Asus K53SV Donma Sorunu

mykomicrec

APPRENTICE
20 Ağu 2019
7
0
1
Bilgisayar açıldıktan sonra 1-2 saat içinde sistem donuyor. Arkada bir video falan açıksa ses geliyor ama hiç bir yere tıklayamıyorum.
Kurulumdan sonra yaptığım DSDT yamaları:
  • Fix _WAK Arg0 v2
  • Fix Mutex with non-zero SyncLevel
  • HPET Fix
  • IRQ Fix
  • OS Check Fix (Windows 7)
  • RTC Fix
  • SMBUS Fix
  • Shutdown fix v2
  • 6-series USB
  • USB _PRW 0x0D
Clover arayüzündende ek olarak:
  • Change _DSM methods to XDSM
  • Change GFX0 to IGPU

SSDT için:
Intel HD graphic 3000 uyumluluk sorununu aşmak için bu konudaki "[Fix] Intel HD Graphics 3000 on macOS Mojave 10.14.x" setup yükledim.

Problem report dosyalarını boyutundan dolayı konuya ekleyemedim buraya yükledim : debug_17891

1 haftadır uğraşıyorum çözemedim bu sorunu kanser oldum..
Yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
HD 3000 grafiklerin artık desteklenmediğini ve dolayasıyla Metal desteği çalışmadığı için bu sorunu yaşama ihtimalini gözönünden bulundurmalısın. Sana tavsiyem High Sierra ya da HD3000 için en uygun sürüm olan Sierra denemen.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mykomicrec

APPRENTICE
20 Ağu 2019
7
0
1
Mojave kurmamdaki amaç xcode desteğini almaktı gerçi Sierra da yükleyenlerde var ama geliştirme sürecinde sıkıntı olur mu bilmiyorum. Olmadı sil baştan yapıcam artık.
Sorunu Osxaptiofix3 kullanarak ve safariden operaya geçerek çözdüm. Yalnız merak ettiğim bir şey var eğer high sierra veya sierra yüklersem, entegre grafiği yine 386mb vram ile mi kullanıcam yoksa Windowsdaki gibi paylaşımlı 2 gb olarak kullanabilir miyim? 6gb ram var makinede

Son düzenleme: