[Başarılı Kurulum] Asus X556UQK Sierra 10.12.6

15 Haz 2017
282
73
301
VZOfAU.png
Donanım Özeti
CPU
: Intel i5 7200U
GPU: HD Graphics 620 (1536 MB) 1366x768
RAM: 8 GB DDR4 2133 Mhz
Touchpad: Asus Touchpad (ELAN)
WiFi: Atheros 9565
Tam Donanım Raporu: <DESKTOP-SGTRROD> Raporu

Çalışan Donanım ve İşlevler
Ses: Apple Alc255 Layout 27. Diğer Layout ID'lerde mikrofon çalışmıyor.

Wifi: Stabil bir biçimde bağlanma, tarama yapıyor. Bağlantı kopması vs problemi olmadı. Bluetooth çalışmıyor. Ama zaten pek ihtiyacım yok. Kext yüklemeniz gerekiyor.

Touchpad: Vodool2c kext ile çalışıyor. DSDT düzenlememe gerek kalmadan 3 parmak 4 parmak kontrollerine kadar hepsi çalıştı. Sadece dokunarak işaretleme yapılmıyor. Tıklamak gerekiyor. Pek dert değil açıkçası.

FN Tuşları: AsusNBFNKeys kext ile çalışıyor. Tek problemim ekran parlaklığını FN kısayollarına atayamamış olmam. FN+F5 ile ışığı azaltmak gerekirken sadece F5 Kullanıyorum. Büyük bir dert değil.

Pil Göstergesi: DSDT RehabMan ASUS yamasını yaptım ve ACPI Baterry Manager kext kurdum. Çalışıyor.

Ekran Parlaklığı: Rehberi takip ederek aktif hale getirdikten sonra tuşları Sistem Tercihleri>Klavye altından F5 ve F6 olarak değiştirdim. Sistem tercihlerindeki çubuk da çalışıyor. Rehber linki: Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

VGA: Çalışıyor. Sadece denemek için taktım. Yoksa biliyorsunuz ki yıl 2018, analog çıkışları artık hayatımızdan çıkartmanın vakti geldi de geçiyor :)

Kamera: Windows'ta nasılsa OSX'te de aynı şekilde çalışıyor.

Uyku: Sorunsuz bir biçimde uykuya geçiyor, uyanıyor. Uyanınca kahvaltı bile istiyor. Çok keyfine düşkün :D

Çalışmayan Donanımlar
Bluetooth: Wifi+Bluetooth aynı kartta. Zaten desteklenmeyen bir wifi kartı olduğu için bleetooth için uğraşmadım. Zaten yıl 2018, Bluetooth mu kaldı :)

Ekran Kartı: Optimus kartlar desteklenmediği için Nvidia 940MX çalışmıyor. Zaten oyun oynayan biri olmadığım için dert değil.

Henüz Denemediğim Donanımlar
Henüz fırsat bulamadığım için deneyemediğim HDMI, Usb-C, Card Reader konusunda yorum yapamıyorum.

Hazırlık ve Kurulum Aşamaları
  1. Osxinfo.net adresinden 10.12.6 Sierra dosyasını indirdim.
  2. İndirilen dosyayı Toshiba USB 2.0 flash belleğe yazarken ömrünü doldurdu. Gidip Sandisk USB 3.0 bellek aldım. Dosyayı ona yazdım. :)
  3. USB içinde HD620 yazan plist'i aldım ve kuruluma başladım.
  4. Diski tamamen silip HFS+ GUID Partition Table olarak formatladım.
  5. Kurulum bittikten sonra geçen seneden yedeğini aldığım Touchpad, Wifi, FN kextlerini kurdum.
  6. DSDT vs SSDT dosyalarını ekran parlaklığı ve pil için yamaladım.
EFI Klasörü
Şu anda sistemi çalıştıran EFI klasörü aşağıdaki linktedir. Aynı cihaza sahip olanlar ve ya benzer donanımda olanlar alıp DENEYEBİLİR. Sizin donanımınız ile %100 çalışıp çalışmayacağını garanti etmiyorum.

İndirme Linki: K556UQK EFI ve Kext.zip — Yandex.Disk

Moderatörün son düzenlenenleri:

phozel

APPRENTICE
6 Nis 2018
51
7
21
tebrikler, ben de de asus x550v var, sizin yöntemi denesem başarılı olabilir miyim acaba? aynı model değil ya belki extra tavsiyeleriniz olur diye sordum.

BootLoader
opencore
Anakart Modeli
MSI B450 Gaming Plus MAX AM4 DDR4 Usb 3.2
İşlemci Modeli
Ryzen 5 3600 Soket Am4 3.6 Ghz
Grafik Kartı
Asus geforce gtx 1070
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC892/ALC897
Ağ Aygıtları
Realtek® 8111H Gigabit LAN
Disk ve RAM
XPG ASX6000PNP-512GT-C Ssd 512Gb Sx6000 Pro Pcie M.2
15 Haz 2017
282
73
301
tebrikler, ben de de asus x550v var, sizin yöntemi denesem başarılı olabilir miyim acaba? aynı model değil ya belki extra tavsiyeleriniz olur diye sordum.
Teşekkürler. Cihazlar her ne kadar benzese de farklı donanımlar olduğu için kurulumda farklılıklar olacaktır. Benim EFI paketim le denemenizi önermem. Önce imaj içerisinde verilen EFI ile kurulumu tanamlarsanız ardından çalışmayan donanım ve işlevleri çalıştırmak daha doğru olacaktır.

• Like
Tepkiler: phozel

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Emeğine sağlık :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: Görkem Koç

FSahin

APPRENTICE
3 Tem 2017
98
48
21
Teşekkür ederim :)
Sierra kurulumu yapmışsınız ama belki High Sierra'ya yükseltmişsinizdir diye soruyorum. Bu WiFi kartı High Sierra'da çalıştı mı? Bende de aynı kart mevcut ama çalışmasına rağmen ağları görmüyor.

Birde nasıl kurduğunuzu anlatma şansınız var mı?

Anakart Modeli
MSI Z590 Plus
İşlemci Modeli
Intel Core i3 10100
Grafik Kartı
OEM RX 460 2GB
Disk ve RAM
Sandisk Ultra 3D NVME 512GB SSD
15 Haz 2017
282
73
301
Sierra kurulumu yapmışsınız ama belki High Sierra'ya yükseltmişsinizdir diye soruyorum. Bu WiFi kartı High Sierra'da çalıştı mı? Bende de aynı kart mevcut ama çalışmasına rağmen ağları görmüyor.

Birde nasıl kurduğunuzu anlatma şansınız var mı?
Önce High Sierra kurdum. Wi-Fi probleminizin aynısını yaşadığım için ben de Sierra kurmaya karar verdim. Ortalama 3 aydır kullanıyorum. Sorun yaşamıyorum.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler