Uğraşlarım ve aldığım yarıdımlar sonucu cihazıma Mojave kurmayı başardım , benzer sistemler için aşağıda bilgilendirme yapacağım.
Laptop Modeli: ASUS X542UR GQ269T
İşlemci Modeli: DualCore Intel Core i7-7500U
Grafik Kartı: Intel(R) HD Graphics 620 && nVIDIA GeForce 930MX
Ses Kartı: Modeli Realtek
Ağ Aygıtları: Qualcomm Atheros QCA9377
RAM: 16 GB DDR4-2400 MHz
Çalışan Donanımlar : Her şey stabil olarak çalışıyor .
Not : Wifi çalışmıyordu o yüzden tp-link TL-WN823Nv3 satın aldım ve başarıyla sisteme kurulumu yaptım, sorunsuz çalışıyor.
Bunun için kullandığım rehber ;
-Load Default Settings
- Secure Boot kapalı
-SATA istemcisi AHCI
-VT-D: Disable
Kurulum :
Kurulum için mevcut olarak en güncel Mojave rehberini adım adım uyguladım , 2-3 gün uğraştım fakat ne yaptıysam çeşitli hatalar oldu. Apple logosunda takıldım , dil seçim ekranında kaldım gibi hatalar ... Bu noktadan sonra forumda konuları daha sık inceledim ve yardım almak için bir konu açtım ve KaoS hocama çok teşekkür ederim çok yardımcı oldu teker teker bütün hataları beraber çözmeye çalıştık bi kaç çözüm ürettik denedik fakat yine sonuçsuz kalıyordum. Bundan sonraki adımda forumdaki konuları incelerken karşıma mgenc arkadaşımızın konusu geldi ve kendisi benzer sistemde farklı bir clover dosyası ile kurulum yapmıştı ve başarılı olmuştu , denemek istedim ve clover dosyasını rica ettim kendisinden , sağolsun çok kısa bir sürede dönüş yaptı ve daha sonrasında elinden geldiği kadar yardım etti.
Not : Her şey çalışıyor , icloud hesabıma girdim mağazadan uygulama indirdim , pil göstergem çalışıyor , touchpad çalışıyor , sistemde hiç donma ,takılma ,kasma vb. durumlar yaşamadım gayet stabil.
Bu şekilde kurulumu tamamladım , rehberleri izledim farklı hiçbir şey uygulamadım ve sonuç olarak kurulum başarılı oldu.
Başta KaoS , montezuma ve mgenc olmak üzere forumda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Laptop Modeli: ASUS X542UR GQ269T
İşlemci Modeli: DualCore Intel Core i7-7500U
Grafik Kartı: Intel(R) HD Graphics 620 && nVIDIA GeForce 930MX
Ses Kartı: Modeli Realtek
Ağ Aygıtları: Qualcomm Atheros QCA9377
RAM: 16 GB DDR4-2400 MHz
Çalışan Donanımlar : Her şey stabil olarak çalışıyor .
Not : Wifi çalışmıyordu o yüzden tp-link TL-WN823Nv3 satın aldım ve başarıyla sisteme kurulumu yaptım, sorunsuz çalışıyor.
Bunun için kullandığım rehber ;
Bios Ayarları![]()
2019 Hackintosh Uyumlu Uyumsuz Wi-Fi Kartların Listesi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bu listede Catalina dahil olmak üzere Hackintosh uyumlu ve uyumsuz Wİ-Fi kartlarını bulabilirsiniz. Liste size uyumlu kart araştırırken yardımcı olacaktır. Kısaltmalar: Si: Sierra HS: High Sierra Mj: Mojave Ca: Catalina Y: EVET N: HAYIR OOB: (Out of Box) Yerleşik tanınan. Donanım hiç bir kext...osxinfo.net
-Load Default Settings
- Secure Boot kapalı
-SATA istemcisi AHCI
-VT-D: Disable
Kurulum :
Kurulum için mevcut olarak en güncel Mojave rehberini adım adım uyguladım , 2-3 gün uğraştım fakat ne yaptıysam çeşitli hatalar oldu. Apple logosunda takıldım , dil seçim ekranında kaldım gibi hatalar ... Bu noktadan sonra forumda konuları daha sık inceledim ve yardım almak için bir konu açtım ve KaoS hocama çok teşekkür ederim çok yardımcı oldu teker teker bütün hataları beraber çözmeye çalıştık bi kaç çözüm ürettik denedik fakat yine sonuçsuz kalıyordum. Bundan sonraki adımda forumdaki konuları incelerken karşıma mgenc arkadaşımızın konusu geldi ve kendisi benzer sistemde farklı bir clover dosyası ile kurulum yapmıştı ve başarılı olmuştu , denemek istedim ve clover dosyasını rica ettim kendisinden , sağolsun çok kısa bir sürede dönüş yaptı ve daha sonrasında elinden geldiği kadar yardım etti.
Not : Her şey çalışıyor , icloud hesabıma girdim mağazadan uygulama indirdim , pil göstergem çalışıyor , touchpad çalışıyor , sistemde hiç donma ,takılma ,kasma vb. durumlar yaşamadım gayet stabil.
Bu şekilde kurulumu tamamladım , rehberleri izledim farklı hiçbir şey uygulamadım ve sonuç olarak kurulum başarılı oldu.
Başta KaoS , montezuma ve mgenc olmak üzere forumda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- Laptop Modeli
- ASUS X542UR GQ269T
- İşlemci Modeli
- DualCore Intel Core i7-7500U
- Grafik Kartı
- Intel(R) HD Graphics 620 && nVIDIA GeForce 930MX
- Ses Kartı Modeli
- Realtek
- Ağ Aygıtları
- Qualcomm Atheros QCA9377
- Disk ve RAM