(Başarılı Kurulum) Dell Inspiron 3542 i3 | High Sierra

inspiron3542

APPRENTICE
19 Mar 2018
14
7
21
35
Merhaba arkadaşlar,
Dell inspiron 3542 i3 high sierra 10.13.3 sürümünü yüklemeyi başardım.Sistem özelliklerim
Cihaz Özellikleri:-
Cihaz:
Dell Inspiron 3542
CPU: Intel Core i3-4005U
CPU: 1.7 Ghz, 2 Cores, 4 Logical Processor
Ekran Kartı: Intel HD Graphics 4400, Nvidia GeForce 820M
Ethernet: RealTek Semiconductor RTL8101/2/3 Family Ethernet
Wifi + Bluetooth: Qualcomm Atheros AR9565 Wireless Network Adapter
macOS High Sierra 10.13.3 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
linkindeki yönergeleri takip ettim.Ama kabul edersiniz ki kext leri düzenlemek ve donanımı tanıtmak bu işin en zor kısmı internette ordan burdan bulup uyguladığım kextler ile belli bir kısmında başarılı olsam bile yanlış kext ler yüklenmesi sonucu 3-4 kez daha format atarak yeniden kurmak zorunda kaldım.Kext ler ile ilgili kilit nokta ise az ve öz olması gibi geldi bana çünkü direkt açılmamasına neden olmasa da gereksiz yüklenen kextler in garip sorunlara yol açabiliyor ve çözümünü bulmanız da çok zor olabiliyor.Bu yüzden internette bulduğum dosyaları şu linkten indirerek:
https://www.tonymacx86.com/attachments/dell-3542-zip.230370/
EFI dosyasını usb bellek içindeki EFI dosyası ile değiştirerek kurulum yapmanızı öneriyorum.Sistem açıldıktan sonra da yine kurulması gereken kextleri kext to install klasöründen sırayla kurabilirsiniz.Tüm kextleri kurduktan sonra dahi ne yazık ki wifi modülü çalışmayacak onun için şurdaki linkten :
For Wifi - Google Drive
sierra klasörünü indiriyoruz. Oluşturduğumuz usb bellekte zaten gerekli dosyalar içinde gizli dosyaları göstermemizi sağlayan uygulama mevcut, öncelikle bu uygulamayı çalıştırarak gizli dosyaların gösterilmesini sağlıyoruz.
4System/Library/Extensions kısmıa girerek IO80211Family.kext ve IO80211FamilyV2.kext dosyalarını siliyoruz.
5Kext uygulaması ile corecapture.kext ve CoreCaptureResponder.kext lerini kuruyoruz.
6Clover configurator uygulamasını açarak EFI dosyasını mount ediyoruz.
7EFI/CLOVER/kexts/10.12 kısmına giderek IO80211Family.kext i buraya taşıyoruz.
8Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.
Bu sayede artık wifi da çalışıyor ve yeni bir aparat almamıza gerek kalmadı.
ÇALIŞANLAR:
Ekran kartı(intel hd4400 olarak çalışıyor, nvidia ne yazık ki çalışmıyor.)
Ses(Hem kulaklık çıkışı hem de kendi hoparlörleri çalışıyor ancak kulaklık çıkışından alınan ses metalik bir ses)
Klavye çalışıyor ancak touchpad im bozuk olduğu için çalışıp çalışmadığını bilmiyorum windows'ta da çalışmıyor.
Ses ve ekran parlaklığı tuşları çalışıyor.
Ethernet girişi çalışıyor.
Wifi Çalışıyor.

Ben Mac sistemini windows yanına kurdum.Şu an sorunsuz olarak ana işletim sistemi olarak kullanıyorum.

Herkese iyi forumlar.

Arkadaşlar Sesteki kulaklık sorununu da az önce forumda dolaşırken saçma şekilde buldum.Ayarlardan ses e girin çıkış menüsünden headphones u seçip balance ı sol a dayayın sorun çözülüyor.

Afro

APPRENTICE
27 Şub 2018
21
2
21
29
Nevşehir
İyi günler hocam. Sistemim sizinkine çok yakın. Rica etsem kext dosyalarını paylaşabilir misiniz? Link bozulmuş.

• Like
Tepkiler: lambordath9

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler