merhaba herkese. geçenlerde yeni ekran kartı aldım ve monte ettim. fakat daha önce pascal serisi nvidia kartkullandığım için high sierra kuruluydu. sonrasında temiz kurulum yapmak istedim ama başıma arka arkaya işler geldi eskiden çok kolay yaptığım kurulumu bu sefer yapamamaya başladım belki buraya yazmadan önce 5-6 kez dnemişimdir. Yeni grafik kartıyla ilk başta kurulumu yaptım herşey çok güzel bir şekilde çalışıyordu. kext dosyalarını kopyalamaya çalışırken yanlışlıkla boş olan klosörü atıp kaybettim sonrasında config dosyamı da kayebettim. ardından tekrar indirmemek için araştırma yapapı tekrar boot etmeye çalıştım fakat bu seferde clover boot loader açılmadan hata verdi sonunda baştan yükleyip yapim dedim. sitenizden diğer bilgisayarıma 15.3 dosyasını çektim. usb ye yazdırdım. sonrasında kurulum yapmaya çalışınca siyah ekranda kalmaya başladı. (daha önce yani ilk yüklediğim 15.2 sürümüydü.) sonra grafik bölümüne girip fake id kısmına 0x1234567 yazdım bu sefer görüntü geldi kurulumu yaptım sonra diğer boot ta yine aynısı oldu yine fake id girdim ve boot etti. sonrasında baktığımda grafik bölümünde ilk girdiğimde çalışan rx 580 8gb yazmıyordu onun yerine *******5mb yazıyordu. ve ilk kurduğumda ses direk tanınmıştı ama bu sefer tanınmadı. sonra birşeyleri kurculayınca bu seferde rx 580 5mb yazdı. ve ben buna ne çözüm bulacağım hiçbir fikrim yok yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
**sistem**
asus rog rx580 8gb
asus rog b250f gaiming anakart
i7-7700 işlemci
hdmi bağlantı var.
**sistem**
asus rog rx580 8gb
asus rog b250f gaiming anakart
i7-7700 işlemci
hdmi bağlantı var.
- Laptop Modeli
- MSI GL62m 7RDX