Selam arkadaşlar, karmaşık bir soruyla karşınızdayım, basitce anlatmaya çalışıcam. Ben yıllardır intel işlemcilerle Hackintosh kullanıyorum. 2011 Yılında ATTO Express SAS R380 kartla birlikte STARDOM SOHORAID SR8 bir raid storage sistem almıştım, kurduğum bütün hackintosh sistemlerde bu güne kadar aktif olarak kullanmaktaydım. ATTO kartın driver desteği El-Capitanla bitmesine rağmen önceden yedeklediğim .kext ve kurulum dosyalarıyla bir şekilde Ventura sürmüne dahi driverları yüklemeyi başarıyordum. Bir kaç gün önce AMD sisteme geçiş yapmak zorunda kaldım, forumdaki arkadaşlar sayesinde intelde hazır kurulu olan Catalina sistemime erişebildim gerekli ayarlamaları yaparak sorunsuz kullanıyorum fakat ATTO sistemime ulaşamıyorum. 3 gün önce aynı sistemde İntel işlemci ve z370 anakart varken çalışan SAS sistemi AMDye geçişimle beraber erişilemez hale geldi. Birçok yerde araştırma yaptım fakat bir sonuca ulaşamadım. İntelde sorunsuz çalışan sistem AMDye geçince neden çalışmıyor olabilir. RAID Kartı sistem tanımış görünüyor fakat masaüstüne disk gelmiyor. Eski kext dosyalarını kaldırdım, yeniden yükledim fakat durum aynı. Bu konu hakkında bana yardım edebilecek biri var mı, Opencore üzerinden belki açılması gereken bir komut veya ayar vardır RAID sistemler için? Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler..
Edit: ATTO Configuration Tool diye bir programı var disklerin durmlarını göstren, o programı açtığımda ekranda "The controller driver must be loaded to access the firmware" yazısı var.
Edit: ATTO Configuration Tool diye bir programı var disklerin durmlarını göstren, o programı açtığımda ekranda "The controller driver must be loaded to access the firmware" yazısı var.