Bilenler bilir, bu benim 2009 senesinde satın aldığım emektar sistemim ve bununla Hackintosh deneyimlerine başladım. Ve şu ana kadar da bu eski dostum bütün kahrımı çekti ve banamısın demedi. Ta ki macOS Mojave'ye kadar. macOS Mojave yayınlandığında zaten eski sistemlerin desteklenmeyeceğini biliyordum ancak sadece SSE 4,2 destekleyeceğininden haberimiz yoktu. macOS Mojave Bir Çok Eski Mac Cihazı Desteklemeyecek
Ve dedim ki, artık bu emektarın emekli olma vakti geldi. " biz daha ölmedik!" diyeceğini bildiğimden bu emektar için son şanslar hala var. Ve bu şansı da bulduk.
Bu rehberde macOS Mojave desteklemeyen masaüstü sisteme kurulum başarılı ile gerçekleştirildi.
Öncelikle sistem bilgileri.
HP Pavilion p6234ch
Caractéristiques de l'ordinateur de bureau HP Pavilion p6234ch | Assistance clientèle HP®
Anakart:
IPIEL-LA3 (Eureka3)
CPU:
Intel Core 2 Quad Q8300
Ram:
8 GB 1333 DDR 3
8 Go
SES:
Audio intégré Realtek ALC888S
Network:
Realtek 81111DL
Réseau LAN : Gigabit 10-Base-GT
Donanım iyileştirmeleri:
- SSD eklendi.
Samsung 840 EVO 250GB - Wi-Fi Kartı değiştirildi:
TP-Link PCI Express Wifi Adapter - Ekran kartı değiştirildi:
Gainward GTX 680 2gb
Cihazın BIOS' unda AHCI aktif etmek dışında bir şey yok. Dolayısıyla BIOS üzerinde bir şey yapmadım.
- İlk olarak macOS Mojave Public Beta indirmek için Apple Dev kaydını yapıyoruz.
macOS Mojave Public Beta Sürümü Yayınlandı. | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
- Ardından rehberi takip ederek USB imajını hazırlıyoruz.
macOS Mojave Dev Beta Kurulum Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
- Bu işlemden sonra kurulumu tamamlıyoruz.
- Kurulum bittikten sonra sistemi boot etmek istediğimizde sistem gri ekranda kalıp yeniden başlatılacak ki bu zaten beklediğimiz bir sorun. Zira İŞlemcimiz desteklemiyor biliyorsunuz. Bu sorunu aşmak için ise bize gereken, macOS Mojave kurulmuş diske erişebilmek. Bunun içinde; eğer sistemde herhangi bir OS ( Windows yada macOS) yüklü ise bunlar üzerinden kurulum yaptığımız diske erişmek gerekiyor. Wİndpws üzerinden Transmac ile erişim sağlayabilirsiniz. MacOS üzerinden zaten sorunsuzca erişebilirsiniz.
- macOS Mojave kurduğunuz diske eriştikten sonra yapmanız gereken / System / Library / UserEventPlugins klasörüne gidin.
- Buradan com.apple.telemetry.plugin dosyasını silin.
- Ve ardından bu konuda paylaştığım com.apple.telemetry.plugin dosyasını buraya koyun.
com.apple.telemetry.plugin.zip
- Bu işlemden sonra sistemi yeniden başlattığınızda artık macOS Mojave erişmiş olacaksınız.
- Ses tanıtmak için kullandığım yöntem VoodooHDA oldu. Sıkıntısız bir şekilde ses tanıtıldı.
[Video Rehber] VoodooHDA ile Ses Tanıtmak
- Ethernet için ise RTL 8111 kullandım.
RealtekRTL8111-Binary 2.2.1 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
- BootLoader
- OpenCore 0.6.4
- Anakart Modeli
- Asus Z170 Deluxe
- İşlemci Modeli
- Intel i7 6700K
- Grafik Kartı
- 8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
- Ses Kartı Modeli