apple yongalı işlemciler

merdanxy

APPRENTICE
25 Şub 2018
33
10
21
Merhaba tamamen merakımdan soruyorum.İntel işlemcili hackintoshlarımızın apple yongalı işlemcileri taklit edebilmesinin bir yolu var mı?Üzerinde çalışma var mı?Merak etmiş ve araştırmış olanlardan cevap bekliyorum...

BootLoader
Opencore
Anakart Modeli
Gigabyte H410M H V2
İşlemci Modeli
İntel Core i5 10400F
Grafik Kartı
Gigabyte Radeon Rx580 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
512GBm2SSD+512GB +256 GB SSD&16 GB 3200Mhz DDR4 Ram

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
İntel işlemcileri apple yongayı taklit etmesinden kasıt intel işlemcilere macos desteği kesildiğinde hackintosh akibeti ne olacak gibi bir merak ise apple bu desteği kestikten sonra doğrudan yapacak hiç bir şey yoktur. Fakat gelinen aşamada sanallaştırmanın ilerlemesi bu konuda umut vaat ediyor denebilir. İleride macOS çekirdeğini KVM ile tam sanallaştırmanın gelişeceğini düşünüyorum. Hali hazırda bu konuda bilinen en yaygın sorunun grafik hızlandırma olduğunu söyleyebilirim. apple servislerini kullanmada da kararlılık yok. Ama sierra da apple servislerini çalıştırabilmiştim KVM üzerinde.
Sanallaştırma teknolojilerini anlamak için KVM ve QEMU terimlerini araştırabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

merdanxy

APPRENTICE
25 Şub 2018
33
10
21
İntel işlemcileri apple yongayı taklit etmesinden kasıt intel işlemcilere macos desteği kesildiğinde hackintosh akibeti ne olacak gibi bir merak ise apple bu desteği kestikten sonra doğrudan yapacak hiç bir şey yoktur. Fakat gelinen aşamada sanallaştırmanın ilerlemesi bu konuda umut vaat ediyor denebilir. İleride macOS çekirdeğini KVM ile tam sanallaştırmanın gelişeceğini düşünüyorum. Hali hazırda bu konuda bilinen en yaygın sorunun grafik hızlandırma olduğunu söyleyebilirim. apple servislerini kullanmada da kararlılık yok. Ama sierra da apple servislerini çalıştırabilmiştim KVM üzerinde.
Sanallaştırma teknolojilerini anlamak için KVM ve QEMU terimlerini araştırabilirsin.
bilgiler için teşekkür ederim. hani amd işlemcilere yamalar yaparak intel işlemci gibi görünmesi sağlanıyor ya kastım o.

BootLoader
Opencore
Anakart Modeli
Gigabyte H410M H V2
İşlemci Modeli
İntel Core i5 10400F
Grafik Kartı
Gigabyte Radeon Rx580 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
RTL8111