B350M - Ryzen 5 1600X - RX 580 macOS kurulabilir mi?

Ahbab16

APPRENTICE
30 Nis 2022
9
3
21
Merhaba,
Kurulum ile ilgili videonuzu takip ederken ilk adım olarak Uyumlu Donanımlar bölümünde bir giriş yapmanın uygun olacğaı yazıyordu ben de adım adım olsun diye buradan başlamak istiyorum. Sistem özelliklerimi Build Signature bölümümde videonuzda tarif ettiğiniz şekilde ekledim. Bu anlamda güncel sürüm bir Hackintosh'u sistemime kurup kuramayacağımı ve kurabileceksem hangi adımları takip etmem gerektiğini belirtebilirseniz çok sevinirim.

Yıllar önce çok da derine dalmadan (o zamanlar Clover vardı) bazı adımları takpi ederek ve yardım alarak bir şekilde High Sierra'yı kurmuş ve FCPX'i bile kullanmıştım. Sadec Wifi sorundu onu da ethenet ile halletmiştim. İki günlük araştırmamdan OpenCore'un daha kolay olduğunu ve tam anlamasam da yorum yapanların kendi EFI'lerini oluşturabileceklerini öğrenmek beni de heyecanlandırdı.

Sistem imzama donanımımdaki ethernet modelini yazdım ama ayrıca sistem bilgisinde görünen wifi adaptörümü de buraya yazmak isterim zira bir yolu varsa wifi kullanmak çok daha iyi olacak. Realtek 8811CU Wireless LAN 802.11ac şeklinde terminal üzerinden gördüğüm bilgi bu.

Sistem bilgilerim doğrultusunda Monterey kullanabilir miyim ve bunu hangi adımları izleyerek yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Emekleriniz için çok teşekkürler.

Umarım Başarılı Kurulumlar bölümünde benim sistemim de yer alabilir! 😊✌

Anakart Modeli
MSI B350M Bazooka (MS-7A38) (2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
İşlemci Modeli
HexaCore AMD Ryzen 5 1600X, 3700 MHz (37 x 100)
Grafik Kartı
Radeon RX 580 Series (8 GB)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892 @ AMD K17 - High Definition Audio Controller
Ağ Aygıtları
Realtek 8811CU Wireless LAN 802.11ac
Disk ve RAM
120GB SSD & 16GB DDR4 3000MHz
  • Like
Tepkiler: yusufklncc

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Direkt birine hitap ediyormuş gibi yazmışsın :)

Ses çalışacaktır. Ethernet çalışacaktır. Ekran kartın son sürüme kadar desteği var her hangi bir ayar gerekmeden. Maalesef harici wifi adaptörünün bir desteği gözükmüyor. AU versiyonunun desteği görünüyor. İstersen sürücüyü yüklemeyi deneyebilirsin kurulumdan sonra ancak bir garanti yok.

Sorun olmadan Monterey kurabilirsin gibi gözüküyor.

Buradaki imajı indir balenaEtcher ile USB'ye yaz. USB bellekte oluşan EFI kısmına aynı konudan indireceğin EFI klasörünü at. EFI/OC/config/Desktop/AMD/6 core olan dosyayı OC içine taşı ve adını config olarak düzelt. Sonra BIOS ayarlarını yapıp boot edebilirsin

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

Ahbab16

APPRENTICE
30 Nis 2022
9
3
21
Direkt birine hitap ediyormuş gibi yazmışsın :)

Ses çalışacaktır. Ethernet çalışacaktır. Ekran kartın son sürüme kadar desteği var her hangi bir ayar gerekmeden. Maalesef harici wifi adaptörünün bir desteği gözükmüyor. AU versiyonunun desteği görünüyor. İstersen sürücüyü yüklemeyi deneyebilirsin kurulumdan sonra ancak bir garanti yok.

Sorun olmadan Monterey kurabilirsin gibi gözüküyor.

Buradaki imajı indir balenaEtcher ile USB'ye yaz. USB bellekte oluşan EFI kısmına aynı konudan indireceğin EFI klasörünü at. EFI/OC/config/Desktop/AMD/6 core olan dosyayı OC içine taşı ve adını config olarak düzelt. Sonra BIOS ayarlarını yapıp boot edebilirsin

Teşekkürler,
İlk denememi technopat üzerinden verilen imaj ile yapmıştım ama bahsini ettiğiniz gibi içerisinde gelen ne ise orijinal olarak denedim olmadı. Sizin osxinfo'da verdiğiniz aynı mıdır farklı mıdır? Buradan indirip de mi denemeliyim? USB'den boot yaptıktan sonra yükleme seçeneklerinden Mac install'ı seçinnce fare ve klavye gidiyor. Youtube video tarifleriniz üzerinden (yusufklncc :) )kendi ethernet kartımı da bulup ekleyip config eklemesini osxinfo üzerinden yaptım. Bu sefer install mac seçeneğinden sonra klavye ve fare çalışmaya devam etti ama belli bir yerde sizin de yine videolarda gösterdiğiniz şekilde sanki efi'de eksik bir şey var gibi durdu kaldı. Biri Big Sur B350M için oluşturduğu efiyi gönderdi onu bir deneyeceğim ve olursa kextler içerisinde bazı dosyalar var buraya da fotoğrafını ekleyeceğim onları eklesem ve congife işlesem olur mu? Site üzerinden cofig'e işlemeyi göstermişsiniz ama bu bahsini ettiğim dosyaların seçenekleri yok. O yüzden şimdilik Big Sur'u deniyorum olursa o dosyaları Monterey'e nasıl uydururuz yardımınızı almak isterim.

Ekran görüntüsü 2022-04-30 171754.jpg

Ekran görüntüsü 2022-04-30 165024.jpg

Mesela bu AMD RyzenCPUPower Management'İ ve SMCAMDProcessor'u nasıl eklemiş bu arkadaş bilemedim. Tabi Big Sur denemem başarılı olursa bunu bir şekilde uyarlamak mümkün mü öğrenmek isterim. Çok teşekkürler yardımlarınız için.

Not: Bir de bu tanımadığım bir yerden gelen Big Surraw ve EFI'de zararlı bir şey olabilir mi? Bunu da merak ettim.
Bu arada AU versiyonu dediğiniz hangisi?

Anakart Modeli
MSI B350M Bazooka (MS-7A38) (2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,684
9,473
4,401
O yüzden şimdilik Big Sur'u deniyorum olursa o dosyaları Monterey'e nasıl uydururuz yardımınızı almak isterim.
AMD işlemciler için Big Sur ve Monterey için config.plist kernel yamalar farklıdır. Big Sur için kullandığınız plisti Monterey için yeniden düzenlemeniz gerekir.
Dolayısıyla @yusufklncc tarafından eklenen sayfadaki Efi ile kurulum yapmanız hata durumunda daha çabuk ve net yanıt almanızı sağlar.
Elinizde hatasız indirilmiş bir imaj varsa yine forumdaki efi ile denemeniz mümkün.
Klavye ve fare sorununu VoodooPS2Controller.kext çözecektir ancak yukarda paylaştığınız görsellerde adı geçen kexti görmüyorum.
Sözünü ettiğiniz diğer kextler de yine forumda paylaşılan efi dosyasındadır ve işlenmiştir.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: Ahbab16

Ahbab16

APPRENTICE
30 Nis 2022
9
3
21
AMD işlemciler için Big Sur ve Monterey için config.plist kernel yamalar farklıdır. Big Sur için kullandığınız plisti Monterey için yeniden düzenlemeniz gerekir.
Dolayısıyla @yusufklncc tarafından eklenen sayfadaki Efi ile kurulum yapmanız hata durumunda daha çabuk ve net yanıt almanızı sağlar.
Elinizde hatasız indirilmiş bir imaj varsa yine forumdaki efi ile denemeniz mümkün.
Klavye ve fare sorununu VoodooPS2Controller.kext çözecektir ancak yukarda paylaştığınız görsellerde adı geçen kexti görmüyorum.
Sözünü ettiğiniz diğer kextler de yine forumda paylaşılan efi dosyasındadır ve işlenmiştir.
Teşekkür ederim,
O zaman raw imajı da buradan indirip en baştanyine buradan verilen EFI ile birlikte deneyeceğim. Sanırım bir öncekine voodoo kextlerini atıp cofigi o şekilde düzenlediğim için klavye ve farede sorun olmadı ama hem raw hem de efi yi osxinfo'dan indirip deneyeceğim.
İlginiz için çok teşekkürler.

Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: strangerone

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Masaüstü bilgisayarlarda VoodooPS2 kexti kullanılmaz. Çünkü tüm bağlantılar USB portları üzerinden gerçekleşir bundan dolayı USB port yaması gerekecektir. Yapmanız gereken dediğim gibi Monterey imajını indirip adımları takip ederek kendinize uygun config ile denemek. Eğer hata alırsanız başka konu açıp paylaşın. Monterey'de ya da Big Sur'da kullandığınız EFI'leri temel olarak bir değişiklik yapmadan diğer sürümlerde kullanabilirsiniz. (High Sierra+)

AU sürümünden kastım Realtek 8111AU.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3
  • Like
Tepkiler: Ahbab16

Ahbab16

APPRENTICE
30 Nis 2022
9
3
21
Masaüstü bilgisayarlarda VoodooPS2 kexti kullanılmaz. Çünkü tüm bağlantılar USB portları üzerinden gerçekleşir bundan dolayı USB port yaması gerekecektir. Yapmanız gereken dediğim gibi Monterey imajını indirip adımları takip ederek kendinize uygun config ile denemek. Eğer hata alırsanız başka konu açıp paylaşın. Monterey'de ya da Big Sur'da kullandığınız EFI'leri temel olarak bir değişiklik yapmadan diğer sürümlerde kullanabilirsiniz. (High Sierra+)

AU sürümünden kastım Realtek 8111AU.
Tamamdır, çok teşekkürler. Şu an sitedeki imajı indiriyorum ve site üzerindeki yönlendirmelere göre ilerleyeceğim. Kusura bakmayın her ne kadar yıllar önce bir Hackintosh kurulumu yapmış olsam da sıfır gibiyim ve sadece yönlendirmelerle ilerliyorum ama buradaki açıklamalarınız ile taşlar yerine yavaş yavaş oturuyor. Takıldığım yerler oldukça sorunlarla beraber kurulum aşaması ile ilgili bir konu ile oradan yine sormak isterim.
Yeniden çok teşekkürler.
1 Mayıs'ın erken saatlerinden yeniden merhaba arkadaşlar! :)
monterey1.jpg

monterey.jpg

Eve geç gelince başlaması da biraz geç sürdü ama Mayıs'a Monterey ile girmek de varmış.
config.plist için Ryzen Thredreaper 6 çekirdekli olanı seçip içine sadece ethernet için realtek ekledim. Onun dışında youtube'taki video ile eş zamanlı bir şekilde yüklemeye başladım. Hiç bir sorun vermeden Masaüstüne kadar geldim.

Şu an ethernet kablom bağlı değil modem biraz uzakta ama geri kalan işlemlerde yine sitedeki yönlendirmeleri takip ederek ilerleyeceğim. Ses büyük ihtimal var ama şu an hdmi üzerinden monitörün hoparlörü bağlı ve onun için bir işlem gerekecek galiba. Yarın daha detay bakıp bir de kablo çekip etherneti bağlayıp interneti de kontrol edeyim ve ne yapmam gerekiyorsa o şekilde devam edeyim.

Opencore gerçekten de neredeyse windows yüklemek gibi bir hava verdi (kext yüklemeleri dışında). Yardımlarınız için çok teşekkürler ama geri kalanı için de yine yardımınıza ihtiyacım var.

Elinize emeğinize sağlık. 🔥✌😊
Merhaba,
Realtek 8111CU ethernet donanımı için AU sürücüsünü yükleyerek denenebilir demiştiniz. Bunu ve gerekli olan/olacak olan sürücüleri nasıl yüklüyoruz? Olma ihtimaline karşı önce bir onu denemek istiyorum. Teşekkürler

Son düzenleme:
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: yusufklncc
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler