[Başarılı Kurulum] Asus S551LB - macOS Mojave

dracobuonk

APPRENTICE
25 Eyl 2017
23
3
0
33
9PtCBblGtNplvrrFGUPtUQLbfwf7LVid.jpeg

Merhabalar,

Uzun süredir hackintosh ile ilgiliyim. Yakında hackintosh uyumlu bir PC toplayacağım fakat duramadım laptopuma da sitedeki bilgiler ışığında başarılı bir hackintosh kurulumu yaptım.

Sistem şu şekilde;
  • Intel Core i7-4500U
  • Nvidia GeForce GT 740M
  • Intel HD Graphics 4400
  • Realtek ALC233
  • Realtek 8111 Ethernet
  • Intel(R) N6235 Wirelles
Windows ile dual boot kurulum yaptım. Şimdilik aşağıdakiler dışında her şey çalışıyor gibi gözüküyor.

-Realtek alc233 için applealc kext kullanıp config.plist üzerinde layout id 3 yapmama rağmen sound output kısmı boş gözüküyor, ses yok.

-Ekran kartı Geforce 740m çalışmıyor, onu zaten biliyordum hd4400 kullanıyorum sorun yok.

-Wifi kartım desteklenmediği için yeni bir kart ile değiştirmeyi düşünüyorum, mümkünse uygun bir wifi kartı önerisinde bulunabilirseniz çok sevinirim.

-ekran parlaklık ayarı klavye fn kext ile olacak sanırım, bir de pil yüzdesi göstermiyor.

Teşekkürler şimdiden.

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: baris_karaer

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Öncelikle, ellerine ve emeğine sağlık :)

-Realtek alc233 için applealc kext kullanıp config.plist üzerinde layout id 3 yapmama rağmen sound output kısmı boş gözüküyor, ses yok.
CloverALC ile Hackintosh Sistemlerde Ses Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

-Ekran kartı Geforce 740m çalışmıyor, onu zaten biliyordum hd4400 kullanıyorum sorun yok.
HD4400 her türlü işini görecektir yalnız harici GPU'nun bataryadan yiyip yemediğine bak. Şarj durumun nasıl?

-Wifi kartım desteklenmediği için yeni bir kart ile değiştirmeyi düşünüyorum, mümkünse uygun bir wifi kartı önerisinde bulunabilirseniz çok sevinirim.
Sadece Wifi kullanacaksan AR9485 bulabilirsin 20-30TL felan (tabii soketin half mini ise)

-ekran parlaklık ayarı klavye fn kext ile olacak sanırım
Eğer FN ile oluyorsa, sorun yok

bir de pil yüzdesi göstermiyor.
Bunun için iki seçenek mevcut; gerçek batarya bilgilerini birebir görmek istiyorsan HWMonitor kullanabilirsin.

Birebir orjinal pil yazılımını kullanmak istiyorsan, RehabMan-Battery-2017-1001.zip kext'ini kullan.
Ancak çoğu zaman bu kext tek başına yeterli değil. O yüzden DSDT dosyasında yama yapman gerekebilir. Bunun içinde aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: dracobuonk

dracobuonk

APPRENTICE
25 Eyl 2017
23
3
0
33
Öncelikle, ellerine ve emeğine sağlık :)

CloverALC ile Hackintosh Sistemlerde Ses Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

HD4400 her türlü işini görecektir yalnız harici GPU'nun bataryadan yiyip yemediğine bak. Şarj durumun nasıl?

Sadece Wifi kullanacaksan AR9485 bulabilirsin 20-30TL felan (tabii soketin half mini ise)

Eğer FN ile oluyorsa, sorun yok

Bunun için iki seçenek mevcut; gerçek batarya bilgilerini birebir görmek istiyorsan HWMonitor kullanabilirsin.

Birebir orjinal pil yazılımını kullanmak istiyorsan, RehabMan-Battery-2017-1001.zip kext'ini kullan.
Ancak çoğu zaman bu kext tek başına yeterli değil. O yüzden DSDT dosyasında yama yapman gerekebilir. Bunun içinde aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

henüz pildeyken uzun soluklu kullanmadım deneyimlerime göre postu editleyip belirteceğim.

çok gariptir bluetooth kulaklığım ile bağlandığımda kulaklığa ses geldi. bluetooth çalışıyormuş ve output kısmına kulaklığım tanımlandı. ama 3,5 mm jack algılamıyor. kullanmasam da çözebildiğim kadar soruna çözüm bulup config plist ve kextler ile hazır bi template oluşturup aynı laptopa sahip olanları uğraşmaktan kurtarırım diye düşünüyorum..

wifi kartın soket türünü bilmiyorum. açıp bakmam lazım, anlayamazsam fotoğrafını çekip paylaşırım. bu arada TR de wifi kart satan e-ticaret sitesi bulamadım pek. fiziksel mağazaları gezmem gerekecek sanırım.

önerdiğin çözümleri deneyeceğim. çok teşekkürler,

• Like
Tepkiler: baris_karaer

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
çok gariptir bluetooth kulaklığım ile bağlandığımda kulaklığa ses geldi.
Bu gerçekten çok fazla garip, ama takdir ettim. güle güle kullan :)

anlayamazsam fotoğrafını çekip paylaşırım
tabii ki de

bu arada TR de wifi kart satan e-ticaret sitesi bulamadım pek. fiziksel mağazaları gezmem gerekecek sanırım
ikinci el kovalayabilirsin. Dolardan dolayı hiç o e ticaret sitelerini önermiyorum :D Senin marifetine kalmış, arayıp bulacaksın artık :)

Rica ederim... :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

dracobuonk

APPRENTICE
25 Eyl 2017
23
3
0
33
realtek alc233 ses sorunu

dsdt dosyama rehabman arşivinden [audio] Audio Layout 3 ve [sys] IRQ Fix patchlerini yaparak ses sorununu çözdüm. kullanılan kextler AppleALC.kext ve CodecCommander.kext

asus laptoplarda pil durumu göstermeme sorunu

dsdt dosyama rehabman arşivinden [bat] ASUS N55SL/Vivobook patchini yaptım ardından KCPM ile ACPIBatteryManager.kext yükledim. şuan sistem sağ üstte pil durumunu gösteriyor.

şuan için sadece cpu performans ayarları kaldı.

ayrıca nvidia 740m aktif olmadığı halde güç tüketmesini engelleyecek dsdt yamasını henüz yapmadım.

Son düzenleme:

sentin

APPRENTICE
25 Eki 2016
56
4
71
Ekli dosyayı görüntüle 8049
Merhabalar,

Uzun süredir hackintosh ile ilgiliyim. Yakında hackintosh uyumlu bir PC toplayacağım fakat duramadım laptopuma da sitedeki bilgiler ışığında başarılı bir hackintosh kurulumu yaptım.

Sistem şu şekilde;
  • Intel Core i7-4500U
  • Nvidia GeForce GT 740M
  • Intel HD Graphics 4400
  • Realtek ALC233
  • Realtek 8111 Ethernet
  • Intel(R) N6235 Wirelles
Windows ile dual boot kurulum yaptım. Şimdilik aşağıdakiler dışında her şey çalışıyor gibi gözüküyor.

-ekran parlaklık ayarı klavye fn kext ile olacak sanırım, bir de pil yüzdesi göstermiyor.

Teşekkürler şimdiden.
Merhaba EFİklasörünü paylaşsaydın Keşke!!!

Laptop Modeli
Acer Aspire E15
Anakart Modeli
E5-573G-59YD
İşlemci Modeli
4200U
Grafik Kartı
İntel4400hd-Nvidia 920M
Disk ve RAM
240ssd -4gb
  • Like
Tepkiler: cihatsunker
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler