Sistem Özellikleri:
Intel® Core™ i5 5200U işlemci
Wxga 1366x768 Resolution
Intel® HD Graphics 5500
NVIDIA® GeForce® 920M
8GB DDR3L 1600 MHz SDRAM
Samsung EVO 860 240GB 2.5" SSD
Realtek ALC255 Codec
ELAN1000 TouchPad
QCWB355 Wifi/Bluetooth
Realtek RTS5286 Card Reader
USB2.0 UVC WebCam
Çalışan Donanımlar:
Intel® HD Graphics 5500
8GB DDR3L 1600 MHz SDRAM
Realtek ALC255 Codec
ELAN1000 TouchPad
QCWB355 Wifi
Realtek RTS5286 Card Reader
USB2.0 UVC WebCam
Çalışmayan Donanımlar:
QCWB355 Bluetooth
Bios Ayarları:
DVMT-Prealloc=32
XHC-Preboot: Smart Auto
Vt-d: Disabled
Secure Boot: Disabled
Clover Sürümü:
5113
DSDT Düzeltmeleri(DSDT Patched):
Harici ekran kartı kapatıldı
Güç Yönetimi oluşturuldu
ASUS Vivobook Battery fix
ASUS FN Key fix
Brightness Fix
USB3_PRW 0x6D (instant wake)
Rename EHC1 to EH01
Rename XHCI to XHC
Rename GFX0 to IGPU
Rename _DSM to XDSM
Rename ESEL to ESEZ
Rename XSEL to XSEZ
SMBUS Fix
OSI fix Darwin
Diğer Düzeltmeler:
Intel Ekran kartı tanımlandı
Usb Portları düzenlendi
Config.plist düzenlendi
Uzun bir süredir bu siteyi takip ediyorum bu siteden çok bilgi öğrendim bu sitedeki arkadaşlar her konuda sabırlı ve yardımsever oldukları için çok teşekkür ederim. Ayrıca burada öğrendiklerimin ve edindiğim kazanımların sadece benimle sınırlı kalmasının bana yakışır bir davranış olmayacağını düşündüm bu sebepten birikimlerimden çıkan projemi sizinle paylaşmaktan çok mutlu olurum. Geçelim kurulum adımına; oldukça basit bu linkten macOS Catalina AMD & Intel Kurulum İmajı güncel yansıma dosyanı indirin, usb belleğinize eitcher veya win32imaje ile flashlayın ardından USB içerisindeki EFI klasörünü silin, paylaşmış olduğum EFI klasörünü USB içerisine atın. Vermiş olduğum config.plist dosyasında SMBIOS kimliği bulunmamaktadır. Kendi SMBIOS kimliğiniz var ise düzenleyin, SMBIOS Kimliğiniz yoksa yeni oluşturun. Eğer nasıl yapıldığını bilmiyorsanız buradaki linkte SMBIOS Adım 6'daki yönergeyi takip edebilirsiniz bundan sonra kurulum adımına geçebilirsiniz. Config.plist dosyasına boot-args bölüme -v komutu ekledim dilerseniz kaldırabilirsiniz. Bu sisteme sahip arkadaşlar olası hataları bu konu altında bilgilendirebilirler. Bir hatam olduysa şimdiden affedersiniz. Herkese iyi forumlar ve güzel vakitler geçirmesi dileğiyle
EFI İndir:
ASUS-X540LJ Catalina 10.15.4.zip
Alternatif Link:
ASUS-X540LJ Catalina 10.15.4.zip