Acer Aspire A515-51g-388j / i3-6006u / MacOS Big Sur

sinanthediffent

APPRENTICE
14 May 2020
8
8
21
Merhabalar.

Can sıkıntısından ve patronda macbook air görmekten tekrar özendim ve bilgisayarıma macos yükledim :)

Çalışanlar;
+Intel WiFi (Teşekkürler Technopat)
+Batarya göstergesi
+Touchpad ve klavye (Bios'dan mouse için basic modu seçin, windows üzerinde bu şekilde gesturelar çalışmasa da macos da sorunsuz çalışıyor)
+Intel HD520 gpu
+Nvme ssd
+usb portları
+Gigabit eternet
+Bluetooth
+Ses
+Ekran parlaklığı
+Klavye ve Fn tuşları

Çalışmayanlar;
+Hdmi portuna bağlantı yapınca ekranlar tamamen gidiyor, ses geliyor ama görüntü gelmiyor.
+Sata portuna 120gb ssd bağladım ahci ile ilgili hatalar verip boot yarıda takılı kalıyor. Bu ssd'ye güvenmiyorum kendisi sıkıntılı da olabilir.
+Isınma sorunu var gibi görünüyor, windows üzerinde kasanın hiçbiryeri çok ısınmazken macos üzerinde ısınıyor. Sanırım cpu hızı sürekli yüksekte duruyor. Inter power monitor de açılsa da veri göstermiyor.
+Autocad'i ilaçlamaya çalıştığımda x-force'u çalıştırmıyor Macos :) çözümünü bilen varsa çok sevinirim.
+Kart okuyucuya uygun kext'in olmadığını okudum bu cihaz için onu denemedim, önemli de değil zaten.
+Uygun smbus kext'i bulamadım, yardımcı olan oluras çok sevinirim.
+Batarya windows üzerinde 6-7 saatleri zorlarken macos üzerinde 4 saat civarı ancak gidiyor. Cpu ile ilgili sanırım.
+ Nvidia Geforce 940mx var tabi ki çalışmıyor :)

osxinfo ailesi dışında en büyük kaynağım github da karşılaştığım konu oldu. Olmayan kextleri burdan ekledim bir çok şey bu şekilde aktif oldu. Şuan en büyük derdim smbus sürücüsü, sistemin sata diski görmemesi ve ısınma-bataya ömrü sorunu. Bunlar dışında MacOS çok tatlış :)

EFI Dosyam

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Acer Aspire A515-51g-388j
İşlemci Modeli
İntel Core i3 6006u
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & Nvidia GeForce 940mx
Ses Kartı Modeli
İntel ALC255
Ağ Aygıtları
İntel Dual Band Wifi AC 8000 serisi
Disk ve RAM
12GB Ram 120GB Sata SSD
  • Like
Tepkiler: kindo ve montezuma

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Tebrikler. Kurulumunuzu yaptınız şimdi eksikleri giderme zamanı. Hackinosh cihazınızı kararlı hale gtirmeniz gerekiyor.

İşlemci güç yapılandırmanızı kontrol edin. Isınma ve intel power gatget sonucu çıkmaması bununla kaynaklı olabilir.

Smbus çekirdek uzantısı için bu kaynağa bakın.

HDMI ile ilgili eksiğinizi doğru bir frabuffer yaması ile çözebilirsiniz. Ekran kartı modelinize göre uygun id seçerek yamalama yapmanız gerekiyor.

Video rehber ile ilerleyin.

USM port yaması için bu konudaki yöntem ile ilerleyin.

Apple servislerini sorunsuz kullanabimek için bu rehberi takip edin.

Uyku problerini düzeltmek için bu rehber ile ilerleyin.

Her aşamada EFI yedeğinizi alın ve kendinizce numaralandırın. En kararlı hale getirdiğinizde bu EFI ile geldiğiniz yere her zaman temiz kurulum ile gelebileceksiniz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

sinanthediffent

APPRENTICE
14 May 2020
8
8
21
Yardımlarınız için çok teşekkürler şimdiden smbus driverini tanıttım. Şuan tanıtılmamış driverim kalmadı.
Hdmi'ı bu akşam tekrar denedim o da çalışıyor.
Güç yönetimi konusuna geçtim. Onda biraz zorlanıyor gibiyim, vakit ayırıp detaylı incelediğimde sonuçları yazarım.
Sata ssd'yi çalıştıramadım demiştim, ssd bozukmuş. Başka bir disk denemedim bilmiyorum çalışıp çalışmadığını.
Kart okuyucuya uygun kext de var, onu da yazarım ilerde.
Apple Destek Forum'daki yöntemi uygularsanız Big Sur üzerinde X-Force çalışıyor :)
Bootcamp'de hata alıyorum şuan, normalde ileri dediğimizde diski hangi partlara böleceğimiz seçtirmesi lazım bana nasıl yükleme yapayım diye soruyor 3 seçenek çıkarıyor, windows bootcamp yardımcısı dosyasını indirmiyor bu yüzden işleme devam edemiyorum.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
İntel Core i3 6006u
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
İntel ALC255
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
12GB Ram 120GB Sata SSD
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bootcamp'de hata alıyorum şuan, normalde ileri dediğimizde diski hangi partlara böleceğimiz seçtirmesi lazım bana nasıl yükleme yapayım diye soruyor 3 seçenek çıkarıyor, windows bootcamp yardımcısı dosyasını indirmiyor bu yüzden işleme devam edemiyorum.
Confif dosyanızı yedekleyin.
Bütün apple servislerinden çıkın ve config dosyanızdan platform info / data hub generik kısmından Macbookpro 12,1 olarak SMBİOS bilgisi seçin ve bu şekilde sistemi boot ederek deneyin bootcamp deneyin. Kurulum sonrasında yedeklediğiniz config dosyanızı kullanın.
Bu cihaz için özelleştirdiğiniz EFI dosyalarınızı konu aaltında paylaşmayı unutmayın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

sinanthediffent

APPRENTICE
14 May 2020
8
8
21
Confif dosyanızı yedekleyin.
Bütün apple servislerinden çıkın ve config dosyanızdan platform info / data hub generik kısmından Macbookpro 12,1 olarak SMBİOS bilgisi seçin ve bu şekilde sistemi boot ederek deneyin bootcamp deneyin. Kurulum sonrasında yedeklediğiniz config dosyanızı kullanın.
Bu cihaz için özelleştirdiğiniz EFI dosyalarınızı konu aaltında paylaşmayı unutmayın.
teşekkür ederim bootcamp de çalıştı.
Şuan çalışmayan hiçbir şey kalmadı. Intel power gadet çalışıyor, sata ya hdd bağladım sistem sorunsuz gördü. Şuan çalışmayan hiçbir şey kalmadı :)

Sırada Ryzen'li render pc'im var :)

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
İntel Core i3 6006u
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
İntel ALC255
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
12GB Ram 120GB Sata SSD
  • Like

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Bu cihaz için özelleştirdiğiniz EFI paylaşırsanız başarılı kurulum tamamlanmış olacak :)

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

sinanthediffent

APPRENTICE
14 May 2020
8
8
21
EFI Dosyam
şuan opencore sürümü 0.6.4 sürümünde, bir ara uğraşıp onu da 0.7.0 sürüme çekeceğim, o zaman tekrar dosya paylaşırım.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
İntel Core i3 6006u
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
İntel ALC255
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
12GB Ram 120GB Sata SSD
  • Like

utkukalemm

APPRENTICE
17 Kas 2021
35
10
21
EFI Dosyam
şuan opencore sürümü 0.6.4 sürümünde, bir ara uğraşıp onu da 0.7.0 sürüme çekeceğim, o zaman tekrar dosya paylaşırım.
Merhabalar konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim kısa bir şekilde yapmam gereken işlemleri özet geçersen çok sevinirim
aklıma ilk takılan konu 240 gb james donkey ssd ye sahibim bu ssd yi bölüp bir kısmına big sur kurabilir miyim windowsumdaki veriler riske girer mi?
Şu linkteki drive dosyasını indirdim. Ayrıca senin attığın efi dosyamı da indirdim etcher de hazırda usb belleğe yazmak için. Bugün m2 ssd alıcamkingston a2000 ya da HP ex900 modeli almayı düşünüyorum bu modellerin uyumlu olduğunu okudum.
Bu cihaz için özelleştirdiğiniz EFI paylaşırsanız başarılı kurulum tamamlanmış olacak :)

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Asus prime b450mk2
İşlemci Modeli
Ryzen 5600g
Grafik Kartı
Saphire rx 570 nitro 4gb
Ses Kartı Modeli
harici-focusrite solo gen3
Ağ Aygıtları
RLT 8111H
Disk ve RAM
Hyperx fury 3600 cl17

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Big Sur kurmak için komple diski APFS olarak biçimlendirmeniz gerek yani Windowsun yanına aynı diske kuramazsınız. Ya ilk big sur'u kuracaksınız sonra windows ya da yeni alacağınız diske macOS kuracaksınız

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

utkukalemm

APPRENTICE
17 Kas 2021
35
10
21
Hackintosh kurulumları esnasında verileriniz her zaman riske girer bunun için işe koyulmadan önce yedeklerinizi almanız elzemdir.
Burda cihazınız ile uyumlu bir EFI var.
GitHub - SiddheshNan/Acer-A515-51G-Hackintosh-OpenCore: Hackintosh OpenCore EFI for Acer Aspire A515-51G
Kuruluma geçerseniz bunlardan faydalanabilirsiniz.
Big Sur kurmak için komple diski APFS olarak biçimlendirmeniz gerek yani Windowsun yanına aynı diske kuramazsınız. Ya ilk big sur'u kuracaksınız sonra windows ya da yeni alacağınız diske macOS kuracaksınız

Merhabalar tekrardan. Benim gibi arkadaşlar olursa diye süreci anlatıyorum.
kinstonun a2000 serisi m2 ssd siparişini verdim ama yerimde duramamaktan kaynaklı şuan windows kurulu olan james donkey ssd den 60 gb lik bölüm oluşturup oraya kurmayı denedim. Kurulum usb si oluşturduğumda çıkarıp takma işlemini yapınca efi klasörünün olduğu kısım oluşmadı. Rehber videodaki 500 mb kapasiteli kısım oluştu sadece ve bende 250 küsür mb olarak oluştu. Bir kaç kere daha biçimlendirip yazdırdıktan sonra hala aynı durumla karşılaşınca canıma tak etti. Tamamen içgüdüsel bi şekilde konu sahibi arkadaşın paylaştığı efi klasörünü bu 250 küsür mblık yere atıp bi deneyim dedim. İşin garip tarafı başarılı bir şekilde kurabildim.

karşılaştığım durumlar
-apple logosunda kurulum bi kaç kere döndü aynı diske yazmamdan kaynaklı olduğunu düşünüp tekrar denedim 3 denememde kurulumu tamamladım.
-cihazın içinde anakartta olmayan ve ek bir kartla desteklenen usb 3.0 ve typec girişim çalışmıyordu (güç var ama veri geçişi yok) onun dışındaki usb girişlerim çalıştı.
-hdmi çalışmıyordu sebebini anlamadım, rehber videonun aksine ekran kartı için 2 gb yer ayrılmıştı hazır efi kullandığım için olduğunu düşündüm(hdmı çalıştırmak için bi işlem yapmadım efiyi paylaşan arkadaşta çalışıyordu aynı efiyi kullanırken çalışmaması fazlasıyla kafamı karıştırdı)
-wifi kartımı çalıştırmayı denemedim bile konu sahibi arkadaşın aksine bende qualcomm atheros qca9377 var. SSD siparişim geldiğinde stabil bi sistem kurabilirsem pahalıya kaçmadan uyumlu minimum kartlardan birini almayı düşünüyorum.(bunu airdrop vs kullanmak için istiyorum yanlış bilgim varsa ya da wifi kartı olmadan airdrop kullanabileceğim yöntem bulursam bulaşmam ethernete bağlı kullanırım)
-diskten ayırdığım 60 gb lik kısmı apfs olarak kurdum zaten. Windowsum çalışıyor açılışta takılma gibi sapıtmalar oldu 2 kere windowsu şuan gözden çıkardım zaten icloud hesabıma windowsdaki önemli verilerimi aktardım.

*big surda uygulamalar 2 sn beklemeyle açılıyor takılma hissediyorum açılışlarda
*safaride youtubedan izlediğim videolar da windowsdaki kadar akıcı gelmedi

arkadaşın attığı efide aktif olmayan configlerle oynamıştım kapatıp açtığımda belleklerle ilgili bi hayatla karşılaştım temizleyip bi kaç kere daha denedim ama bişeyleri bozdum kesin macosum patladı elimde yani

yarın tahminimce ssd gelmiş olur. tecrübe kazanmak için bugün de bir kurulum denemeyi düşünüyorum
GÜNCELLEME
GitHub üzerinden attığınız efi'leri kullanarak yine ssdmden bir bölüm ayırıp kurulum denedim. Önceki dememe göre aşırı stabil bi sistemle karşılaştım
-fanlar boştayken çalışmıyorlar ısınmadığı için
-işlemcim hakkında kısmında doğru gözüküyor
-usb3.0 potum çalışmıyor muhtemelen type-c portum da

GenSMBIOS & add SystemSerialNumber, SystemUUID and MLB. ---------- bu kısmı anlamadım birileri githubdan çevirebilirse sevinirim ingilizcem çok yetersiz

GÜNCELLEME
GitHub üzerinden attığınız efi'leri kullanarak yine ssdmden bir bölüm ayırıp kurulum denedim. Önceki dememe göre aşırı stabil bi sistemle karşılaştım
-fanlar boştayken çalışmıyorlar ısınmadığı için
-işlemcim hakkında kısmında doğru gözüküyor
-usb3.0 potum çalışmıyor muhtemelen type-c portum da

usb 3.0 portumu çalıştırmak için yardımcı olursanız sevinirim
ayrıca GitHub üzerindeki linkde important kısmını anlamadığım için yapamadım o konuda da yardıma ihtiyacım var

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Asus prime b450mk2
İşlemci Modeli
Ryzen 5600g
Grafik Kartı
Saphire rx 570 nitro 4gb
Ses Kartı Modeli
harici-focusrite solo gen3
Ağ Aygıtları
RLT 8111H
Disk ve RAM
Hyperx fury 3600 cl17
  • Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler