AMD Radeon HD 7850 Mojave Siyah Ekran Sorunu

Mr. Kelek Karpuz

APPRENTICE
9 Mar 2018
13
0
1
İmaj dosyasını USB’ye yazdırdım. Ardından sistemi USB üzerinden boot ettirdim. Cloverda install macos diyince önce yazılar geliyor, install kernel kısmında biraz bekliyor, ardından yazılar hızlanıyor, monitör 2 3 kere kapanıp açılıyor. En sonunda tamamen kapanıyor. Klavye ve mouse ışıkları yanmaya devam ediyor.
(Sistem bilgilerim imzamdadır)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Config dosyasında şu değişiklikleri yap ( bunun için osxinfo config düzenleme aracını kullanabilirsin.
Config / Graphic / Inject ATI = İşaretli
Config / Graphic / Framebuffer Futomaki
Config / Device / Fake ID / ATI= 0x68191200
Bunlara ek olarak monitör portunu değiştir. VGA kullanıyorsan bu desteklenmiyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Mr. Kelek Karpuz

APPRENTICE
9 Mar 2018
13
0
1
Config dosyasında şu değişiklikleri yap ( bunun için osxinfo config düzenleme aracını kullanabilirsin.
Config / Graphic / Inject ATI = İşaretli
Config / Graphic / Framebuffer Futomaki
Config / Device / Fake ID / ATI= 0x68191200
Bunlara ek olarak monitör portunu değiştir. VGA kullanıyorsan bu desteklenmiyor.
Monitorum VGA ancak ekran kartim HDMI. HDMI to VGA kullaniyorum anlayacaginiz. Bu sekilde kullanamaz miyim? Ayrica eger kullanamazsam bu monitor ile kullanabilecegim en yuksek MacOs surumu nedir?

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Sierra ve sonrası macos sürümlerinde vga desteği yok. Dönüştürücüler ile sierra sürümünde görüntü alman olasılığın daha yüksektir. High Sierra da ise çok düşüktür. Eğer sierre da uygun framebuffer ile görüntü alamazsan El Capitan'ı yükleyip deneyebilirsin.

Mr. Kelek Karpuz

APPRENTICE
9 Mar 2018
13
0
1
Sierra ve sonrası macos sürümlerinde vga desteği yok. Dönüştürücüler ile sierra sürümünde görüntü alman olasılığın daha yüksektir. High Sierra da ise çok düşüktür. Eğer sierre da uygun framebuffer ile görüntü alamazsan El Capitan'ı yükleyip deneyebilirsin.
High Sierra`da kurulumun belli bir asamasina kadar gelebiliyorum. Sistemimde 3 harddisk var birini High Sierra icin ekletmistim ancak sikintili. Ancak sikinti diskte mi High Sierra`da mi anlayamadim. Kurulum basladiginda kalan zamani 15 dakika olarak gosteriyor. Yaklasik 10-11 dakika kaldiginda diskten tss diye bir ses geliyor, ondan 1-2 dakika sonra kurulum basarisiz oldu ekrani geliyor. Su an o diski kullanamiyorum. Ne MacOS yukleyicisinde, ne Windows Disk Yonetimi`nde ne de Paragon`da. Diskin mezarini kazmamisimdir umarim.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
İlk önce çalışan hdd nin sata kablosunu çalışmayan hdd ye takıp windows üzerinden komut istemcisi ni yönetci olarak çalıştır. Sonrada diskpart yaz ve list disk komutunu çalıştır. Eğer diskin görünüyorsa oradan diski formatlamaya çalış. Eğer görünmezse diskin ölmüştür demektir.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Diskin sorunlu. Mümkünse farklı bir disk ile dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet