AMD FX-6300 Mojave 10.14.6 Kurulum Sorunu

Lacrimalis

APPRENTICE
28 Tem 2019
16
3
21
Öncelikle iyi günler. Birkaç yıldır boşta duran kasama Hackintosh kurmak istiyorum. Fakat CloverOS ekranından ileri henüz geçebilmiş değilim. Kasanın özellikleri kısaca aşağıdaki gibidir.
  • AMD FX-6300 İşlemci
  • GIGABYTE 970A-UD3 (Rev. 3) Anakart (UEFI desteği olan versiyon)
  • GSKILL 8GB RAM (2x4GB)
  • ASUS GTX 760 Ekran Kartı
Kurulum yapmak istediğim sistemdeki BIOS ayarlarının fotoğrafları ektedir. Bunun dışında şuradaki linkten ilgili ISO dosyasını indirdim. Flash'a ilgili konunun video kurulumunda anlatılan programla yazdırdım. Sonrasında flash'ın içindeki AMD FX config dosyasını Clover içindeki config dosyası ile değiştirdim. Sistem açılırken boot ekranından UEFI seçeneği olan flash'ı seçtim ve "Boot macOS Install from mojave10146" seçeneğine bastığım zaman gelen siyah ekranda belli bir kısımda takılıyor. Ekranda baştan takılan kısma kadar olan kodları aşağıda yazdım.

Kod:
sxAptioFix3Drv: Starting overrides for \System\Library\CoreServices\boot.efi
Using reloc block: no, hibernate wake: no
Start
Start OSName
End OSName
Start InitDeviceTree
End InitDeviceTree
Start InitMemoryConfig
End InitMemoryConfig
Start CheckHibernate
End CheckHibernate
efiboot loaded from device: Acpi(PNP0A03,0)/Pci(16|2)/Usb(1,0)/HD(Part2, Sig00074C39)
efiboot file path: \System\Library\CoreServices\boot.efi
Start OpenVolume
End Open Volume
Start ProcessOptions
Bunun dışında ek bilgi olarak BIOS ayarlarında işlemci desteklese de anakart desteklemediği için sanallaştırma kapalı olarak geliyor. Bir de yukarıda anlattığım işlemlerin tamamı USB 2.0 portundan yapıldı.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
BIOS Features.png M.I.T.png Peripherals.png Power Managment.png Save & Exit.png System.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
İlgili dosyayı başarıyla USB'ye yazdırdım fakat videodaki gibi flash'ı yazım bittikten sonra tekrar sisteme taktığım zaman USB'nin açılabilmesi için biçimlendirilmelidir yazısı çıkıyor. Bu yüzden dolayı da USB'nin içinden herhangi bir dosya değişimi yapamıyorum. Sistemi yüklemek istediğim zaman ise "Start ReadKernelCache" kısmında kalıyor.
Windows ortamında macOS formatlı bir diski direk açamazsın. USB'nin sadece EFI'si görünür.. EFI boot edilmesi ve bunu düzenlemek için en az win 10 sistem gereklidir. Ayrıca sistem bilgilirinle konu açmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lacrimalis

APPRENTICE
28 Tem 2019
16
3
21
Windows ortamında macOS formatlı bir diski direk açamazsın. USB'nin sadece EFI'si görünür.. EFI boot edilmesi ve bunu düzenlemek için en az win 10 sistem gereklidir. Ayrıca sistem bilgilirinle konu açmalısın.
AMD klasörünün içindeki config dosyasını başka bir bilgisayardan flash'ı açarak ilgili yere kopyaladım. Donanım parçaları ise FX-6300 işlemci, Gigabyte 970A-UD3 (Rev. 3) yani UEFI desteği olan anakart ve GTX760 ekran kartı ve 8GB RAM. Fakat bu sefer de "End CheckHibernate" kısmında takıldı. Pes etmek de istemiyorum fakat daha dakika 1'de böyle olumsuzlukların yaşanması da insanı oldukça üzüyor. İlginiz için teşekkürler bu arada.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BIOS ayalarını kontrol et. Sanallaştırma kapalı olduğundan emin ol. Kurulumda farklı USB portlarını dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
UEFI seçmeden deneme yap bu arada. Ek olarak EFI / Drivers-Off içinde bir çok farklı Aptiofix dosyası var. Bunların her birini denemelisin. Her demenede birini kopyala ve Drivers / UEFI içindeki ile değiştir. Dikkat etmen gereken klasör içinde sadece tek bir aptio olsun. Birden fazla olmasın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lacrimalis

APPRENTICE
28 Tem 2019
16
3
21
UEFI seçmeden deneme yap bu arada. Ek olarak EFI / Drivers-Off içinde bir çok farklı Aptiofix dosyası var. Bunların her birini denemelisin. Her demenede birini kopyala ve Drivers / UEFI içindeki ile değiştir. Dikkat etmen gereken klasör içinde sadece tek bir aptio olsun. Birden fazla olmasın.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Drivers > off klasörünün içinde "Aptio" yazısını içeren iki adet EFI dosyası var. Bu dosyaları sırayla Drivers > UEFI klasörüne -aynı klasörde iki adet "Aptio" içeren dosya olmayacak şekilde- kopyaladım ve dosya değişiminde bilgisayarı yeniden başlatıp boot menüsünden UEFI olmayan flash'ı seçtiğimde "End Randomseed" ile birlikte bir alt satırında bol bir şekildeki "+++" yazısından bi' 5-10 saniye kadar sonra aşağıdaki hatayı ekranda bi' nevi döngü şeklinde vermeye başladı.

Kod:
000050.435172 UHC2@52000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: 0x00000010
000050.440057 UHC2@52000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: attempting recovery
000050.441302 UHC2@52000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: 0x00000008
000050.442496 UHC2@52000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: attempting recovery
000050.478736 UHC2@52000000: AppleUSBEHCI::StopUSBBus: USBSTS.HCHalted did not set as expected: USBCMD 0x00010030 USBTS 0x0000400c
Bunun dışında sistemi yüklemeye başlamadan önce Ayarlar kısmındaki parametrelerden "-v" komutunu kaldırıp o şekilde yüklemeye çalışınca da önce Apple logosu geliyor, birkaç saniye sonra hemen altında bir loading tarzı uzun bir bar oluşuyor ve %70 civarına geldikten sonra da "dur" veya "uyarı" tarzında bir işaret çıkıyor ve öyle kalıyor.

Sorunu çözebilmek adına hataları ve adımları olabildiğince detaylıca yazmaya çalıştım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Ek olarak bir de şu sürücü ve config ile deneme yap;

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Config dosyasını değiştirdim fakat diğer dosya ve içerisindekiler ile ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
CLOVER / kexts / Others içine koyup deneme yap.
Not: Klasör olarak değil. kext olarak koy.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lacrimalis

APPRENTICE
28 Tem 2019
16
3
21
Ek olarak bir de şu sürücü ve config ile deneme yap;
Tekrardan merhaba.

Atmış olduğunuz config dosyası, denemelerim sonucunda ilerleyiş adımları olarak geriye götürdüğünü fark ettim. Bu yüzden dolayı bu config dosyası yerine tekrardan USB'nin içindeki AMD FX ile uyumlu olan config dosyasını kullandım. Maalesef ikinci zip dosyasının içindeki dosyalar da sorunun çözümünde fayda etmedi.

Ama şöyle bir ilerleme kaydettim. Yabancı bir forum sitesinde benzer sorunu yaşayan birisinin paylaşmış olduğu kext dosyasını flash'a eklediğimde artık o hatanın çıkmadığını, ilerleyişin devam ettiğini gördüm. Ama ne yazık ki, işlemler aşırı, gerçekten aşırı yavaş ilerliyor. Şöyle söyleyeyim; Clover ekranından Install dedikten sonra ekranda kodların akması ve Mojave sözleşme ekranına gelmesi yaklaşık 20 dakikayı buldu. Bunun dışında kurulum yapmak istediğimde de 15 dakikalık bekleme sonucunda kurulum yüzdesinde 1 pixel falan bir oynama oldu. Yani genel olarak ilk duruma göre bir ilerleme söz konusu olsa da fakat bu sefer de aşırı yavaşlık söz konusu. Eğer ki bu hız ile kurulum yapmayı denersem sabaha ya kurar ya kurmaz öyle diyebilirim size. Kullandığım flash bellek, Class 6 seviyesinde standart bir USB 2.0 flash bellek. Sizce bu yavaşlığın sebebi UEFI olmadan kurulum yapmamızdan dolayı mıdır acaba?

