- CPU: Intel i7-10700KF
- GPU: Sapphire RX 6600 Pulse - agdpmod=pikera in boot-args
- RAM: 4x8Go Corsair LPX 3200Mhz CMK16GX4M2B3200C16
- Motherboard: Asus PRIME z590-P
- SSD Nvme/Sata: Corsair MP400
- Audio Codec: ALC897 alcid=11 in boot-args
- Ethernet Card: RTL8125 2.5Gb
- Wifi/BT Card: USB TP-Link Archer T3U ( Buradan Dirver indirilerek yüklendi )
- Case/Fan: Intel K69237-001 LGA1200 - LGA115X Işlemci Fanı
- What guide/tool followed: Dortania Getting Started Intel Z590 compatibility with macOS
- SMBIOS: iMacPro1,1 with darkwake=0 alcid=11 agdpmod=pikera in boot args
- SSDT: SSDT-RTCAWAC, SSDT-USBX, SSDT-Bridge, SSDT-HPET, SSDT-EC, SSDT-PLUG, SSDT-USB-Reset,
- SSDT-USBW
- KEXTS: AppleALC, RTCMemoryFixup, LucyRTL8125Ethernet, Lilu, NVMeFix, SMCProcessor, SMCSuperIO, USBMap, USBWakeFixup, XHCI-unsupported, VirtualSMC, WhateverGreen
- Bios revision 1601 Settings
# Disable
- Fast Boot
- Secure Boot
- Serial/COM Port
- Parallel Port
- VT-d (can be enabled if you set DisableIoMapper to YES)
- Compatibility Support Module (CSM) (Must be off in most cases, GPU errors/stalls like gIO are common when this option is enabled)
- Thunderbolt (For initial install, as Thunderbolt can cause issues if not setup correctly)
- Intel SGX
- Intel Platform Trust
- CFG Lock (MSR 0xE2 write protection)(This must be off, if you can't find the option then enable AppleXcpmCfgLock under Kernel -> Quirks. Your hack will not boot with CFG-Lock enabled)
- VT-x
- Above 4G Decoding
- 2020+ BIOS Notes: When enabling Above4G, Resizable BAR Support may become an available on some Z490 and newer motherboards. Please ensure that Booter -> Quirks -> ResizeAppleGpuBars is set to 0 if this is enabled.
- Hyper-Threading
- Execute Disable Bit
- EHCI/XHCI Hand-off
- OS type: Windows 8.1/10 UEFI Mode (some motherboards may require "Other OS" instead)
- DVMT Pre-Allocated(iGPU Memory): 64MB or higher
- SATA Mode: AHCI
- OpenCore EFI Boot açılış klasörümü oluşturmak için OpCore Simplifly- Baistleştirilmiş OpenCore Efi Oluşturucu ile Sitemizde yayınlanan rehberi kullanarak oluşturdum. Config.plist dosyamı openconfiguration ile açıp config.plist - NVRAM - 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 - boot-args - Kısmından Amd RX 6600 Navi23 kartım için -v ve keepsyms=1 argümanlarını kurulum sırasında görüntü yerine siyah ekran gelmesin diye kaldırdım.
- Kurulum USB'si hazırlamak için @strangerone paylaştığı postdaki linkden MacOS Tahoe 26 (25A354) sürümünü download ettim.
- Terminal arabirimini açarak sudo /Applications/Install\ macOS\ Tahoe.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled komutunu kullanarak boot install Tahoe USB'mi oluşturdum.
- Oluşturduğum USB üzerinde EFI kısmı için sitemizde yayınlanan rehberden faydalanarak EFI kısmının sürekli gözükmesini sağladım
- MacOS Tahoe 26'da Usb Port kullanımı değiştiğinden dolayı eski eşleştirdiğim USBMapLegacy.kext dosyasını tekrar Tahoe işletim sistemine gör eşleştirmek için kullandığım yöntem
- Ayrıca Efi'min ACPI Klasörüne SSDT-RHUB.aml Eklemek oldu. Bu sayede Macos Tahoe sorunsuz olarak usb'lerimi gördü.
- Ses sorunu ise MyKextInstaller yöntemi ile ses sorunumu çözdüm. Configure SIP (System Integrity Protection) devre dışı bırakabilmek için OpenConfiguration ile config.plist - NVRAM - 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 - csr-active-config - 03080000 - DATA Kısmını ekledim. MyKextinstaller linkinden MyKextInstaller.app ve AppleHDA.kext dosyalarını indirdim sonrasında KDK'yı Buradan indirdim ve kurdum. MyKextInstaller.app çalıştırdım AppleHDA.kext sistemime ekledim. artık AppleHDA.kext Sorunsuz bir şekilde sistemime gelmiş oldu NOT: Eski AppleALC.kext'li tanıtma yöntemi geçerli oluyor.
- İdeal Cpu Soğutma için 240mm sıvı soğutma aldım işlemci sıcaklığı 37-42 derecelerinde işlem yaparken Boşda 30 derecelerde
- İntel İ7-10700KF olmasına rağmen 2,9 GHz 8 Çekirdekli Intel Core i9 işlemci olarak ayarlayarak overclock yaptırdım
- Şu ana kadar yapmış olduğum en ideal Hackintosh olmuş oldu
Son düzenleme: