[Başarılı Kurulum] El Capitan / ASUS P5G41T-M LX - Clover

salih35

APPRENTICE
12 Mar 2019
19
5
21
  • Üretici & Model: ASUS P5G41T-M LX
  • Detaylı CPU modeli: Intel Core2 Quad Q6600 2.4Ghz
  • Grafik Aygıtları: Nvidia geforce gt 420 2gb 128 Bit
  • Ağ Aygıtları: Atheros AR813x/815x
  • Disk ve Ram: 60GB HDD & 80GB HDD & 8GB DDR3 1333MHz

Yukarıda gördüğünüz sistem özelliklerine sahip bilgisayarıma ilk başarılı kurulumu, yanılmıyorsam geçen sene gerçekleştirmiştim. Ancak daha sonra, yine aynı sisteme yeniden Mac OS X El Capitan kurulumu gerçekleştirmek istediğimde bunu bir türlü başaramamıştım ve bende daha düşük sürüm olan Mac OS X Yosemite'yi kurmuştum. Geçtiğimiz günlerde havanında sıcaklık etkisiyle yeniden Mac OS X El Capitan kurulumu gerçekleştirmek istedim :) ve yine aynı hatayı almıştım "Hiçbir paket yüklenemedi......" vs. Bende "El" mi yaman yoksa ben mi :cool: dedim ve araştırmaya koyuldum, doğru config dosyasınının olmasının yanında bir de doğru tarihe de ihtiyacım varmış. Ayrıca internet bağlantısı olmadan kurulumu yapmalıymışım velhasılı sonunda başarılı bir Mac OS X El Capitan kurulumu gerçekleştirdim :D İyi ki varsınız osxinfo ailesi her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum :giggle: Sizler olmasaydınız ben sittin sene bu işletim sistemini (hurda sayılacak değerde ki) bilgisayarıma kuramayacaktım sağolun ve daima varolun :giggle:

BootLoader
-
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
Asus P8H77-V LE
İşlemci Modeli
Intel® Core™ i5-3470
Grafik Kartı
EVGA GeForce GTX 980 Ti FTW GAMING ACX 2.0+ Ekran Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C1] PCI
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212)
Disk ve RAM
80GB + 60GB, HDD & 8GB (2X4) DDR3 1333MHz

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Elinize sağlık.
Başarılı kurulum konusunda çalıştırdığımız EFI paylaşıyoruz. Uygun olduğunuzda EFI dosyalarınızı paylaşmanızda fayda var.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

salih35

APPRENTICE
12 Mar 2019
19
5
21
Elinize sağlık.
Başarılı kurulum konusunda çalıştırdığımız EFI paylaşıyoruz. Uygun olduğunuzda EFI dosyalarınızı paylaşmanızda fayda var.
Öncelikle size bu kadar çok geç cevap verdiğim için çok ama çok özür dilerim ustam :(

Ustam maalesef bu paylaşımı yaptıktan bir kaç gün sonra bilgisayarım yandı, yani anakarttan bildiğimiz alevler fışkırıyordu.

Kasanın tüm elektrik bağlantılarını söktükten sonra kasayı alevler ve ara, ara çatırtılar eşliğinde gelen patlama sesleriyle banyoya götürdüm ve güzelce bir duş aldırdım.

Suyu direk anakarta tutmama rağmen alevler sönmüyordu.

Anca annemin karbonat dökmesiyle sönmüştü hem de sadece bir avuç karbonatla, resmen beynim de o anakartla beraber yanmıştı.

Neyse özetleyecek olursam hocam o hurda bilgisayar öldüğü için hiçbir veri paylaşamamıştım.

Sonra yine aynı hurda bilgisayar özelliklerine sahip ölücü bütçemle tekrar aynı sistemi toplamayı başarmıştım.

Ama bir daha macOS sistemi kuramamıştım çünkü yedeklediğim tüm dosyaları kaybetmiştim ki bu dosyaların içinde benim de ihtiyacım olan EFI dosyaları da gitmişti.

Şimdi yeniden biraz daha az hurda bir sistem toplayabildim ama artık zaten o eski EFI konfigürasyon dosyaları bile işe yaramaz hale gelmiş OpenCore diye bir başlatıcı var artık :/

BootLoader
-
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
Asus P8H77-V LE
İşlemci Modeli
Intel® Core™ i5-3470
Grafik Kartı
EVGA GeForce GTX 980 Ti FTW GAMING ACX 2.0+ Ekran Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887 @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C1] PCI
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212)
Disk ve RAM
80GB + 60GB, HDD & 8GB (2X4) DDR3 1333MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler