ÇÖZÜLDÜ ASUS N551VW Monterey Kurulum Sonrası Donma Sorunu

maliturkcan

PADAVAN
27 Nis 2017
165
29
271
Öncelikle merhaba, forumdaki bir arkadaşın EFI 'si ile kurulumu gerçekleştirdim fakat bilgisayarımı yeniden başlatmaya çalıştığımda veya belli bir süre sonra kendi kendine bilgisayar donuyor. Hiçbir şekilde tepki vermiyor. Power tuşundan reset atmak zorunda kalıyorum. Ne yapabilirim ? Şimdiden teşekkür ederim
EFI dosyamın son hali bu şekilde.

• Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
EFI dosyalarını kendinize göre özelleştirmeniz gerekiyor. Burdaki USB port yamaları size ait değilse kendi USB port ymanızı yapmanız gerekiyor. ACPI altında DSDT.aml dosyası olduğu gibi kullanılıyor bu EFI de ama bu sizin cihazla uyumlu olmayabilir ve zaten opencore ile DSDT dosyalarını yamalamak çok mecbur olmadıkça kaçınılması gereken bir şeydir.
DSDT.aml USBreset.aml N551VW.aml ve Usbports.kext devre dışı bıraktım. SSDT.XOSİ.aml aktif ettim. Ekteki .aml olan dosyaı OC > ACPI içine ekleyin ve ekteki config ile deneyin bir de.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

maliturkcan

PADAVAN
27 Nis 2017
165
29
271
EFI dosyalarını kendinize göre özelleştirmeniz gerekiyor. Burdaki USB port yamaları size ait değilse kendi USB port ymanızı yapmanız gerekiyor. ACPI altında DSDT.aml dosyası olduğu gibi kullanılıyor bu EFI de ama bu sizin cihazla uyumlu olmayabilir ve zaten opencore ile DSDT dosyalarını yamalamak çok mecbur olmadıkça kaçınılması gereken bir şeydir.
DSDT.aml USBreset.aml N551VW.aml ve Usbports.kext devre dışı bıraktım. SSDT.XOSİ.aml aktif ettim. Ekteki .aml olan dosyaı OC > ACPI içine ekleyin ve ekteki config ile deneyin bir de.
Teşekkür ederim çok sağolun. Deneyip haber vereceğim :)
Düzelmemiş malesef :(

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: maliturkcan

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: maliturkcan

maliturkcan

PADAVAN
27 Nis 2017
165
29
271
Bu konuya bakın. Güç yönetimi yapılı mı kontrolsağlyın.
OpenCore ile Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Kextlerin kext klasöründe olması tek başına bir anlam ifade etmez opencore bootloaderda. Aynı zamanda config dosyasında ekli olması gerekir.
Olabildiğinde sadeleştirdim bununla deneyin. OC ekranında reset nvram yapın.
Sisteminiz için güç yönetimi ve USBport yamasını yapıp gözlemlemeniz gerekiyor.
çok teşekkür ederim yukarıdaki tavsiyelerinizle çözdüm, şimdi ekran kartı tanıtmaya çalışıyorum ama videodakiler gibi yapıyorum ekran kartını 1536 mb olarak görüyor ama grafikler yine takılıyor bunu nasıl düzeltebilirim bir fikriniz varmı acaba ?
Kextleri güncellediğimde ekran kartını da tanıdı çok teşekkür ederim desteğiniz için :)

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: kindo