merhaba arkadaşlar geçenlerde aliexpress'ten azurewave aw-ce123h sipariş ettim 15 gün içinde elime ulaştı, internetten kurulumunu araştırdım, kurulumunu yaptım daha sonra araştırmaya devam ederken şunu gördüm ''Country Code Patch'' dedim bu ne şimdi ? ingilizce bir forum'da görmüştüm açtım baktım lavuklar AirportBrcmFixup.kext diye bir kext yapmışlar bu kext'i other'ın içine atıyorsun daha sonra boot kodları kısmına ''brcmfx-country=#a'' kodunu ekliyorsun, bu kısımda #a yerine ülke kodu geliyor, neyse bu kodu ekliyorsun daha sonra sistem raporu'nda wifi kısımına girdiğin zaman atıyorum benim okuduğum örnekte herif ES yapıyordu, yani şöyle ''brcmfx-country=ES'' daha sonra sistem raporundan wifi'yi açınca orada ülke kodu kısmında ES yazıyordu, bende dururmuyum hemen TR yazdım, ama malesef olmadı üstüne birde bölge kısmıda unknow oldu, tabi benim moraller bozuk, neyse eski haline çevirdim.
Daha sonra geçenlerde vatan computer'in önünden geçiyordum dedim bir gireyim içeri, reyonda macbookair vardı açtırdım adama cihazı, aklıma şey geldi dedim acaba bu cihazda ülke kodu kısmında ne yazıyor baktım X3 yazıyor, bölge kısmındada ''ETSI'' yazıyor, neyse eve geldim bölge kodu kısmına X3 yazdım yani şöyle ''brcmfx-country=X3'' ve çalıştı arkadaşlar yani anladığım kadarıyla türkiyedeki cihazlarda bu şekilde olması gerekiyor, sizinlede paylaşmak istedim.
Daha sonra geçenlerde vatan computer'in önünden geçiyordum dedim bir gireyim içeri, reyonda macbookair vardı açtırdım adama cihazı, aklıma şey geldi dedim acaba bu cihazda ülke kodu kısmında ne yazıyor baktım X3 yazıyor, bölge kısmındada ''ETSI'' yazıyor, neyse eve geldim bölge kodu kısmına X3 yazdım yani şöyle ''brcmfx-country=X3'' ve çalıştı arkadaşlar yani anladığım kadarıyla türkiyedeki cihazlarda bu şekilde olması gerekiyor, sizinlede paylaşmak istedim.
- BootLoader
- OpenCore 0.7.4
- Laptop Modeli
- macOS Monterey
- Anakart Modeli
- Gigabyte z490 Vision G
- İşlemci Modeli
- intel i5 11600
- Grafik Kartı
- Gigabyte RTX 3070 Vision OC
- Ses Kartı Modeli
- ALC1220VB