak ayarla (şahsen 600 olarak ayarladım Catalina için bile yeterli bir hız)

4. Devam edip sonuçlardan güç tasarruf modunu seçip komutu bitir.

5. Masaüstünde oluşan cpufriend.kext ve dataprovider.kext leri Other klasörüne atıp yeniden başlat.
Çok teşekkür ederim en kısa sürede deneyip sonucu bildireceğim. İşlemcim i7 9750h sıkıntı olur mu ?

Se7Touch

APPRENTICE
19 Eki 2019
44
28
21
İst
Çok teşekkür ederim en kısa sürede deneyip sonucu bildireceğim. İşlemcim i7 9750h sıkıntı olur mu ?
Bende de 8750h var hocam hocam hemen hemen aynı cihazlar zaten işlemin maksadında cpunun taban hızını yani boşta kullanılacak minimum hızı ayarlamak olduğundan herhangi bir problem teşkil etmiyor. Yani güvenle deneyebilirsin.

Bu arada internette Monster bilgisayarların uluslararası üretimini yapan firma TongFang için hazırlanmış tam teşekkürlü EFI çalışması buldum. Sanada tavsiyemdir. Cihaz bilgilerinle eşleşen çalışmayı indirip kullanabilirsin benim kullandığım EFI çok başarılı.

EFI: kirainmoe/hasee-tongfang-macos - Direk master EFI birçok modelle uyumlu bende onu kullanıyorum.

Klavye Işıklandırma: kirainmoe/project-starbeat - Darwin sürümü indirip kullanabilirsin.

• Like

1fobofobi

APPRENTICE
17 Ağu 2019
88
35
71
Bende de 8750h var hocam hocam hemen hemen aynı cihazlar zaten işlemin maksadında cpunun taban hızını yani boşta kullanılacak minimum hızı ayarlamak olduğundan herhangi bir problem teşkil etmiyor. Yani güvenle deneyebilirsin.

Bu arada internette Monster bilgisayarların uluslararası üretimini yapan firma TongFang için hazırlanmış tam teşekkürlü EFI çalışması buldum. Sanada tavsiyemdir. Cihaz bilgilerinle eşleşen çalışmayı indirip kullanabilirsin benim kullandığım EFI çok başarılı.

EFI: kirainmoe/hasee-tongfang-macos - Direk master EFI birçok modelle uyumlu bende onu kullanıyorum.

Klavye Işıklandırma: kirainmoe/project-starbeat - Darwin sürümü indirip kullanabilirsin.
Kardeş çok teşekkür ederim verdiğin linkteki EFI yi kullandım sistem gayet soğuk ve hızlı çalışıyor. Klavye aydınlatması programı da çalışmakta.
Kardeş çok teşekkür ederim verdiğin linkteki EFI yi kullandım sistem gayet soğuk ve hızlı çalışıyor. Klavye aydınlatması programı da çalışmakta.
Kardeş verdiğin linkteki EFI yi uzun süre test ettim gayet stabil ve iyiydi. Sonra hafiften bi ısınmanın yine olduğunu fark ettim. Yaptığım araştırmalar sonucu CpuFriendin GitHub README sine bakım. Orada config içinde Plugin Tepe i 1 olarak işaretlemen gerektiği yazıyor. Daha sonra config içinde plugin tepe i 1 yaptım ve verdiğin code u terminale yapıştırdım frekansı 800 güç modunu da dengeli olarak seçtim. Şu an gayet soğuk çalışıyor.

Ekran Resmi 2019-11-19 16.36.27.png

Ekran Resmi 2019-11-19 16.41.44.png

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Se7Touch
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler