Herkese merhaba yaklaşık 2 hafta önce hackintoshu araştırırken gördüğüm bir video üzerine sistem toplamaya karar verdim.Fazla bir bütçem olmadığı için eski ve 2.el donanım almak zorunda kaldım.Sistemi bir hevesle topladım ancak işler hiçte istediğim gibi gitmedi.
5-6 gündür sürekli araştırma ve uğraş içerisindeyim. İlk önce videoda gördüğüm ve kuran kişinin sorunsuz kullandığı high sierra yı denedim. Bu arada sistem olarak sadece ekran kartı farklıydı oda videodaki kişi 9400Gt kullanıyordu, ben acele ettiğim ve kartın aynısını bulamadığım için 9800Gt almaya karar verdim ve sanırım yanlış yaptım.Neyse High Sierra da kurulum esnasında siyah ekran sorunları ile karşılaştım ilk olarak,bir şekilde forumdaki konuları takip ederek kurulum tamamladım. Sonrasında kextleri tam olarak yükleyemedim about kısmında ekran kartım gözüktü ama çözünürlüğü falan ayarlayamıyordum.Bir süre kurcaladıktan sonrada sistem açılmamaya açılsa bile ekran kararmaya başladı.Sistem kararsızlaşınca Sierra kurmaya karar verdim kurulum biraz daha rahat geçti fakat boot ederken sıkıntılar yaşadım.Yine başarısız olmuştum.Bu yaşadıklarımı size anlattım çünkü bu işte gerçekten çok acemiyim ve yol göstermenize ihtiyacım var.Şimdi ise Mojave kurmaya karar verdim sistem kaldırır mı kaldırmaz mı hiçbir fikrim yok yalnız harddisk kurulumu rahat geçti.Herhangi bir yeniden başlatma sorunu siyah ekran yaşamadım. Kurulumda yaptığım şeyler ise ses için Masaustu_config dosyasını düzenlemek,disable nvidia ayarını 0 yapmak ve inject nvidia seçeneğini aktif etmek oldu.Harddisk kurulumu tamamlandıktan sonra usb den ne kadar boot etmeye çalışsamda Apple logosu geldikten 2 saniye sonra pc reset atmaya başladı.Bunun üzerine ekran kartını çıkartıp onboard dan açmaya çalıştım yine olmadı.Güvenli modda nvidia disable denedim olmadı forumda araştırdığım çoğu yöntemi denedim ama bir türlü başlangıç ayarlarını yapacağım ekranı göremiyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Tavsiyelerinize açığım.Örn;Ne kursam daha stabil olur ?, yada hangi ayarları ve kextleri kullanmalıyım ?
Kullandığım Sistem:
Asus p5kpl am-se
İntel E7500
4gb Kingston 800Mhz
Palit 9800Gt 512Mb
Buda izlediğim video linki.
Eksik bilgi verdiysem affola aranızda hayli yeniyim ve bilgiye açım.
Ek olarak Gt9400 satın aldım yakında elime geçicek.
Kullandığım Sistem:
Asus p5kpl am-se
İntel E7500
4gb Kingston 800Mhz
Palit 9800Gt 512Mb
Buda izlediğim video linki.
Eksik bilgi verdiysem affola aranızda hayli yeniyim ve bilgiye açım.
Ek olarak Gt9400 satın aldım yakında elime geçicek.