Asus Rog Maximus xı wifi z390 catalina Kurulum Sorunu

yamakasi528

APPRENTICE
19 Eyl 2017
52
17
21
42
öncelikle herkese iyi hackintoshlar
sorum yine her zamanki gibi montezuma üstada
sistem bileşenleri şu şekilde;
asus rog maximus xı wifi z390 anakart
i9 9900kf 3,6 ghz işlemci
500 gb samsung 970 evo
24 gb ram
asus rog strix rx580 ekran kartı

Dün itibariyle kurulumuna başladığım bu sistemde bayapğ bir hata aldım. Öncelikle Mojave kurulumu yapmaya çalıştım ancak kendi içindeki EFI ile
"using 16384 buffer headers and 10240 cluster IO" ve "apfs_module_start:1393" hatalarını aldım.

Bunları biraz araştırdım ve yine forumdan başka bir arkadaşın paylaştığı bir EFI dosyası ile kurulumu gerçekleştirdim. Mojave kurulumunda neredeyse herşey tamamdı. Ta ki sistemi kapat ve yeniden başlat dediğimde kapanma ekranında takılana kadar..

Birinci sorum şu: Mojave' de bu sorunları çözecek bu sisteme göre uygun bir EFI var mıdır?

ikinci sorum: Yine buradaki Catalina imajını indirip yüklemeye başladım ve yine ilk ekranda "using 16384" hatasını aldım. Sonra Mojave'de kullandığım EFI' yi kullanmaya karar verdim. Kurulum ekranına geçte olsa ulaştım, fakat bu seferde ekran da renk bozulmaları yaşadım ve kurulum bittiğinde ise ilk gelen bölge ve ayarlar ekranında takılıp kaldım ve masaüstüne ulaşamadım.

montezuma üstad bu arada bir sürü işlem ve farklı EFI' ler denememe rağmen catalina' da sorunu çözemedim bununla ilgili bir EFI dosyası ve ya başka bir çözüm öneriniz var mıdır? Ya da en azından Mojave' de kapanmama sorunu ile ilgili bir çözüm. Şimdiden teşekkürler mutlu hackintoshlar :)

IMG_0075.JPG
IMG_0077.JPG

IMG_0078.JPG

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Neredeyse benzer sistem ve tam bir rehber. Konudaki BIOS ayarları ve adımları dikkatli takip edip rehberdeki EFI'yi kullanıp deneme yap. Ayrıca bir hatırlatma; Monitör bağlantın VGA ise bu desteklenmiyor. Ya da bir converter kullanıyorsan bunlar da çoğunlukla çalışmıyor.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

yamakasi528

APPRENTICE
19 Eyl 2017
52
17
21
42
teşekkürler evet monitör vga olduğu için dönüştürücü kullanıyorum bu rehberdeki efi ile hdmı monitörle tekrar deneyeceğim

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler