Gerçekten eski bir sistem. İşlemcisi desteklenmiyor. Grafik kartı desen ömrünü çoktan tamamladı. Ama hala "ben buradayım" diyor. Nihayetinde antik sistemi Catalina kurulumu yaptım. Ancak hemen belirtmem lazım; Sadece merak ettiğim için denediğim bir kurulum. Sadece internete girmek ve temel işlemleri yapmak için yeterli olur. Bunun haricinde bu sistem Catalina yerine en kararlı High Sierra ile çalışmakta. Zira çok ağır çalışmakta, GT 220 yama ile aktif. Normalde bu kasada GT 630 grafik kartı vardı. Ancak Fermi kartların desteği olmadığı için ve Catalina ile GT 220 ile yama yapılabildiği için eski GT 220 kartı takıp bunu aktif ettim.
Sonuç olarak bir başarılı kurulum mu; evet. Tavsiye eder misin diye sorarsanız ise elinizde değerlendirmek istediğiniz, boşta olan böyle bir sistem varsa ve değişiklik arıyorsanız, ya da Catalina denemek istiyorsanız deneme yapabilirsiniz. Zira kurulumda herşey yamalı.
Çalışanlar:
GT 220 ( Grafik hızlandırma aktif)
Ses
Ethernet
Wi-Fi= yok
iMessage: Denemedim.
Şu anda vaktim olmadığı için kurulum adımlarını ve dosyalarını gün içinde paylaşacağım. Şimdilik bir kaç ekran görüntüsü ekliyorum.
- BootLoader
- OpenCore 0.6.4
- Anakart Modeli
- Asus Z170 Deluxe
- İşlemci Modeli
- Intel i7 6700K
- Grafik Kartı
- 8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
- Ses Kartı Modeli
- ALC 1150
- Ağ Aygıtları
- Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet