Konudaki güncel kextleri indirip dene.Güncel kext ten kastınız nedir? Mojave imajından kurdum, içindeki kext leri hiç değiştirmedim yani.
Birde Sistem/Kitaplık /Extentions yolunda Applehdadisabled.kext olup olmadığını kontrol edin.
Konudaki güncel kextleri indirip dene.Güncel kext ten kastınız nedir? Mojave imajından kurdum, içindeki kext leri hiç değiştirmedim yani.
Güncel kext leri indirdim, Lilu.kext(1.2.8) ve AppleALC.kext(1.3.3). KCMP Utility Pro ile /L/E altına kurdum,rebuild cache yaptım,ardından tek tek tüm layout id leri tekrar denedim, bir sonuç alamadım.Birde şunu sorayım güncel kextler ile mi deniyorsun?
burda denilenleri de yaptım yine olmadı.Olmaz ise bu konudaki yamalı applehda yı kurup dene.AppleHDA Desteklenmeyen LayoutId Çalıştırma | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
config.plist imde hdu gibi birşey göremedim. hdef olan da aktif zaten(disabled kutusu işaretli değil)Config.plist inde hdu ve hdef acpi yamalarını etkinleştirip dene
Sistem/Kitaplık /Extentions yolunda Applehdadisabled.kext yokBirde Sistem/Kitaplık /Extentions yolunda Applehdadisabled.kext olup olmadığını kontrol edin.
Emin olmak için Windows üzerinde Hwinfo gibi bir yazılım kullanıp Audio sekmesinde çipset model ve detayına bakabilirsiniz. Internetten baktığımda ( HP ProBook 4540s Specs - CNET ) çipsetiniz;AppleALC'nin desteklediği Ses Kodekleri içerisinde benim ses driverim hangisi bulamadım dcpımanagerlede baktım göstermiyor hp probook 4540s
Bununla deneyebilirsin.Merhabalar. High Sierra kurulumunda Alc662 ses kartı için ayarlamaları yaptım rehberdeki gibi. tüm layout'ları da denedim fakat ya kulaklıktan ses geliyor dahili hoparlörden gelmiyor ya da dahili hoparlörden ses geliyor kulaklıktan geliyor. kulaklık takılı iken kulaklıktan değilken dahili hoparlörden olacak şekilde nasıl ayarlayabilirim?
IORegistryExplorer programı ile HDAS ve HDEF araması yaptır. Eğer sonuç çıkmaz ise DSDT HDEF yaması uygula. Bunlar AppleALC yöntemi video rehberinde mevcut.@montezuma hocam, bugün anakartı MSI H110M'den MSI B250M'e çevirdim. Normalde aynı yapıda anakart, özellikleri vs. aynı ancak ben B250M'e geçtikten sonra AppleALC'yi tanıtamadım.
Clover & AppleALC ve Lilu'yu güncelledim. Fakat ses gelmedi. Bu arada bütün layout ID'leri denedim, H110M'de 1 ile çalışıyordu ancak şimdi bütün layout ID'leri denememe rağmen sesi alamadım.
Voodoo'yu kurdum bu kez de sadece HDMI'ları gösteriyor.
![]()
Nasıl çözebilirim bu sorunu? Hiç çözüm bulamazsam sıfırdan kurulum yapacağım.
Clover boot menüde iken f11 tuşuna basıp nvram sıfırlama yapıp, dene. Olmaz ise codecine uygun farklı layout idler ile dene. Tabi bunları yaparken VoodooHDA'yı tamamen kaldırmalısın.
Yaptığım tüm denemelerle başarısız oldum. Layout ID'leri değiştirdim. NVRam sıfırladım. Farklı farklı lilu ve applealc kext'leri indirip denedim ancak yine de çalışmadı. Son çare olarak sıfırdan kurulum yaptım ve voodooHDA kurdum. Şu anda ses sorunsuz çalışıyor.IORegistryExplorer programı ile HDAS ve HDEF araması yaptır. Eğer sonuç çıkmaz ise DSDT HDEF yaması uygula. Bunlar AppleALC yöntemi video rehberinde mevcut.
Dün benzer bir sorunla karşılaştım tüm gecemi AppleALC ile tantmak için uğraştım sabah saat 10 olmuştur sorunu çözdüm. AppleALC yöntemindekileri harfiyen uygulayıp ek olarak config/ACPI/fixhda=true ve config/ACPI/fixHPET=trueYaptığım tüm denemelerle başarısız oldum. Layout ID'leri değiştirdim. NVRam sıfırladım. Farklı farklı lilu ve applealc kext'leri indirip denedim ancak yine de çalışmadı. Son çare olarak sıfırdan kurulum yaptım ve voodooHDA kurdum. Şu anda ses sorunsuz çalışıyor.
Ayrıca ACPI içerisinde yanlış bir patch sesin gelmesini engelleyebilir.Garip bir şekilde Mojave de çalışan device id ler High sierra ile ne yaptıysam çalışmadı.
"ek olarak config/ACPI/fixhda=true ve config/ACPI/fixHPET=true " > Şunu denemek lazım
Şeklinde olanları nasıl gireceğiz? 1-11 diyor bu şekilde mi yoksa 1 ile 11 arasında herhangi bir sayı mı ?layout 1-11, 13-21, 27-33,
1 11 arası sayılarŞeklinde olanları nasıl gireceğiz? 1-11 diyor bu şekilde mi yoksa 1 ile 11 arasında herhangi bir sayı mı ?
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.