Ekli dosyalar

4 Ocak 2017
611
108
251
İstanbul
Muhtemelen usb portları usb 1.0 hızında çalışıyor olabilir. Usb chipsetlerini tam tanıtmadan bu sorunu aşamazsınız. Şuanda kullandığınız EFI paylaşabilir misiniz?

Lacrimalis

APPRENTICE
28 Tem 2019
16
3
21
Muhtemelen usb portları usb 1.0 hızında çalışıyor olabilir. Usb chipsetlerini tam tanıtmadan bu sorunu aşamazsınız. Şuanda kullandığınız EFI paylaşabilir misiniz?
EFI klasöründen hangi dosyaları paylaşmam gerekiyor acaba? Yeni yeni öğreniyorum da Hackintosh dünyasını.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Atmış olduğunuz config dosyası, denemelerim sonucunda ilerleyiş adımları olarak geriye götürdüğünü fark ettim. Bu yüzden dolayı bu config dosyası yerine tekrardan USB'nin içindeki AMD FX ile uyumlu olan config dosyasını kullandım. Maalesef ikinci zip dosyasının içindeki dosyalar da sorunun çözümünde fayda etmedi.
Config içine AMD yamalarını eklemeyi unutmuşum. Aşağıda düzelttim.
config.plist.zip
Ayrıca UEFI olarak deneme yapabilirsin.
Son olarak MOjave ile başarılı olamazsan High Sierra denemesi yap. Bunun için aşağıdaki linkten kernel yaması yapılmış High Sierra imajını indir ve paylaştığım rehberdeki adımları takip ederek macOS kurulumunu yap.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lacrimalis

APPRENTICE
28 Tem 2019
16
3
21
Config içine AMD yamalarını eklemeyi unutmuşum. Aşağıda düzelttim.
config.plist.zip
Tekrardan merhaba.

İlgili config dosyasını USB'ye ekledim. Fakat hem sizin yolladığınız config dosyası ile hem de USB'nin içindeki AMD uyumlu config dosyasında da kurulum yaptığım esnada, yani diski biçimlendirdikten sonra MacOS kurarken %5'lik bir dilim kadar ilerleyip sonrasında ise öyle bekliyor. Bir saatten fazla bir süre beklememe rağmen o %5'lik dilimden daha ileri gitmedi. Kurulumun bitmesine 16 dakika dese de 1 saati geçen bir süre zarfında hiçbir ilerleme olmaması açıkçası üzücü bir durum.

Nerede yanlış var, Hackintosh dünyasına hakim olmadığım için açıkçası bilmiyorum. Bu arada USB portları 2.0 hızında çalışıyor. Aynı sisteme Windows kurarken UEFI şeklinde rahatlıkla ve hızlı bir şekilde kurabildim. Bir de bu MacOS'u boot ederken bu yaptığım bütün işlemleri Legacy modunda yapabildim. UEFI modunda açmak istersem ilk mesajımdaki Start ProcessOptions kısmında kalıyor. UEFI kurulum konusunda herhangi bir ilerleme kaydedemedim diyebiliriz bir nevi.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bir önceki mesajda belirttiğim üzere direk kernel yaması yapılmış High Sierra imajı ile deneme yapıp sonucu bildir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lacrimalis

APPRENTICE
28 Tem 2019
16
3
21
Bir önceki mesajda belirttiğim üzere direk kernel yaması yapılmış High Sierra imajı ile deneme yapıp sonucu bildir.
İlgili High Sierra dosyasını indirdim. TransMac uygulaması ile USB'ye yazdırdım. Sonrasında boot ettiğimde verdiğiniz linkteki adımları izlemek istedim fakat "Boot macOS from HighSierraAMD" dediğim zaman ekranda 0x ile başlayan birçok kod parçası ve sonrasında da hem Legacy hem de UEFI modunda başlattığımda aşağıdaki hata çıkıyor.

Kod:
BSD process name corresponding to current thread: Unknown
Attempting system restart...MACH Reboot
Forumda kısa bir araştırma yaptığımda USB üzerinden config dosyasının düzenlenmesi gerektiği söylenmiş fakat USB, imaj yazıldıktan sonra Windows ortamı üzerinde açılmıyor, biçimlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Bunun dışında Mojave imajlarında olduğu gibi düzenlenebilir, 200 MB civarı ufak USB bölümüne Windows üzerinden ulaşılamıyor. Disk yönetiminden de böyle bir durum olduğundan emin oldum. Fotoğrafları ektedir. Akla ilk hareket olarak EFI bölümüne harf atamak gibi bir şey gelebilir fakat Windows üzerinde EFI bölümüne sağ tıkladığımda harf atama seçeneği pasif durumda. Haliyle USB üzerinde herhangi bir düzenleme yapamıyorum.

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Windows 10 üzerinde USB disklerin EFI'si otomatik olarak boot edilir normalde. Aşağıdaki konudaki adımları uygulayıp EFI'yi mount etmeyi dene. Boot komutlarına USBBusFix=Yes ekleyip deneme yap.
Bir de bu videoyu takip edip BIOS ayarlarını yapılandırıp dene.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lacrimalis

APPRENTICE
28 Tem 2019
16
3
21
Efenim tekrardan merhaba.

Birkaç mesaj öncesinde Mojave sisteminin Legacy modunda çok yavaş kurulum yaptığından bahsetmiştim. Bu yüzden dolayı yavaş da olsa Mojave sistemini kasaya kurmak istedim. Daha doğrusu sistemi kurulması için açık bıraktım, 3 saat sonra ise kontrol ettiğimde kurulmuş olduğunu gördüm. Fakat şimdi de USB'den Mojave kurulmuş HDD'yi boot ettikten sonra bildiğiniz üzere ilk kurulum ekranı gelmekte. Bu gelen ekranda dil ve klavye seçimini yaptıktan sonra bilgisayar ekranda bazı kodları gösterip reset atıyor. Ekranda yazan kodları hemen aşağıda belirttim.

Kod:
vm_map_delete: map <ptr> [0x18794f000...0x18795e000] nothing at 0x18794f000
Sun Aug 4 13:11:41 2019 iMac.local com.apple.xpc.launchd[1] <Notice>: Generating report...
Sun Aug 4 13:11:41 2019 iMac.local com.apple.xpc.launchd[1] <Notice>: Report generated in 2 seconds.
Failed to send exception EXC_CORPSE_NOTIFY. error code: 5 for pld 252
bash: /private/var/install/shutdown_installer_tasks: No such file or directory
bash: /private/var/install/deferred_install: No such file or directory
Sun Aug 4 13:11:44 2019 iMac.local com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.xpc.launchd.domain.system) <Notice>: Userspace teardown took: 5054 ms
Sun Aug 4 13:11:44 2019 iMac.local com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.xpc.launchd.domain.system) <Notice>: Will be calling reboot(2) with flags: 0x0
IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0xe0000255
GTrace synchronization point bc
syncing disks... Killing all processes

continuing
hfs: unmount initiated on untitled on device disk3
Unmount of /home failed (45)
Unmount of /net failed (45)
hfs: unmount initiated on Mojave on device b(1, 3)
Bir ek bilgi olarak da Ethernet kablosu takılıyken klavye seçiminden sonraki sözleşme ekranı da geliyor, fakat sözleşmeyi kabul ettiğim zaman yine hemen yukarıdaki kodlar ve sonrasında bilgisayar kendine reset atıyor. Henüz sorunu çözebilmiş değilim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Ek olarak EFI / CLOVER / Kexts içinde sadece aşağıdakiler ve paylaştığım DummyUSB kextler olsun.

Screenshot 2019-08-05 at 16.23.47.jpg

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Lacrimalis

APPRENTICE
28 Tem 2019
16
3
21
İlginiz için teşekkür ederim. En kısa zamanda deneyip sonucu buraya yazarım.
Ek olarak EFI / CLOVER / Kexts içinde sadece aşağıdakiler ve paylaştığım DummyUSB kextler olsun.
Dediklerinizi uyguladım. Fakat yine yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi, USB'den sistemi kurduktan sonra, USB'den HDD'yi boot ederkenki kurulum ekranında gizlilik kısmında "Continue" dedikten çok kısa bir süre sonrasında yukarıda yazdığım kodlar çıkıp yine çok kısa bir süre içerisinde bilgisayar kendisine reset atıyor.

Bu arada kullandığım EFI klasörünü buradan indirebilirsiniz.

Son düzenleme:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler