ÇÖZÜLDÜ asus k555ub-xo097t mojave kurulumu usb 3.0 ve touchpad çalışmaması

cgrbyk

APPRENTICE
31 May 2019
5
0
1
29
Asus k555ub-xo097t bilgisayarıma iso dosyasını buradan indirdiğim mojave 10.14.5 sürümünü kurdum. bilgisayarda sadece macOs kurulumu var, windows kullanmıyorum. Kurulum sırasında bir sorun yaşamadım. Kurulumu isonun içindeki 520 config dosyası ile yaptım. usb olmadan boot edebiliyorum. ilk kurulumdan sonra wifi, ses, usb 3.0 portları, touch pad çalışmıyordu. Voodoo ile ses sorununu düzelttim ve wifi kartım zaten desteklemiyormuş. usb3.0 portlarım ve touchpad çalışması için ne yapabilirim ? Batarya göstergesini de çalışmıyor onu da düzeltmek istiyorum onun içinde tavsiyelere açığım. Teşekkürler.

touchpad PNP kimliği ACIP/FLT0101

i5 6200U
8GB RAM
940M
HD 520
ADATA 630U 240GB SSD

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Asus k555ub-xo097t bilgisayarıma iso dosyasını buradan indirdiğim mojave 10.14.5 sürümünü kurdum. bilgisayarda sadece macOs kurulumu var, windows kullanmıyorum. Kurulum sırasında bir sorun yaşamadım. Kurulumu isonun içindeki 520 config dosyası ile yaptım. usb olmadan boot edebiliyorum. ilk kurulumdan sonra wifi, ses, usb 3.0 portları, touch pad çalışmıyordu. Voodoo ile ses sorununu düzelttim ve wifi kartım zaten desteklemiyormuş. usb3.0 portlarım ve touchpad çalışması için ne yapabilirim ? Batarya göstergesini de çalışmıyor onu da düzeltmek istiyorum onun içinde tavsiyelere açığım. Teşekkürler.

touchpad PNP kimliği ACIP/FLT0101

i5 6200U
8GB RAM
940M
HD 520
ADATA 630U 240GB SSD
Şu konu sana yardımcı olacaktır:
[Başarılı Kurulum] Asus K555UQ-DM028DC | High Sierra 10.13 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

cgrbyk

APPRENTICE
31 May 2019
5
0
1
29
Mesajınız için teşekkür ederim. Attığınız konudaki kext dosyalarını kullanmayı denedim ancak onlarla Mojave boot olmadı. bir kaç farklı varyasyon denedim ancak gene de başarılı olamadım. En son Mojave den vaz geçip high sierra kurulumu yaptım konudaki EFI ile beraber ancak Mojave kurulumumdaki bütün sıkıntıları aynen yaşadım ve herhangi bir fark göremedim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

cgrbyk

APPRENTICE
31 May 2019
5
0
1
29
Teşekkür ederim rehberleri takip ettim ve şuan batarya göstergem, touchpad'im ve bir usb portum (3.port hala çalışmıyor) çalışmaya başladı. Şuan tek sıkıntım touchpad düzgün çalışmıyor elimi çeksem de kaydırmaya devem ediyor. Bu bilinen bir sıkıntı mı ? çözümü var mı ? yardımcı olursanız çok minnetdar olurum.

aras

APPRENTICE
20 Nis 2017
43
3
21
49
donanımımız aynı bende de touchpad batarya fonksiyon tuşları çalışmıyor, yardıcı olabilir misiniz?

cgrbyk

APPRENTICE
31 May 2019
5
0
1
29
donanımımız aynı bende de touchpad batarya fonksiyon tuşları çalışmıyor, yardıcı olabilir misiniz?
fn tuşları için:
Asus Laptoplarda Fonksiyon Tuşlarını Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
bu rehberi takip ettim.

DSDT yaması yaparken burdaki video'yu izleyebilirsin;
part 1,
part 2,
yamaları yaparken dsdt ve ssdt için aynı yamaları kullandım, ancak "notebook specific" dediği kısım var orası için "rehabman asus notebook" yamasını kurdum. Zaten batarya vs de bu yama ile beraber çalışıyor.

touchpad için DSDT içine voodoI2C ve windows 10 yamasını yaptım.

Bunları yaparsan senin de çoğu donanımın çalışacaktır başarılar.

aras

APPRENTICE
20 Nis 2017
43
3
21
49
fn tuşları için:
Asus Laptoplarda Fonksiyon Tuşlarını Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
bu rehberi takip ettim.

DSDT yaması yaparken burdaki video'yu izleyebilirsin;
part 1,
part 2,
yamaları yaparken dsdt ve ssdt için aynı yamaları kullandım, ancak "notebook specific" dediği kısım var orası için "rehabman asus notebook" yamasını kurdum. Zaten batarya vs de bu yama ile beraber çalışıyor.

touchpad için DSDT içine voodoI2C ve windows 10 yamasını yaptım.

Bunları yaparsan senin de çoğu donanımın çalışacaktır başarılar.

Teşekkürler,
Yanıtladığınız şekilde yamaları yaptım, gayet güzel oldu, tek sıkıntı tounhpadde imleç yerinde durmuyor :)
izleme dörtgeninde görünmüyor. şimdilik fareyle kullanmaya devam ediyorum

cgrbyk

APPRENTICE
31 May 2019
5
0
1
29
Teşekkürler,
Yanıtladığınız şekilde yamaları yaptım, gayet güzel oldu, tek sıkıntı tounhpadde imleç yerinde durmuyor :)
izleme dörtgeninde görünmüyor. şimdilik fareyle kullanmaya devam ediyorum
Aynı touchpad sorunu bende de var eğer çözebilirseniz bana da çözümü yazarsanız sevinirim.