ÇÖZÜLDÜ AR3012 Bluetooth 4.0 Mojave Tanıtma Sorunu

shell32

JEDI
25 Kas 2018
256
34
271
35
Merhabalar. Asus N550JV kullanıyorum. Şu an Mojave yüklü. Magic Mouse ile birlikte kullanmak istiyorum fakat bluetooth çalışmıyor. Benim kartım destekleniyor mu acaba ?

• WLAN + Bluetooth : Qualcomm AR9485 b/g/n 1x1x1 Mimo (HalfMiniPCIe) + AR3012 Bluetooth 4.0 (USB interface)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

shell32

JEDI
25 Kas 2018
256
34
271
35
Burada bir konu var ama başaramadım deniyorum :S

Bluetooth Firmware Uploader - Wireless and Bluetooth - OSXLatitude.com

Konuda belirtilen Kext'i EFI ye atarsanız bluetooth çalışıyor ben çalıştırdım. Ayrıca aygıtınızın desteklenen modeller arasında olup olmadığını pid ve vid değerlerini öğrenip bakabilirsiniz. Liste verilmiş. Şu siteye bir nebze faydam olduğu için mutluyum. hep soru soruyordum :)

berkayoz

APPRENTICE
6 Kas 2017
24
8
21
36
Burada bir konu var ama başaramadım deniyorum :S

Bluetooth Firmware Uploader - Wireless and Bluetooth - OSXLatitude.com

Konuda belirtilen Kext'i EFI ye atarsanız bluetooth çalışıyor ben çalıştırdım. Ayrıca aygıtınızın desteklenen modeller arasında olup olmadığını pid ve vid değerlerini öğrenip bakabilirsiniz. Liste verilmiş. Şu siteye bir nebze faydam olduğu için mutluyum. hep soru soruyordum :)
merhaba, ben de bu kexti sürekli s/l/e ye yükleyip deniyordum çalışmıyordu. bahsettiğiniz gibi yükledim yine çalışmıyor :D biraz daha detaylı anlatabilirseniz iyi olur.

Byteman

APPRENTICE
20 Eki 2017
5
1
1
51
Merhaba, ben de bu kexti sürekli s/l/e ye yükleyip deniyordum çalışmıyordu. bahsettiğiniz gibi yükledim yine çalışmıyor :D biraz daha detaylı anlatabilirseniz iyi olur.
Bilinçli veya bilinçsiz bir bilgi kirliliği var konuda.
S/L/E bana hep bela olduğu için son kurulumda 'One münüt' dedim kendi kendime. Çünkü kuruyorum sonra bozuluyor yerini bulamıyorum. System Library Extensions birden fazla yerde var, ayrıca Library Extensions var. İçlerinde aynı şeyler var. Kimi kextleri ise sadece EFI/CLOVER/KEXTS içine atıyoruz çalışıyor????

BEN NE YAPTIM?

Montezuma'nın imajından kurduğum sıfır Mojave'de, USB deki EFI klasörünü direk Windows'tan OSX diskinde Fat32 formatladığım 200 mb primary partitiona sadece kopyaladım. (Windows sistem diskim var ayrı + ikinci bir diski USB ye takarak kuruyorum) Harddiskten açılır hale getirmek bile sorun oluyor bazen bilirsin. Ne multibeast ne başka bişey kullanmadım.

N550 JV için birkaç yerden toparladığım tüm Kextleri EFI/CLOVER/KEXTS/ içine <herhangi biryere atsam oluyor mu?> diye deneme maksatlı açtığım 10.14 Klasörüne sadece kopyaladım.

Bir de EFI/CLOVER/ACPI/PATCH klasörüne 4 adet patch attım. Şu an sadece kart okuyucu ve Bluetooth çalışmıyor. Bluetooth'u da halledecek olursam, sıfırdan tekrar kuracağım ve kesin olarak emin olduğum anda bu dizüstü için en kolay tutorialı hazırlayacağım.

Klavye fonksiyon tuşları wifi hepsi geldi. Sesi de yine voodoo kurmak yerine eski 2.8.4 sürümünün kextini aynı yere atıp yaptım. 2.9.2 kurunca olmamıştı çünkü.

Ne kext utility, ne bir setup, ne bir permission. Eskiden beri kext programlarıyla kasıp duruyorum. Göçerse doğru extensions klasörünü ara ki bulasın. Silmen yetmez, komut satırına çık, root erişimi ile cacheleri de sil, permissionları bişey yap. Heryerde ayrı bir config.plist. Sadece Kext içine attım. Bluetooth da hep olduğu gibi başta telefonu bi gördü, sonradan gitti. Bişeyle çakışıyor herhalde.
Onu da halledeceğim, aynı basitlikte çözülür inşaallah.

• Like
Tepkiler: berkayoz

shell32

JEDI
25 Kas 2018
256
34
271
35
Asus N550JV AR3012 bluetooth kartı için sisteminizdeki bütün bluetooth kextlerini siliniz ve aşağıdaki forumda bağlantıda verilen kexti S/L/E içine yükleyiniz. Eğer yükleyip tekrar açtıktan sonra bluetooth simgesinin üzerinde kullanılamaz işareti çıkarsa yüksek ihtimalle sisteminizde başka bir bluetooth kexti yüklü. Onu bulup silmeniz gerekecek.

Buradan ulaşabilirsiniz.
Kexti yukledikten sonra çalışıyordu fakat bilgisayar uykuya girdi açıldıktan sonra geri çalışmadı. Simge aktif görünüyor fakat cihaz bulmuyor.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: borak