Herkese merhaba.
ThinkPad X13G2 AMD Ryzen Pro 5850u cihazıma Hackintosh Sonoma (Ventura ile de denedim) kurmaya çalışıyorum. İnternetteki benzer başarılı kurulumlarda önerildiği üzere dosyalarımı NootedRed rehberi ile topladım, geri kalan işlemlere Dortania'nın AMD masaüstü rehberi ile devam ettim. AMD Vanilla Opencore ve SSDTTime yamalarını yaptım. AMD Vanilla Patch'lerinde çekirdek sayısı kısmını girdim. SMBios'u MacBookPro6,3 olarak seçtim. Fakat boot ederken LOG:EXITBS:START hatasını almaktayım. Şu ana kadar denediklerim:
ThinkPad X13G2 AMD Ryzen Pro 5850u cihazıma Hackintosh Sonoma (Ventura ile de denedim) kurmaya çalışıyorum. İnternetteki benzer başarılı kurulumlarda önerildiği üzere dosyalarımı NootedRed rehberi ile topladım, geri kalan işlemlere Dortania'nın AMD masaüstü rehberi ile devam ettim. AMD Vanilla Opencore ve SSDTTime yamalarını yaptım. AMD Vanilla Patch'lerinde çekirdek sayısı kısmını girdim. SMBios'u MacBookPro6,3 olarak seçtim. Fakat boot ederken LOG:EXITBS:START hatasını almaktayım. Şu ana kadar denediklerim:
- Boot-arg npci=0x3000'i npci=0x2000 ile değiştirmek
- SSDT'lerin devrede olup olmadığını kontrol etmek
- ACPI>Add, ACPI>Patch ve Kernel>Patch kısımlarını SSDTTime ve AMD Vanilla Opencore yamalarındaki girdilerle değiştirip kontrol etmek
- AppleMCEReporterDisabler.kext devrede
- AMD Vanilla yamasındaki işlemci çekirdeği kısmını düzeltmek
- EnableWriteUnprotector -> False
- RebuildAppleMemoryMap -> True
- SyncRuntimePermissions -> True
- ProvideCurrentCpuInfo -> True
- Yeni USB bellek kullanmak
- 2 farklı sanity checker ile kontrol etmek
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- Lenovo Thinkpad X270