Merhabalar, forumdaki ilk konum olacak bu. Bu işlerde de aynı şekilde "çok çok" yeniyim henüz.
Öncelikle;
-1. nesil Intel işlemci grafik kext'leri kurulu, bir kaç deneme sonrasında doğru framebuffer ile sorunsuz aktif ettim.
-Ethernet ve ekran parlaklığı değişimi dışında hiçbir problemim yok, ki bunlar tam olarak problem sayılmaz. Ethernet'i kullanmadığım için kext yükleme gereği duymadım, ekran parlaklığı da tamamiyle açık.
-AppleHDA ve AppleALC'yi deneyemedim bile. "Sound assertion" hataları aldım AppleHDA kext'inden kaynaklı olarak.
VooDooHDA'in 2.9.2, 2.9.0, 2.8.9, 2.8.8 versiyonlarını denedim. Hepsinde aynı problem ile karşılaştım. Ses açılıştan 10 saniye kadar bir süre sonra aktifliğini yitiriyor. Üst paneldeki ses simgesi duruyor, "slider" çalışıyor ancak ses kayboluyor. Araştırma yaptım ama pek bir sonuca varamadım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistem bilgilerim aşağıdaki gibidir;
Laptop: Acer Aspire 5745G-463G50MNKS
Anakart: Acer JV51_CP
CPU: Intel Core i5 460M 2.53GHz Arrandale 32nm
RAM: 6GB DDR3
Dahili Ekran Kartı: Intel GMA HD
Harici Ekran Kartı: nVidia GT420M
Wi-Fi Kartı: Broadcom BCM943225HM 802.11b/g/n
Ethernet Kartı: Qualcomm Atheros AR8151 v1.0
Ses Kartı: Realtek ALC269
SMBIOS Bilgisi: MacBookPro6,1
SSHD: Seagate ST500LM000-SSHD-8GB 2.5"
BIOS Versiyonu: InsydeH2O v1.19
Ek olarak söylemeyi unutmuşum; config.plist'te "Devices/Audio" altında "Inject" bölümü "Detect" ve "ResetHDA" seçeceği deaktive olarak ayarlı.
Öncelikle;
-1. nesil Intel işlemci grafik kext'leri kurulu, bir kaç deneme sonrasında doğru framebuffer ile sorunsuz aktif ettim.
-Ethernet ve ekran parlaklığı değişimi dışında hiçbir problemim yok, ki bunlar tam olarak problem sayılmaz. Ethernet'i kullanmadığım için kext yükleme gereği duymadım, ekran parlaklığı da tamamiyle açık.
-AppleHDA ve AppleALC'yi deneyemedim bile. "Sound assertion" hataları aldım AppleHDA kext'inden kaynaklı olarak.
VooDooHDA'in 2.9.2, 2.9.0, 2.8.9, 2.8.8 versiyonlarını denedim. Hepsinde aynı problem ile karşılaştım. Ses açılıştan 10 saniye kadar bir süre sonra aktifliğini yitiriyor. Üst paneldeki ses simgesi duruyor, "slider" çalışıyor ancak ses kayboluyor. Araştırma yaptım ama pek bir sonuca varamadım.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistem bilgilerim aşağıdaki gibidir;
Laptop: Acer Aspire 5745G-463G50MNKS
Anakart: Acer JV51_CP
CPU: Intel Core i5 460M 2.53GHz Arrandale 32nm
RAM: 6GB DDR3
Dahili Ekran Kartı: Intel GMA HD
Harici Ekran Kartı: nVidia GT420M
Wi-Fi Kartı: Broadcom BCM943225HM 802.11b/g/n
Ethernet Kartı: Qualcomm Atheros AR8151 v1.0
Ses Kartı: Realtek ALC269
SMBIOS Bilgisi: MacBookPro6,1
SSHD: Seagate ST500LM000-SSHD-8GB 2.5"
BIOS Versiyonu: InsydeH2O v1.19
Ek olarak söylemeyi unutmuşum; config.plist'te "Devices/Audio" altında "Inject" bölümü "Detect" ve "ResetHDA" seçeceği deaktive olarak ayarlı.
Son düzenleme: