Selam Arkadaşlar OpenCore ve config plist ile ilgili sorumlarım var. Musait olduğunuzda cevaplayabilirseniz sevinirim.
1.OpenCore 0.5.7 kullanıyorum.0.5.9 güncellemek icin boot icinde bootx64.efi ve opencore.efi güncelleiyorum ancak restart sonrası oc sistemi cokuyor. Open Core cokmeden nasıl güncelemem gerekli ?
2.Ayrıca AmdPowerGadget OC bootloader kext icine attıktan sonra prober tree ile config oc snapshot alayım saveledim. Ancak Config.plist sonrası oc boot menu aşağıdaki gibi oldu nasıl düzeltebilirim ?
3.Config.plist gerekesiz deviceları nasıl gorebilirim.İşime yaramayan kextleri nasıl silebilirim ?
4.OpenCore v0.5.7 AMD Zen Sanity Check ile aşağıdaki hataları alıyorum.Bunları düzeltmek icin google ilgili hataları düzeltme adımları nelerdir ?
Bu örnek için, iMacPro1,1 SMBIOS'u seçeceğiz, ancak bazı SMBIOS bazı GPU'larla diğerlerinden daha iyi oynuyor:
bilgiler icin teşekkürler.
1.OpenCore 0.5.7 kullanıyorum.0.5.9 güncellemek icin boot icinde bootx64.efi ve opencore.efi güncelleiyorum ancak restart sonrası oc sistemi cokuyor. Open Core cokmeden nasıl güncelemem gerekli ?
2.Ayrıca AmdPowerGadget OC bootloader kext icine attıktan sonra prober tree ile config oc snapshot alayım saveledim. Ancak Config.plist sonrası oc boot menu aşağıdaki gibi oldu nasıl düzeltebilirim ?
3.Config.plist gerekesiz deviceları nasıl gorebilirim.İşime yaramayan kextleri nasıl silebilirim ?
4.OpenCore v0.5.7 AMD Zen Sanity Check ile aşağıdaki hataları alıyorum.Bunları düzeltmek icin google ilgili hataları düzeltme adımları nelerdir ?
- AppleALC.kext don't use both VoodooHDA.kext and AppleALC.kext
- VoodooHDA.kext don't use both VoodooHDA.kext and AppleALC.kext
- IntelMausi.kext this is probably not the right ethernet kext for an AMD system
- NullCPUPowerManagement.kext set the DummyPowerManagement quirk instead of using this kext
- USBInjectAll.kext Does not work on AMD
- AppleDebug = Yes but should normally be No
- AdviseWindows is missing. Normally set to No
- ROM = 112233445566 You should set this to your NIC MAC address. See PlatformInfo Docs
Bu örnek için, iMacPro1,1 SMBIOS'u seçeceğiz, ancak bazı SMBIOS bazı GPU'larla diğerlerinden daha iyi oynuyor:
- iMacPro1,1: AMD RX Polaris ve daha yenisi
- MacPro7,1: AMD RX Polaris ve daha yenisi (MacPro7,1'in de Catalina'a özel olduğunu unutmayın)
- MacPro6,1: AMD R5 / R7 / R9 ve üstü
- iMac14,2: Nvidia Kepler ve daha yenisi
- NvmExpressDxe.efi should not be here!
- XhciDxe.efi should not be here!
- HiiDatabase.efi should not be here!
bilgiler icin teşekkürler.
- BootLoader
- OpenCore
- İşlemci Modeli
- Ryzen 5 2600x
- Grafik Kartı
- Rx 6800 XFX Quick