Yine de 10.nesil bir işlemci için Monterey, Ventura ve Sonoma arasında fark olmamalı. (Bu arada bence Ventura Apple'ın şu an için yapabileceği her şeydir ve değiştirmiyorum)
Eklediğim EFI ile vaktiniz olduğunda deneyin.
Hocam kim ne derse desin 10. nesil bile olsa Monterey, Ventura ve Sonoma arasında kesin olarak performans farkı var en azından benim donanımım için

3 sistemide sırayla kurdum aynı efi aynı bios ayarları 3 ü arasında en kötüden sıralarsak Sonoma<Monterey<Ventura

Sonoma wifi için uğraşmak olsun sistem kararlılığı olsun her türlü soruna açık ve rahatsız ediyor. Monterey ve Ventura arasında yakında olsa Ventura bir tık ileride sistem kararlılığı olarak. Wifi den dolayı Venturada ve Sonomada OCLP şartı var diye internette bir çok konu gördüm yerli yabancı forumlarda ama işin garip tarafı sıfırdan kurulum yapmama rağmen Venturada wifi ve bluetooth native olarak kurulumdan itibaren çalışır halde geldi. Belkide ben görmedim ancak bilmeyenler var ise BCM943602CS Wifi kartı Venturada native olarak çalışıyor. Monterey ve Ventura arasında çok büyük farklar yok ancak Ventura biraz daha kararlı ve stabil çalışıyor.
Montereyin Benchmark skorlarını kurulumda almayı unutmuşum ancak Sonoma ve Ventura için skorlar:
SMBİOS MacPro7,1
Sonoma: Tekli çekirdek 1408 - Çoklu çekirdek 5475
Ventura : Tekli çekirdek 1520 - Çoklu çekirdek 6622
SMBİOS iMacPro1,1
Sonoma: Tekli çekirdek 1511 - Çoklu çekirdek 6233
Ventura : Tekli çekirdek 1530 - Çoklu çekirdek 6624