Sistem özellikleri : HP Dizüstü Bilgisayar 15-ac012nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
İnternet ortamında bu laptop modeli için tüm teknik detaylar yazmıyor, aşağıda tüm sistem özelliklerini yazıyorum..
4 GB Ram
İ5-5200U
AMD Radeon R5 M330
BCM43142 Wifi-Adapter
Realtek 8111H Network Adapter
Realtek ALC 282
Uzun uğraşlar ve 3 gün civarı deneme ardından, bu sistem üzerinde wifi kartı haricinde sorunsuzca kurulumu gerçekleştirdim. Wifi bağlantısı kullanacak olan arkadaşlar destekli bir usb wifi adaptörü alabilirler. Ben Ethernet tercih ettiğim için bu noktayı atlıyorum.
Sistem üzerinde IGPU olarak Intel HD 5500 devreye girmekte ve framebuffer yamaları, ses layoutları girili durumda.
Ethernet için bir kaç Realtek kextleri denememe rağmen bağlandı olarak gösterip, ipleri yanlış tanımlama, ip'yi alamama ve internet çıkışı olmaması gibi sorunları yaşıyordum. Bu nedenle Mieze/RTL8111_driver_for_OS_X bu adresteki v2.2.2 RTL8111 sürücüsünü EFI'ye ilave ettim, zira 8111H üzerinde sorunsuzca çalışmakta.
EFI paylaşımını aşağıda yapıyorum, direkt bu EFI kullanılarak sistem sorunsuz bir şekilde boot ettirilebilir.
İstenilirse Gekkbench v.b türü benchmarkların veya sistem hakkında kısmından ekran görüntüleri ilave edebilirim.
EFI klasörüm : HP-15-ac012nt-EFI-OSXINFO.zip
HP-15-ac012nt-EFI-OSXINFO.zip
Yardımları için @montezuma , özellikle uğraşım süresi boyunca kafasını ağrıttığım @KaoS hocama teşekkür ederim, onun sayesinde bu noktaya gelebildi
İyi forumlar.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- Anakart Modeli
- MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
- İşlemci Modeli
- AMD Ryzen 9 3900X
- Grafik Kartı
- XFX Speedster MERC319 AMD Radeon RX 6800 XT
- Ses Kartı Modeli
- Realtek® ALC1220
- Ağ Aygıtları
- Intel® I211AT