[Başarılı Kurulum] Asus Transformer Book T300LA | macOS Mojave 10.14.2

1denizci

APPRENTICE
10 Kas 2018
16
4
21
46
8t2U2I2ENfVd4YQXjcXHQDeMJ8Jwvwxn.png

Sistem Özellikleri :
  • İşlemci: intel core i7 4500u Haswell
  • Ekran Kartı : intel hd4400
  • Ekran: 1920x1080 13.3’ lcd
  • Ram: 8 GB DDR3L 1333Mhz
  • Ses: Conexant Smart HD Audio
  • SSD: Sandisk 256GB
  • Wifi: Azurewave aw-ce123h (14e4:43b1) wifi+bt (orijinali intel half-mini pci idi. Bu kartı internetten ikinci el temin ettim)
Çalışanlar:

• Grafik hd4400 igpu, (ekran kartı gece modu, parlaklık ayarı ve alternatif çözünürlükler sorunsuz. 2 sorun var birincisi açılışta login ekranı öncesinde ekran yatay çizgi çizgi oluyor bkz resim-1. Diğer sorun ful çözünürlükte (1920x1080) de bazı uygulamaların gradyen renk geçişli kutularında karışık ekran görüntüsü veriyor ama 1600x900 da böyle bir sorun olmuyor. bkz resim-2 ve resim-3)
  • Conexant Smart HD Audio layout id=28 (intel fb patcher ile layout 3 ve 28 alternatif idi applehda ile kext basmadan direk çalıştı),
  • Wifi
  • Bluetooth ( Airdrop ve Bt dosya gönderme alma sorunsuz çalışıyor)
  • Klavye ve fn tuşları,( ses açma kapama tuşları çalışıyor)
  • Ekran parlaklık ayarı, (ekran parlaklık normal tuşlar yerine, parlaklığı arttırma pause, kısma fn+pgup ile çalışıyor)
  • Ekran yanındaki ses düğmeleri ve touchpad (Mouse olarak görüyor),
  • Dokunmatik ekran atmel maXTouch Digitizer ekran (Mouse olarak görüyor)
  • Kameralar,(ön ve arka)
  • Mikro SD kart okuyucu (sistem özelliklerinde görünmüyor ama sorunsuz çalışıyor)
  • Pil yönetimi, (intel speedstep oldu mu emin değilim)
  • App store, (sistem güncelleme 10.14 te güncelleme çıktığında sisteminiz güncel dedi manuel güncelleme yaptım ama store a girip program indirebildim)
  • iCloud, Facetime, iMessage (en çok uğraştıran 2nci husus bu oldu. İlk hata apple’ı arayın kutusu geldi. Herhangi bir işlem yapmadım. Apple id güncellemesi 24 saat sürüyor. Önceki gün başarısız oturum açma ertesi gün güvenliğiniz için hesabınız kilitlenmiştir maili ile yapılan işlem sonucunda açıldı, Apple id şifresini değiştirdim. Arada bir de son denememde bir iphone üzerinden facetime’da oturum açtım. Belki oradan, belki apple dan bilmiyorum.
Çalışmayanlar:
  • Touchpad MacOS trackpad olarak görmüyor (klavye ve touchpad bluetooth biosta da öyle çalışıyor usb portlarını remap edemedim cihazın sadece bir adet usb2/3 portu var ama klavye, touchpad, dokunmatik ekran, mikroSD okuyucu hepsi usb portu olarak görünüyor.
  • HDMI çıkış (bir kere takıp başlattım kernel panik ile sistem resetlendi. Bir daha deneyemedim)
  • Ssd nvmexpress ama normal sata olarak sistem görüyor sistem profiler’da nvmexpress yok görünüyor.
Özet olarak:
@Montezuma üstadın kurulum usb imajı ve 10.14.2 yükseltme dosyası ile kurulumu yaptım.
Burada forumda olan bilgilerden ve ekran kartı için youtube taki benzer videolardan faydalandım. Şimdilik sistem stabil hem Windows 10 hem mojave sorunsuz çalışıyor.
Teşekkür ederim,
resimler:

• Like
Tepkiler: montezuma
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler