Asus N580VD kurulum sonrası config düzenleme hatası

FOXBAT-25

APPRENTICE
22 Haz 2019
34
4
21
Merhabalar ilk hackintosh deneyimimde bir sorunla karşılaştım.
Öncelikle sistemim:
i7700HQ 16GB DDR4 GTX1050 4GB İntel Wifi 8265 (Ethernet kullanıyorum şimdilik) ve 128 M2 480SSD

Ben Youtube da ki MWL NETWORK Kanalındaki rehberden yararlandım
1- macOS Catalina AMD&Intel Kurulum Imaji adlı konudaki imaji indirdim flaşıma yükledim
2- İmajımı sorunsuzca kurdum Sürüm 10.15.4
3- Clover Configuratoru SSD den boot edebilecek şekilde ayarladım
4- Cihaza özel config oluşturma aşamasında fazlalık kext denilen Hackintool programındaki çalışan kextler ile USB den boot ettiğimde yuvarlak bir işaretle karşılaşıyorum ve ne hata aldığımı okuyamıyorum başka monitöre bağladığımda da yazılar okunmuyor sebebi nedir?
Yardımcı olabilecek var mı?
Henüz bir ilerleme kat edemedim verbose modda hata okunmuyor.
Evet sorun Kext eksikliğinden kaynaklanıyormuş ACHI Port İnjector Kextini ekleyince düzeldi.

Daha sonra @ertan beyin evi klasörünü inceledim aynı bilgisayarı kullandığı için efi klasörünü düzenleyerek boot ettim %90 oranında uyumlu çalıştı sadece kendine aldığı wifi kartı için Kextler vardı onları sildim ve elimde bulunan Asus nano usb kartını kullanmak için @FOXBAT-25 adlı kullanıcın paylaştığı pkg dosyasını kullanarak wifi ı da kullanabilir oldum.
İlerleyen zamanda HDMI ı tanıtmak istiyorum şuan ki EFI dosyasında sadece takılı boot edilirse ve uyut uyandır yapılırsa çalışıyor garip bir bug
Şu anda 10.15.4 sürümünü kurmuş olmama rağmen güncelleme gösteriyor ancak güncelleme yapmıyor sebebi ne olabilir,genel olarak güncelleme yaparken nelere dikkat etmeliyiz? ( Clover ve kextler güncel)
HDMI ı Daha doğrusu ekran kartını düzgün bir şekilde tanıtıp uygun bus id ile oluşturduğum yamayı config dosyama ekledim.
Şu anda HDMI portumu normal bir şekilde kullanıyorum.
Ancak Fn tuşları ses kontrol tuşları harici çalışmıyor ve tam olarak nasıl yapacağımı anlamadım.
Wireless USB Adapter Clover v14 ü yüklememe rağmen Genellikle çalışmıyor sebebi ne olabilir?
Diğer sorularım da hala geçerli (Güncelleme sorunu)
Birileri yanıt verecek mi merak ediyorum.

EFI Klasörüm

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Her konuyu göremeyebiliriz. Şu anki durumun nedir, ona göre bakalım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

FOXBAT-25

APPRENTICE
22 Haz 2019
34
4
21
Teşekkür ederim. Mevcut durum DSDT yamaları için clover f4 metodu ile dosyalarımı çıkardım ve refs.txt ile ayıkladım ancak hangi yamalara ihtiyacım var anlamadım. Daha önce bulduğum dosyalarda hangi yamalar var nasıl görebilirim incelemek istiyorum bazılarını.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Sisteminde çalışmayan donanımları tespit etmen daha doğru olur. Zira sorduğum bu idi.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Toucpad im bazen çalımamazlık yapıyor sorun ne olabilir ?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: FOXBAT-25
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler