[BAŞARILI KURULUM] Monster Abra A5 V15.2 macOS Big Sur

tahaturk

APPRENTICE
21 Nis 2020
68
20
21
İstanbul, Türkiye
Herkese merhaba, dün forumda MacOS Big Sur kurulumu için yardım istemiştim ve sonra, kurulumu alternatif olarak nasıl yapabileceğimi araştırmaya başladım. Daha önce yine burada, bir arkadaşın paylaştığı Thongfang efi dosyasının, aynı geliştirici tarafından yapılmış yeni bir sürümünü, Github üzerinden indirdim. USB 2 belleğime de MacOS Big Sur kurulum imajını yazdım ve içinde yer alan efi dosyalarıyla, indirdiğim efi dosyalarını değiştirdim. Boot işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim ve kurulumu tamamladım. Şu an yalnızca efi dosyasını yerleştiremedim, bir önceki kurulumumda nasıl yaptığımı hatırlamaya çalışıyorum. Geliştirici, bu dosyayı genel olarak Thongfang PC'ler için paylaştığını söylüyor. Github linkini kaydetmeyi unuttum o yüzden iletemiyorum, fakat aynı bilgisayara sahip arkadaşlar için One Drive hesabıma dosyaları yükledim. Bir sorunuz olursa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Herkese desteği için teşekkürler. Efi linki: hasee-tongfang-macos-oc-general

volkanyildirim

APPRENTICE
22 Mar 2021
35
7
21
Sizin Efi'yi denedim config.plist'ide denedim. Hocam install menüsünde sadece windows var macOS Install kısmı çıkmıyor:)

Laptop Modeli
Excalibur g770
Anakart Modeli
9750h
İşlemci Modeli
İntel Core i7
Grafik Kartı
intel hd graphics 630 & Nvidia 1650
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Intel Wireless-AC 9560 160MHZ
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB RAM

volkanyildirim

APPRENTICE
22 Mar 2021
35
7
21
Laptop Modeli
Excalibur g770
Anakart Modeli
9750h
İşlemci Modeli
İntel Core i7
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB RAM

tahaturk

APPRENTICE
21 Nis 2020
68
20
21
İstanbul, Türkiye
Merhaba, ben bu şekilde bir sorun yaşamadım. MacOS imajını Ballymatcher ile yazdıktan sonra OSX Info EFI bölümünde yer alan EFI klasörünün içine, buradan edindiğim dosyaları kopyaladım ve F7 Boot Menü'yü kullanarak USB belleği seçtikten sonra, MacOS Installer kısmını başarıyla ön yükledim. Yani bir sorun yaşamadım. Belleğiniz veya imaj yazma sırasında bir sorun oluşmuş labilir mi?

volkanyildirim

APPRENTICE
22 Mar 2021
35
7
21
Merhaba, ben bu şekilde bir sorun yaşamadım. MacOS imajını Ballymatcher ile yazdıktan sonra OSX Info EFI bölümünde yer alan EFI klasörünün içine, buradan edindiğim dosyaları kopyaladım ve F7 Boot Menü'yü kullanarak USB belleği seçtikten sonra, MacOS Installer kısmını başarıyla ön yükledim. Yani bir sorun yaşamadım. Belleğiniz veya imaj yazma sırasında bir sorun oluşmuş labilir mi?
Hayır sorun oluşmadı, dediğim gibi bu siteden indirdiğim imajın içindeki efi sorun yaratmadı install kısmı çıktı ama o da apple panic hatası verdi. Ayrıca İmajı Win32 Disk İmager ile yazdırdım.

Laptop Modeli
Excalibur g770
Anakart Modeli
9750h
İşlemci Modeli
İntel Core i7
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB RAM

volkanyildirim

APPRENTICE
22 Mar 2021
35
7
21
Son düzenleme:
Laptop Modeli
Excalibur g770
Anakart Modeli
9750h
İşlemci Modeli
İntel Core i7
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB SSD - 16 GB RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler