[Başarılı Güncelleme] Monterey / Macbook Pro 2012 (Dortania)

piccolo

APPRENTICE
13 Ağu 2019
29
20
21
72
Macbook Pro 2012 15" i7 2.3 GHz. 16 Gb Ram 240 SSD + Data HDD
dortania/OpenCore-Legacy-Patcher Releases 0.3.1
Monterey içindeki Sources klasöründen "Create instal media" komutunu Terminal e yapıştırarak USB yükleyici oluşturdum.
Daha sonra Dortania sayfasından OpenCore-Patcher-GUI.app.zip i indirip yönergeleri takip ettim. Yüklemek istediğiniz cihazın doğru seçildiğine emin olun eğer başka bir cihaza yükleyecekseniz seçim kısmına ( imac14,1) girmeyi unutmayın. OCL yükleyicim hazır olunca Başlangıç ekranında EFI yi seçerek NVRAM sıfırlandı. Tekrar Alt tuşunu basılı tutarak kurulumu başlattım. (Biraz hareketsiz olacak acele etmeyin) daha sonra sıkıntısız olarak masa üstü geldi.
Yine Dortania nın sayfasından OpenCore-Patcher-TUI.app.zip i indirdim. Burası çokomelli :) lütfen dikkat ! Kullandığınız altin yamaları indirildikten sonra tekrar Alt> EFI ile başlatın ve Alt tuşu ile 2. kez başlangıç ekranınızda Kurulum diskinizi yani Montereyi seçin
Ve Mutlu son Artık sorunsuzca updatelerinizde aktif olacaktır.
Kolay gelsin

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Eline sağlık. Bir de bu eski sisteme Monterey yükledikten sonraki deneyimlerini paylaşırsan iyi olur

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: piccolo

piccolo

APPRENTICE
13 Ağu 2019
29
20
21
72
Teşekkürler montezuma
Eve döndüğümde paylaşmaya çalışırım.
Esasında Her şey Xcode 13.1 ihtiyacı ile başladı. Sistem gereksinimleri en az Bigsur 11.3 ile eski cihazları sınırlıyordu. MicroPatcher ile yaptığım ilk denemeler çok olumlu olmadı. Update'ler fazla sorun çıkardı. Daha sonra OpenCoreLegacy Patcher ile BigSur ve ardından Monterey denediğimde Macbook Pro 2012 15" ve Imac 2013 başarılı bir şekilde ihtiyaçlarımı karşılayınca Acaba diyerek bir kenarda atıl duran Macbook Air 11" e de kurulumu yaptım. Tam masaüstü gelecekken uzun bir süre takılı kaldı eh bu aletten ne bekliyordum ki derken Tekrar başlattım. :) Dalga geçiyorsun air diye söylenirken kurulum bitmiş halde masaüstü geldi.
İnanmadım birkaç kez yeniden başlattım. Catalina dan daha kısa bir boot süresinde her seferinde sorunsuz açıldı. Tüm özellikler gayet iyi çalışıyor. Ama bu arada Arkadaşım Macbook Pro ya el koydu Xcode yüklemiş ve gayet memnun. Pil süresini karşılaştırmayı yapamamıştım. Herhangi bir olumsuzluk yaşamamış. Uygulamayı bitirince geri verecek. (inşallah) Gerçi ihtiyacım kalmadı oynayacak çok alet var. Yaş ve sağlık durumlarım evden fazla ayrılmama müsaade etmediği için kendime sürekli bu tür uğraşlar ediniyorum. Bu kadar çok aletle ne yapıyorsun diye soranlara cevap olur sanırım. İmac 2013 e gelince ilk denemem OCLP ile BigSur oldu Garipsediğim şey ise herhangi bir Kext yaması gerekmeden tüm sistemin uyumlu olması idi...Apple çok kızdım bak niye Native olarak tümü ile uyumlu modele Update i niye sınırlıyorsun ? Hemen 2 adet 8 lik ram ve içinde yuvası hazır Orjinal SSD ile sistemi upgrade ettim. Şuan bana fazlası ile yeten bir Imac im oldu. Gerçi yeni M1 mac ler de çok göz alıcı..Ama ...işte aması var. Selamlarımla.
NPTS6094.jpg

Imac 2013 - 21.5"

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Ediko ve montezuma

mur01453

APPRENTICE
22 Tem 2017
65
7
71
macbooklarda donanım tanıtma yapıyor muyuz yoksa kendisi tanıyormu donanımları

BootLoader
OPEN CORE
Laptop Modeli
Dell XPS 9365
Anakart Modeli
İNTEL İ7 7Y75
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i7-7Y75 CPU @ 1.30GHz 1.60 GHz
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 615
Ses Kartı Modeli
Intel(R) Akıllı Ses Teknolojisi Ses Denetleyicisi
Ağ Aygıtları
Intel(R) Çift Bantlı Kablosuz-AC 8265
Disk ve RAM
240gb samsung 970 ssd & 16gb ram 1.60ghz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler