Asus Prime Z590-P Intel i7-10700KF GPU Sapphire RX 6600 Pulse Opencore 1.0.6 - MacOS 26 Tahoe (25A354)

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
1.jpg

• CPU: Intel i7-10700KF
  • GPU: Sapphire RX 6600 Pulse - agdpmod=pikera in boot-args
  • RAM: 4x8Go Corsair LPX 3200Mhz CMK16GX4M2B3200C16
  • Motherboard: Asus PRIME z590-P
  • SSD Nvme/Sata: Corsair MP400
  • Audio Codec: ALC897 alcid=11 in boot-args
  • Ethernet Card: RTL8125 2.5Gb
  • Wifi/BT Card: USB TP-Link Archer T3U ( Buradan Dirver indirilerek yüklendi )
  • Case/Fan: Intel K69237-001 LGA1200 - LGA115X Işlemci Fanı
  • What guide/tool followed: Dortania Getting Started Intel Z590 compatibility with macOS
  • SMBIOS: iMacPro1,1 with darkwake=0 alcid=11 agdpmod=pikera in boot args
  • SSDT: SSDT-RTCAWAC, SSDT-USBX, SSDT-Bridge, SSDT-HPET, SSDT-EC, SSDT-PLUG, SSDT-USB-Reset,
  • SSDT-USBW
  • KEXTS: AppleALC, RTCMemoryFixup, LucyRTL8125Ethernet, Lilu, NVMeFix, SMCProcessor, SMCSuperIO, USBMap, USBWakeFixup, XHCI-unsupported, VirtualSMC, WhateverGreen
  • Bios revision 1601 Settings
Bios revision 1601 Settings
# Disable
  • Fast Boot
  • Secure Boot
  • Serial/COM Port
  • Parallel Port
  • VT-d (can be enabled if you set DisableIoMapper to YES)
  • Compatibility Support Module (CSM) (Must be off in most cases, GPU errors/stalls like gIO are common when this option is enabled)
  • Thunderbolt (For initial install, as Thunderbolt can cause issues if not setup correctly)
  • Intel SGX
  • Intel Platform Trust
  • CFG Lock (MSR 0xE2 write protection)(This must be off, if you can't find the option then enable AppleXcpmCfgLock under Kernel -> Quirks. Your hack will not boot with CFG-Lock enabled)
# Enable
  • VT-x
  • Above 4G Decoding
    • 2020+ BIOS Notes: When enabling Above4G, Resizable BAR Support may become an available on some Z490 and newer motherboards. Please ensure that Booter -> Quirks -> ResizeAppleGpuBars is set to 0 if this is enabled.
  • Hyper-Threading
  • Execute Disable Bit
  • EHCI/XHCI Hand-off
  • OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode (some motherboards may require "Other OS" instead)
  • DVMT Pre-Allocated(iGPU Memory): 64MB or higher
  • SATA Mode: AHCI
# Açıklamalar
  • OpenCore EFI Boot açılış klasörümü oluşturmak için OpCore Simplifly- Baistleştirilmiş OpenCore Efi Oluşturucu ile Sitemizde yayınlanan rehberi kullanarak oluşturdum. Config.plist dosyamı openconfiguration ile açıp config.plist - NVRAM - 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 - boot-args - Kısmından Amd RX 6600 Navi23 kartım için -v ve keepsyms=1 argümanlarını kurulum sırasında görüntü yerine siyah ekran gelmesin diye kaldırdım.
  • Kurulum USB'si hazırlamak için @strangerone paylaştığı postdaki linkden MacOS Tahoe 26 (25A354) sürümünü download ettim.
  • Terminal arabirimini açarak sudo /Applications/Install\ macOS\ Tahoe.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled komutunu kullanarak boot install Tahoe USB'mi oluşturdum.
  • Oluşturduğum USB üzerinde EFI kısmı için sitemizde yayınlanan rehberden faydalanarak EFI kısmının sürekli gözükmesini sağladım
  • MacOS Tahoe 26'da Usb Port kullanımı değiştiğinden dolayı eski eşleştirdiğim USBMapLegacy.kext dosyasını tekrar Tahoe işletim sistemine gör eşleştirmek için kullandığım yöntem
  • 1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg
    5.jpg
  • Ayrıca Efi'min ACPI Klasörüne SSDT-RHUB.aml Eklemek oldu. Bu sayede Macos Tahoe sorunsuz olarak usb'lerimi gördü.
  • Ses sorunu ise MyKextInstaller yöntemi ile ses sorunumu çözdüm. Configure SIP (System Integrity Protection) devre dışı bırakabilmek için OpenConfiguration ile config.plist - NVRAM - 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 - csr-active-config - 03080000 - DATA Kısmını ekledim. MyKextinstaller linkinden MyKextInstaller.app ve AppleHDA.kext dosyalarını indirdim sonrasında KDK'yı Buradan indirdim ve kurdum. MyKextInstaller.app çalıştırdım AppleHDA.kext sistemime ekledim. artık AppleHDA.kext Sorunsuz bir şekilde sistemime gelmiş oldu NOT: Eski AppleALC.kext'li tanıtma yöntemi geçerli oluyor.
  • İdeal Cpu Soğutma için 240mm sıvı soğutma aldım işlemci sıcaklığı 37-42 derecelerinde işlem yaparken Boşda 30 derecelerde
  • İntel İ7-10700KF olmasına rağmen 2,9 GHz 8 Çekirdekli Intel Core i9 işlemci olarak ayarlayarak overclock yaptırdım
  • Şu ana kadar yapmış olduğum en ideal Hackintosh olmuş oldu
Kullandığım tüm bu faydalı rehberlerin oluşmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim. ( @strangerone, @montezuma, @kindo)

