asus x550vx DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası

pirincpatlagi17

APPRENTICE
2 Eyl 2021
4
1
21
merhaba, bilgisayarımı ekran kapağının üzerindeki bir çatlak için tamire verdim. bu zamana kadar hiçbir hatası olmayan bilgisayarım dpc_watchdog_violation hatası vermeye başladı. daha başlangıç ekranında kalıyor ve sürekli kendini yeniden başlatıyor ama her seferinde sonuç aynı. güvenli modda da açılmıyor. mavi ekranda kalıyor.
sıfırdan temiz kurulum yaptığımda sorunsuz açıldı. bütün güncellemeler sorunsuz yüklendi fakat nvidia güncellemesini yüklediği an yine aynı hatayı veriyor ve en başa dönüyoruz. tamirci kendisinden kaynaklı olmadığını söyleyerek başından attı. fakat tamire verene kadar hiç böyle bir durum olmamıştı. sorunsuz bilgisayarım kullanılmaz hale geldi. bu sorunun çözümü için yardımcı olursanız çok sevinirim.

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,675
9,469
4,401
Sorununuzun kaynağı büyük olasılıkla Nvidia güncellemeniz. Sürücü grafik kartla ilgili güncellemeleri kaldırıp bir önceki sürümü yüklemek sorunu çözer.Yanlış hatırlamıyorsam DDU diye bir pro ile (Display Driver Uninstaller) halledilebiliyordu. Proyu araştırın isterseniz. Kullanımı konusunu inceleyin.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

pirincpatlagi17

APPRENTICE
2 Eyl 2021
4
1
21
bilgisayarım daha açılma ekranında donup kalıyor. yarın gündüz yeniden usb'den temiz format atarak güncellemeleri durduracağım. sanırım bu şekilde nvidia yüklenmesinin önüne geçebilirim. bu dediğiniz DDU isimli programı inceleyip öğreneyim. tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. yarın bu yöntemleri denedikten sonra gelişmeleri buraya yazarım.

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
Bilgisayar tamiri sırasında herhangi bir temizlik işlemi veya termal macun değişimi yaptırdınız mı?

BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ

pirincpatlagi17

APPRENTICE
2 Eyl 2021
4
1
21
evet. tamirci bana ekran kapağını tamir ederken içini açmam gerekecek. açmışken de temizliğini yapıp termal macununu yenilemiş olarak veriyorum zaten dedi. ben de tamam dedim. 300tl para aldı. eve geldim bilgisayar çökmüş. geri götürdüm. format attı bu hata gelmeye başladı. bunda anakart ve ekran kartı arızası var 600tl masraf çıkar dedi. nasıl olur daha önce hiç hata vermedi diyince de ben işimden eminim yukarda allah var ben bir şey yapmadım. içini açtım diye ben mi bozdum yani. denk geldiyse ben napiyim falan dedi.

mustachedocto

PADAVAN
1 Haz 2017
146
60
101
evet. tamirci bana ekran kapağını tamir ederken içini açmam gerekecek. açmışken de temizliğini yapıp termal macununu yenilemiş olarak veriyorum zaten dedi. ben de tamam dedim. 300tl para aldı. eve geldim bilgisayar çökmüş. geri götürdüm. format attı bu hata gelmeye başladı. bunda anakart ve ekran kartı arızası var 600tl masraf çıkar dedi. nasıl olur daha önce hiç hata vermedi diyince de ben işimden eminim yukarda allah var ben bir şey yapmadım. içini açtım diye ben mi bozdum yani. denk geldiyse ben napiyim falan dedi.
Fiziksel olarak eğer işlem sırasında batarya sökümü yapılmadı ise termel macun değişimi sırasında GPU bloğu üzerindeki transistörler kısa devre yapmış olabilir. Aynı şekilde anakartta hasar olabilir. Yukarıda Allah var evet elhamdülillah fakat dikkatsizlik sonucu bu problem oluşmuş olabilir. Bir ihtimal daha soğutucu bloğu GPU bloğunu aşırı sıkıştırmış da olabilir herhangi bir işlem yaparken cızırtı sesi alıyor musun? Ya da bilgisayar gereğinden fazla ısınıyor mu? Format çözüm getiriyor ise GPU tanıtılmadığı için maximum güç çekemez tanıtıldığı anda fazla güç sebebi ile bu hatayı veriyor olabilir. Aklıma donanım olarak gelen hatalar bunlar. Tecrübeye dayanarak bu problemleri yaşadığım için aktarmaya çalıştım hatam var ise affola 😇

BootLoader
OpenCore 0.7.2
Laptop Modeli
MSI GF63 8RD
Anakart Modeli
HM370
İşlemci Modeli
I7 8750H (Coffe Lake)
Grafik Kartı
UHD 630 + 1050TI MaxQ

pirincpatlagi17

APPRENTICE
2 Eyl 2021
4
1
21
vakit ayırıp fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. bilgisayarımda hiçbir şekilde cızırtı, ısınma gibi problemler yok. her şey tamam. ama nvidia güncellemesi aldığı anda mavi ekrana dönüyor. aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırakınca bilgisayarın hiçbir sorunu kalmıyor. bugün yukarıda strangerone isimli üyenin önerdiği DDU programıyla ekran kartını silip kaldırıp asus web sitesinden indirdiğim nvidia güncellemesini kendim yükleyerek yeniden deneyeceğim. gelişmeleri buraya yazarım. başka da fikri olan arkadaşlar yazarlarsa çok sevinirim.
herkese tekrar merhaba, maalesef düzeltmeyi başaramadım. laptopu bu hale getiren tamirci 2500tlye alabileceğini söyledi. eminim çok daha fazlası ederdi. çünkü internette 4bin bandında çok sayıda ilan var aynı bilgisayarla ilgili. ama bu duruma aşırı sinirlendiğim ve acilen yeni bilgisayara ihtiyaç duyduğum için sattım gitti. daha fazla uğraşmak istemedim. ekran kapağının üzerindeki bir çatlaktan konu nerelere geldi. hem bilgisayarımdan oldum, hem de kazıklanmış oldum. kusursuz bilgisayarımı bu hale getirip ucuza kapatmış oldu. hayrını görmesin inşallah. ne diyim. buradaki yardım mesajları için tekrar teşekkürler. konu kilitlenebilir. ortada bir sorun kalmadı.
vakit ayırıp fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. bilgisayarımda hiçbir şekilde cızırtı, ısınma gibi problemler yok. her şey tamam. ama nvidia güncellemesi aldığı anda mavi ekrana dönüyor. aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırakınca bilgisayarın hiçbir sorunu kalmıyor. bugün yukarıda strangerone isimli üyenin önerdiği DDU programıyla ekran kartını silip kaldırıp asus web sitesinden indirdiğim nvidia güncellemesini kendim yükleyerek yeniden deneyeceğim. gelişmeleri buraya yazarım. başka da fikri olan arkadaşlar yazarlarsa çok sevinirim.
herkese tekrar merhaba, maalesef düzeltmeyi başaramadım. laptopu bu hale getiren tamirci 2500tlye alabileceğini söyledi. eminim çok daha fazlası ederdi. çünkü internette 4bin bandında çok sayıda ilan var aynı bilgisayarla ilgili. ama bu duruma aşırı sinirlendiğim ve acilen yeni bilgisayara ihtiyaç duyduğum için sattım gitti. daha fazla uğraşmak istemedim. ekran kapağının üzerindeki bir çatlaktan konu nerelere geldi. hem bilgisayarımdan oldum, hem de kazıklanmış oldum. kusursuz bilgisayarımı bu hale getirip ucuza kapatmış oldu. hayrını görmesin inşallah. ne diyim. buradaki yardım mesajları için tekrar teşekkürler. konu kilitlenebilir. ortada bir sorun kalmadı.
buradaki yardım mesajları için tekrar teşekkürler. bilgisayarı sattım. konu kilitlenebilir.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: mustachedocto