Sistem Özellikleri
CPU: Intel Core i5-4210M
GPU: Intel HD Graphics 4600
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
Ses Kartı: Realtek ALC269
Çalışan Donanımlar
Ses
Mikrofon
Ethernet
Webcam
Touchpad (Bazı işlevlerde sıkıntılı)
USB portları
Ekran Parlaklığı
Siri, App Store ve diğer uygulamalar
Çalışmayan Donanımlar & Yazılımlar
Wifi Kartı
HDMİ (Dizüstünde kullanacağım için uğraşmadım, çözümü var)
Güç tuşuyla uyku
FN media kısayol tuşları
Donımları tanıtırken sorunları çözdüğüm konular, bağlantılar:
1- Kurulum
Kurulum yaparken izlediğim kanallar: relaxewdy - Özer Dönmez
2- Donanımlarda yaptığım çözümler:
Ses
Kurduktan sonra ses kartım tanınmadı. Hackintool'da da görünmedi. relaxewdy kanalındaki çözümle hallettim.
Bahsedilen çözümün forumda daha ayrıntılı anlatımı mevcut. İkisinden de yararlandım.
Forumdaki Konu
Videolu anlatım
Ekran Kartı Tanıtma
Bu sorunu Hackintool ile yama yaparak çözdüm. Paylaştığım EFİ klasöründe config'e işlenmiş olarak yamayı bulabilirsiniz.
Yama nasıl yapılır videosu.
Ethernet
Kuruluma geçmeden evvel kexti USB içindeki klasöre attım ve config'e işledim. (RealtekRTL8111.kext)
USB portları
2.0 portları kurulumdan sonra çalışıyordu ama 3.0 portlarını çalıştıramamıştım. Nasıl yaptığımı açtığım konuda anlattım, mesajın son kısmında.
Açtığım konu: USB 3.0 Portlarını Çalıştıramıyorum - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Çözümün olduğu konu: Opencore USBMap-master ile USB Port yaması - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
CPU: Intel Core i5-4210M
GPU: Intel HD Graphics 4600
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
Ses Kartı: Realtek ALC269
Çalışan Donanımlar
Ses
Mikrofon
Ethernet
Webcam
Touchpad (Bazı işlevlerde sıkıntılı)
USB portları
Ekran Parlaklığı
Siri, App Store ve diğer uygulamalar
Çalışmayan Donanımlar & Yazılımlar
Wifi Kartı
HDMİ (Dizüstünde kullanacağım için uğraşmadım, çözümü var)
Güç tuşuyla uyku
FN media kısayol tuşları
Donımları tanıtırken sorunları çözdüğüm konular, bağlantılar:
1- Kurulum
Kurulum yaparken izlediğim kanallar: relaxewdy - Özer Dönmez
2- Donanımlarda yaptığım çözümler:
Ses
Kurduktan sonra ses kartım tanınmadı. Hackintool'da da görünmedi. relaxewdy kanalındaki çözümle hallettim.
Bahsedilen çözümün forumda daha ayrıntılı anlatımı mevcut. İkisinden de yararlandım.
Forumdaki Konu
Videolu anlatım
Ekran Kartı Tanıtma
Bu sorunu Hackintool ile yama yaparak çözdüm. Paylaştığım EFİ klasöründe config'e işlenmiş olarak yamayı bulabilirsiniz.
Yama nasıl yapılır videosu.
Ethernet
Kuruluma geçmeden evvel kexti USB içindeki klasöre attım ve config'e işledim. (RealtekRTL8111.kext)
USB portları
2.0 portları kurulumdan sonra çalışıyordu ama 3.0 portlarını çalıştıramamıştım. Nasıl yaptığımı açtığım konuda anlattım, mesajın son kısmında.
Açtığım konu: USB 3.0 Portlarını Çalıştıramıyorum - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Çözümün olduğu konu: Opencore USBMap-master ile USB Port yaması - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
EFI klasörüm
macOS Sürümü: 11.3
OpenCore Sürümü: 0.7.0
Not: OpenCore'u daha sonrasında güncelledim. Hali hazırda imajlarla gelen OP sürümü düşük, kullandığım EFİ'yi kullanacaksanız önceden OpenCore'u güncellemenizi tavsiye ederim. Opencore nasıl güncellenir izle.
Bir de eğer sistemim yavaşlar mı diye düşünenler için Hackintosh'a geçmeden evvel bir Linux dağıtımı olan Elementary Os kullanıyordum. Oldukça hafif bir sürümdü. Big Sur'a geçtikten sonra bilgisayarımın performasında belirgin bir düşüş olmadığını da söylemek isterim.
Son olarak yaptığım bu kurulumda bilgilerini paylaşmaktan çekinmeyen yardımsever forum üyelerine teşekkür ederim. Özellikle relaxewdy kanalındaki içerikler birçok sorunumu çözdü, birçok şey de öğrendim. Eğer yakın bir donanıma sahipseniz kurulum sırasındaki hataları yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Saygılar, sevgiler.
Güncelleme: Big sur 11.4 güncellemesi yaptım. Sorunsuz çalışıyor. HDMİ sorununu da çözdüm. EFİ dosyasının içindeki config dosyasını ekteki config ile değiştirmek gerekiyor.
Ekli dosyalar
-
37.9 KB Görüntüleme: 207
Son düzenleme:
- BootLoader
- Opencore
- Laptop Modeli
- Casper CSD GT940
- Anakart Modeli
- C15B
- İşlemci Modeli
- İntel 4210M