Son düzenleme:

Dexcorp

JEDI
11 May 2020
364
196
251
Mükemmel bir rehber. Güle Güle kullanın. Ses ve USB sorunlarına çözümlerinizi takip ederek imzamdaki sisteme aynı kurulumu yapacağım.

BootLoader
OpenCore 1.0.0
Anakart Modeli
MSI Z490 TOMAHAWK
İşlemci Modeli
i7 10700K
Grafik Kartı
RX 6600
Disk ve RAM
WD BLUE SN500 500GB & 4x8GB DDR4 3600Mhz

ucrswingman

APPRENTICE
26 Eki 2020
50
11
21
Elinize sağlık çok güzel bir rehber olmuş. efi paylaşma şansınız var mı linklerede bulamadım.

ertan

JEDI
9 Kas 2017
202
100
301
Güzel bir sistem olmuş elinize sağlık, Ben de her şey native olarak çalıştığı için(Ekran Kartı, Wi , uzun süre Venture ile devam ettim, şimdi Tahoe'yi sistem üzerinden güncelleyebilir miyim, düşünüyorum. Ekte yolladığım EFI ile bu işi başarabilir miyim :)

Ekli dosyalar

• 307.9 KB Görüntüleme: 112
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Pro WS C246-ACE
İşlemci Modeli
Intel Core i9 9900K
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 6600 8GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Boardcom Wi-Fi
Disk ve RAM
Samsung Evo 500 SSD & 64GB DDR4 3200Mhz

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Güzel bir sistem olmuş elinize sağlık, Ben de her şey native olarak çalıştığı için(Ekran Kartı, Wi , uzun süre Venture ile devam ettim, şimdi Tahoe'yi sistem üzerinden güncelleyebilir miyim, düşünüyorum. Ekte yolladığım EFI ile bu işi başarabilir miyim :)
Bu Efi Venturada kullandığınız EFI'mi

Son düzenleme:

ertan

JEDI
9 Kas 2017
202
100
301
Evet bu Ventura‘da kullandığım Efi, ama tabi şimdi güncelledim hepsini Ventura sorunsuz çalışıyor. Tabi deneyeceğim teşekkür ederim.
Bu Efi Venturada kullandığınız EFI'mi

Bu Efi ile bir dene istersen EFI
Sizin Efi ile başarılı kurulum yaptım, kendi ayarlarıma göre düzeltiyorum, ses kartı çalışmadı, sanırım applealc.kext çalışmıyor artık.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Pro WS C246-ACE
İşlemci Modeli
Intel Core i9 9900K
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 6600 8GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Boardcom Wi-Fi
Disk ve RAM
Samsung Evo 500 SSD & 64GB DDR4 3200Mhz

Mavisakal_tr

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
7 Tem 2017
666
483
301
Evet bu Ventura‘da kullandığım Efi, ama tabi şimdi güncelledim hepsini Ventura sorunsuz çalışıyor. Tabi deneyeceğim teşekkür ederim.

Sizin Efi ile başarılı kurulum yaptım, kendi ayarlarıma göre düzeltiyorum, ses kartı çalışmadı, sanırım applealc.kext çalışmıyor artık.
Aynen kendi ayarlarınızı yapmanız gerekir ayrıca USB'nizi de özelleştirin
Sandisk Extreme Pro 2tb 3800MB/SN Usb4 Taşınabilir SSD satın aldım bakalım Type+c üzerinden kurulum yapabilecekmiyim. diye sonuç şuan o sdd üzerinden kurduğum tahoe üzerinden kullanarak yazıyorum Type+C bağlantı üzerinden Bağlantı Hızı: 20 Gb/s çalışıyor buda gayet üzerine kurulan işletim sisteminin seri bir şekilde çalışmasını sağlıyor böylece portable işletim sistemine sahip oldum

Son düzenleme:
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler