[Başarılı Kurulum] Big Sur / MSI H310M Pro VDH-PLUS & RX470 - OpenCore

thyrolusion

APPRENTICE
10 Ağu 2021
3
4
21
Sitede sunulan imajla kurulumu yaptım (daha önce de hackintosh deneyimim amd serilerinde vardı eski sistemlerde fx8320 yine msi anakartta sierra - high sierra -mojave- catalina kullanmıştım ama istediğim stabiliteyi asla yakalayamamıştım. AMD patch ve uyumluluk gerçekten çok büyük bir sorun oldu hiç istediğim günlük kullanıma uygunluğu yakalayamamıştım.Komple PC yi ve intel Mac uyumlu bir sistem kurdum. Tek uğraş verdiğim nokta şu oldu o da genel bu anakartlarla kullanılan ethernet rtl8111 kexti ekli değildi onu da kurulum sonrası enjekte ettim system dsdt dumpladım ve efi'ye kendi sistemime göre Iasl ile dumpladığım *.aml uzantılı dosyaları ve config.pliste de patchleri ekledim. Sonuç muazzam. Logic pro x, photoshop Premiere pro herşey çok akıcı ve verimli çalışıyor. Windows 10 dan daha az ram kullanıyor ve daha az ısınıyor ve tepki süresi daha seri çok ilginç bir şekilde gerçekten şaşkınım. Emek verip bu konuda destek ve fayda sunan herkezin emeğine sağlık. Saygılarımla.

Sistem :
MSI H310M PRO VDH-PLUS anakart
Intel i3 9100f işlemci
Crucial 8gb DDR4 2400 MhZ ram
Apacer 480 gb SSD
Seagate 2 TB HDD
Sapphire RX 470 4gb ekran kartı
Samsung Curved 144 hz 1 ms Gaming monitor
MSI H310M PRO VDH-PLUS Bios sürümü 7C09v17 için güncel başarılı kurulan sistemin EFIzip dosyasını da paylaşıyorum sorun yaşayan arkadaşlar olursa buradan belki faydalanabilir.

3.ek:Kurulu sistemin boşta kullandığı ram miktarı hayret verici ...Böyle bir deneyim gerçekten inanılmaz. Big Sur yanına aynı SSd diske win 10 20h2 v2 kurdum ve kmspico gibi 3. party etkinleştirme uygulaması kullanmadım, yasal anahtar ile etkinleştirdim. Yine de resmen sistemi sömürüyor. Big sur konusunda İleride ki deneyimlerimi yaşadıkça paylaşacağım. Tekrar saygılar, teşekkürlerimi iletirim.

Başarılı kurulum EFI: EFi.zip

Alternatif İndirme Linki: MSI_H310M_PRO_VDH-PLUS-OpencoreEFI.zip

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: kindo ve montezuma

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Tebrikler. Ellerinize sağlık.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

mehmetsalih

APPRENTICE
22 May 2018
33
7
21
Sitede sunulan imajla kurulumu yaptım (daha önce de hackintosh deneyimim amd serilerinde vardı eski sistemlerde fx8320 yine msi anakartta sierra - high sierra -mojave- catalina kullanmıştım ama istediğim stabiliteyi asla yakalayamamıştım. AMD patch ve uyumluluk gerçekten çok büyük bir sorun oldu hiç istediğim günlük kullanıma uygunluğu yakalayamamıştım.Komple PC yi ve intel Mac uyumlu bir sistem kurdum. Tek uğraş verdiğim nokta şu oldu o da genel bu anakartlarla kullanılan ethernet rtl8111 kexti ekli değildi onu da kurulum sonrası enjekte ettim system dsdt dumpladım ve efi'ye kendi sistemime göre Iasl ile dumpladığım *.aml uzantılı dosyaları ve config.pliste de patchleri ekledim. Sonuç muazzam. Logic pro x, photoshop Premiere pro herşey çok akıcı ve verimli çalışıyor. Windows 10 dan daha az ram kullanıyor ve daha az ısınıyor ve tepki süresi daha seri çok ilginç bir şekilde gerçekten şaşkınım. Emek verip bu konuda destek ve fayda sunan herkezin emeğine sağlık. Saygılarımla.

Sistem :
MSI H310M PRO VDH-PLUS anakart
Intel i3 9100f işlemci
Önemli 8 GB DDR4 2400 MhZ RAM
Apacer 480GB SSD
Seagate'in 2TB HDD'si
Sapphire RX 470 4gb ekran kartı
Samsung Kavisli 144 hz 1 ms Oyun monitörü
MSI H310M PRO VDH-PLUS Bios sürümü 7C09v17 için güncel başarılı kurulan sistemin EFIzip dosyasını da paylaşıyorum sorun yaşayan arkadaşlar olursa buradan belki faydalanabilir.

3.ek:Kurulu sistemin boşta kullandığı ram miktarı hayret verici ...Böyle bir deneyim gerçekten inanılmaz. Big Sur yanına aynı SSd diske win 10 20h2 v2 kurdum ve kmspico gibi 3. party etkinleştirme uygulaması kullanmadım, yasal anahtar ile etkinleştirdim. Yine de resmen sistemi sömürüyor. Big sur konusunda İleride ki deneyimlerimi yaşadıkça paylaşacağım. Tekrar saygılar, teşekkürlerimi iletirim.

Başarılı kurulum EFI: EFi.zip

Alternatif İndirme Linki: MSI_H310M_PRO_VDH-PLUS-OpencoreEFI.zip
[/ALINTI]
Merhaba,
üstad bende sizin paylaştığınız dosyaları kullandım fakat başlatamadım yüklemeyi, efi klasörü dışında boot dosyası olması gerekiyor mu flash ta?
Bir de Big Sur versiyonu farkeder mi?

BootLoader
OpenCore
İşlemci Modeli
i5 3470
Grafik Kartı
Geforce gt 420
Ağ Aygıtları
Realtek onboard
Disk ve RAM
240 gb SSD 16 gb DDR3 1333

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Nasıl fark eder mi?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

mehmetsalih

APPRENTICE
22 May 2018
33
7
21
Nasıl fark eder mi?
üstadım çözdüm yüklüyorum fakat şu anda disk biçimlendirmede takıldım
disk biçimlendirmede APFS yok herhalde benim SSD MBR olarak biçimlendirimiş ona bakıp halledeceğim, kurulum başarılı olursa paylaşırım buradan. Bütün hatam USB 3 portlarını kullanmamda imiş bu arada.

BootLoader
OpenCore
İşlemci Modeli
i5 3470
Grafik Kartı
Geforce gt 420
Ağ Aygıtları
Realtek onboard
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
APFS için GPT disk düzenini kullanmanız gerekiyor. Diski MBR den GPT ye dönüştürdüğünüzde içerisindeki verilerin kaybolacağını unutmayın. Önce mevcut dosyalarınızın yedeklerini almayı unutmayın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

mehmetsalih

APPRENTICE
22 May 2018
33
7
21
APFS için GPT disk düzenini kullanmanız gerekiyor. Diski MBR den GPT ye dönüştürdüğünüzde içerisindeki verilerin kaybolacağını unutmayın. Önce mevcut dosyalarınızın yedeklerini almayı unutmayın.
teşekkürler disk boş , bu arada disk izlencesinden yapabilir miyim yoksa windows ta mı açıp dönüştürmem gerekir?

BootLoader
OpenCore
İşlemci Modeli
i5 3470
Grafik Kartı
Geforce gt 420
Ağ Aygıtları
Realtek onboard
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Disk izlencesinden tüm aygıtları gösteri seçin ve silmek istediğiniz disk işaretliyken sile tıklayın GUİD düzende APFS göreceksiniz. Bu şekilde silerseniz diski APFS yapmış olursunuz.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM

mehmetsalih

APPRENTICE
22 May 2018
33
7
21
Disk izlencesinden tüm aygıtları gösteri seçin ve silmek istediğiniz disk işaretliyken sile tıklayın GUİD düzende APFS göreceksiniz. Bu şekilde silerseniz diski APFS yapmış olursunuz.
bildiğim yoldan yaptım yani windows ta cmd den hallettim şimdi yükleniyor, teşekkür ederim ilginize.
Üstadım ülke bölgeden sonra internet bağlantısını geçemedim yerel ağ yoluyla bağlanmak için gereken bilgileri girin diyor IP adresi falan istiyor giriyorum fakat geçmiyor o ekranı yenile ekranı geliyor baştan başlıyor yine. Yardımcı olabilir misiniz?
fotoğraftaki ekranda kaldı ilerlemiyor
Nihayet başardım, teşekkür ederim yardımlarınız için
sadece eternet ayarlarını atladım daha sonra ayarlamak için sizden yardım isterim daha sonra tekrar tekrar teşekkürler kindo ve strangerone.
internetim yok eternet kartım Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8111) PCI, nasıl yükleyebilirim?
Hocam merhaba, başarılı kurulum sonrasında flash sız başlatmayı da hallettim fakat eternet kartını tanıtamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
İşlemci Modeli
i5 3470
Grafik Kartı
Geforce gt 420
Ağ Aygıtları
Realtek onboard
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler