[Başarılı Kurulum]B450M Pro Vdh-Max, Ryzen 5 1600 AF MacOS Catalina

AdeLa

APPRENTICE
29 Eyl 2019
35
13
21
Anakart : MSİ B450M Pro vdh-max
İşlemci : AMD Ryzen 5 1600 AF
Ekran Kartı : AMD RX 460 OEM

Merhaba arkadaşlar. opencore 0.5.6 ile sorunsuz kurulumu gerçekleştirdim. Catalina 10.15.2 kurdum ardından güncelleme yoluyla 10.15.4 e yükselttim sorun olmadı.
Stabilite oldukça iyi Ve denediğim herşey sorunsuz.
usbsiz açılımı da başarılı şekilde gerçekleştirdim şuanda gözüken tek sorun mikrofon çalışmıyor. Opencore da device layout-id değişimi yapmak da farklıymış bulamadım.
Kullandığım EFİ klasörünü ekliyorum belki işine yarayan çıkar.

Link : İNDİR

BootLoader
OpenCore 6.6
Anakart Modeli
Msi B450M Pro Vdh-Max
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 2600
Grafik Kartı
Gigabyte Aorus RX580 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
256GB M2Ssd (Windows 10) & 256 GB SSD (MacOS BigSur) & 2TB HDD & 16GB DDR4 3200MHZ
  • Like
Tepkiler: byadr ve fmcnn

fmcnn

APPRENTICE
1 Şub 2019
73
17
71
Harikasın be. Sadece FaceTime sorununu çözemedim bu OpenCore'da

Anakart Modeli
Msi B450M VDH PLUS
İşlemci Modeli
Amd Ryzen 5 1600 rev 2
Grafik Kartı
Sapphire Rx 580 8GB Pulse
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC892 Codec
Ağ Aygıtları
Realtek® 8111H Gigabit LAN controller
Disk ve RAM
16GB DDR4 3000mhz Ram / 512 GB m.2 SSD / 240 GB SSD /120 GB SSD
  • Like
Tepkiler: AdeLa

AdeLa

APPRENTICE
29 Eyl 2019
35
13
21
BootLoader
OpenCore 6.6
Anakart Modeli
Msi B450M Pro Vdh-Max
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 2600
Grafik Kartı
Gigabyte Aorus RX580 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
256GB M2Ssd (Windows 10) & 256 GB SSD (MacOS BigSur) & 2TB HDD & 16GB DDR4 3200MHZ
  • Like
Tepkiler: fmcnn

fmcnn

APPRENTICE
1 Şub 2019
73
17
71
Ayni sorun bendede var hocam ama kullanmadigim icin cok takmadim.
Sadece mikrofon sorunum kaldi.
Evet CLOVER o konuda önde ama CLOVER'a Kernel güncellemesi gelene kadar yaşlanırım heralde
Anakart : MSİ B450M Pro vdh-max
İşlemci : AMD Ryzen 5 1600 AF
Ekran Kartı : AMD RX 460 OEM

Merhaba arkadaşlar. opencore 0.5.6 ile sorunsuz kurulumu gerçekleştirdim. Catalina 10.15.2 kurdum ardından güncelleme yoluyla 10.15.4 e yükselttim sorun olmadı.
Stabilite oldukça iyi Ve denediğim herşey sorunsuz.
usbsiz açılımı da başarılı şekilde gerçekleştirdim şuanda gözüken tek sorun mikrofon çalışmıyor. Opencore da device layout-id değişimi yapmak da farklıymış bulamadım.
Kullandığım EFİ klasörünü ekliyorum belki işine yarayan çıkar.

Link : İNDİR
Peki AMD işlemcı sıcaklığını nereden öğreneceğiz? Yani kext yapıyorum Clover'da çalışan KEXT, Opencore'da çalışmıyor. çok garip

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Msi B450M VDH PLUS
İşlemci Modeli
Amd Ryzen 5 1600 rev 2
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC892 Codec
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

AdeLa

APPRENTICE
29 Eyl 2019
35
13
21
Evet CLOVER o konuda önde ama CLOVER'a Kernel güncellemesi gelene kadar yaşlanırım heralde

Peki AMD işlemcı sıcaklığını nereden öğreneceğiz? Yani kext yapıyorum Clover'da çalışan KEXT, Opencore'da çalışmıyor. çok garip
Dediğiniz sıcaklık meselesini bende bulamadım-yapamadım. Bulursanız haber edermisiniz ? :)

BootLoader
OpenCore 6.6
Anakart Modeli
Msi B450M Pro Vdh-Max
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 2600
Grafik Kartı
Gigabyte Aorus RX580 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: fmcnn

fmcnn

APPRENTICE
1 Şub 2019
73
17
71
Dediğiniz sıcaklık meselesini bende bulamadım-yapamadım. Bulursanız haber edermisiniz ? :)
Tabi bekliyorum,umuyorum çözerim hocam .Kesinlikle haber vereceğim
Gece 04:30'a yaklaşırken buldum .AMD Power Gadget Kext'ini birçok kez denedim.Daha sonrasında OpenCore Configurator ile denedim. config.plist'i bozdu .Bende biraz daha uğraşarak kext'i aktif edecek bir config dosyası oluşturdum .Senin verdiğin EFI örneğinin aynısını atıyorum, Sadece verbose modu ve Timeout'u 5'ten 1'e çektim. Onları kendin düzenlersin hocam iyi geceler.
EFI DOSYASI : EFI.zip
Amd Power Gadget Uygulaması : https://github.com/trulyspinach/SMCAMDProcessor/releases/download/0.3.4/AMD.Power.Gadget.app.zip

Gece 04:30'a yaklaşırken buldum .AMD Power Gadget Kext'ini birçok kez denedim.Daha sonrasında OpenCore Configurator ile denedim. config.plist'i bozdu .Bende biraz daha uğraşarak kext'i aktif edecek bir config dosyası oluşturdum .Senin verdiğin EFI örneğinin aynısını atıyorum, Sadece verbose modu ve Timeout'u 5'ten 1'e çektim. Onları kendin düzenlersin hocam iyi geceler.
Amd Power Gadget Uygulaması : https://github.com/trulyspinach/SMCAMDProcessor/releases/download/0.3.4/AMD.Power.Gadget.app.zip
Anakart UNKNOWN olarak görünüyor . Çözümü de OpenCore config'i açın, Misc-Security kısmındaki ExposeSensitiveData'nın değeri 6 dır. Bunu 8 yapın çözülmüştür :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Anakart Modeli
Msi B450M VDH PLUS
İşlemci Modeli
Amd Ryzen 5 1600 rev 2
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC892 Codec
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like

VycMajoris

APPRENTICE
31 Mar 2020
7
3
71
Catalina kurmuştum ve bir türlü sesi tanıtamadım. Sonra senin EFI dosyan sayesinde ses de çalışıyor artık teşekkür ederim.

O kadar uğraşmak yerine baştan denemeliydim aslında çünkü bende de işlemci ve anakart aynı denebilir. 1600AF var ve B350M Pro Vdh kullanıyorum.

• Like

AdeLa

APPRENTICE
29 Eyl 2019
35
13
21

Anakart UNKNOWN olarak görünüyor . Çözümü de OpenCore config'i açın, Misc-Security kısmındaki ExposeSensitiveData'nın değeri 6 dır. Bunu 8 yapın çözülmüştür :)
Cok tesekkurler hocam deneyecegim bugun.
Eline saglik.
Catalina kurmuştum ve bir türlü sesi tanıtamadım. Sonra senin EFI dosyan sayesinde ses de çalışıyor artık teşekkür ederim.

O kadar uğraşmak yerine baştan denemeliydim aslında çünkü bende de işlemci ve anakart aynı denebilir. 1600AF var ve B350M Pro Vdh kullanıyorum.
İsinize yaramasina sevindim. İyi gunlerde kullanin.
Mikrofon disindaki herseyin calistigini goruyorum bende :)

BootLoader
OpenCore 6.6
Anakart Modeli
Msi B450M Pro Vdh-Max
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 5 2600
Grafik Kartı
Gigabyte Aorus RX580 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC892
Ağ Aygıtları
RT8111
Disk ve RAM

yunusemree

APPRENTICE
26 Mar 2020
15
3
21
Hocam ben de yolladığın EFI sayesinde 15.4 sürümüne geçiş yaptım fakat her yüklemede baştan OpenCore kurulumu yapıyor. Her aç kapat yaptığımda EFİ klasörünün yanına bir dosya daha ekleniyor.

Ekli dosyalar

fatihdemirbal

APPRENTICE
31 Mar 2020
62
21
71
Hocam ben de yolladığın EFI sayesinde 15.4 sürümüne geçiş yaptım fakat her yüklemede baştan OpenCore kurulumu yapıyor. Her aç kapat yaptığımda EFİ klasörünün yanına bir dosya daha ekleniyor.
eklenen log dosyası, her açılışa ekleniyor. onu da kapatma ayarı var diye hatırlıyorum

Anakart Modeli
ASUS Prime B460M-A
İşlemci Modeli
Intel i5 10400f
Grafik Kartı
GIGABYTE RX 5500 XT 4GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Realtek RTL811
Disk ve RAM
WD Blue 500GB M.2 SSD
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler