Acer laptop'um High Sierra için uygun mu?

bedevix

APPRENTICE
28 Eyl 2018
3
0
0
36

merhaba hocam
dizüstü pc min özellikleri resimdeki gibidir, mac sistemi yüklenebilir mi acaba?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Öncelikle şunu belirteyim sistemin eski 1. nesil hd ekran kartını tanıtmak biraz zorlu bir işlem ve sabır gerektirir. Tabi hackintosh da sabır gerektirir. Eğer biosunda dahili ekran kapatma seçeneği varsa nvidia ekran kartını tanıtabilirsin. Yok ise tanıtamazsın.

Eğer yok ise el capitan kurmayı dene derim. Çünkü sistemi kurup bozuk ekranka karşılaşsan bunun için yama programı var. Eğer sierra yada hig sierra da bu program bu sürümleri desteklemiyor. Kexleri yani driverleri deneme yanılma yoluyla bulacaksın. Lcd ekran bağlantı tipin lvds ise sorun olmaz. Bağlantı tipi edp ise kurmanı tasviye etmiyorum.

Eğer biosunda dahili ekran kartı kapatma seçenegi var ise high sierra rahatlıkla kuracağı düşünüyorum. Burda lvds yada edp sorun teşkil etmiyor.

Tabi hangi sürümü kurman sana kalmış. Eğer sorun yaşarsan sistem bilgilerini yazıp yada Aida64 ile rapor alıp paylaşıp ilgili bölümden konu açarsın.