Donanım:
Ekran Kartı: AMD Radeon R7 250 ( GPU-SPOOF.AML gerekli vede VGA giriş dışında DP yada HDMI kullanmanız lazım )
İşlemci: İntel Pentium G4400 ( CpuFakeID gerekli )
Anakart: Asus H110M-K
WİFİ: Realtek 8812BU
Bluetooth: TP-LİNK UB400
Ethernet: Broadcom BCM57786
Çalışmayanlar:
Hepsini denemedim ama yüksek ihtimalle hepsi çalışıyordur.
Denemediklerim:
Ethernet ( Gerek duymadığım için denemedim vede işlemleri biraz zor olduğu için )
GPU-SPOOF.AML:
osxinfo.net
Bu rehberi takip edin Aygıt Kimliği kısmında "0x3F, 0x68, 0x00, 0x00" kullanabilirsiniz.
Hazır derlenmiş GPU-SPOOF.AML: SSDT-GPU-OSXINFO
Ek olarak "radpg=15" "-lilubetaall" değerlerini boot-args içine giriniz.
CpuFakeID:
config.plist dosyanızı opencore configurator ile açın ( ben ocauxaliritytools kullanıyorum tasarımı ve arayüzü daha sade geliyor ) sonrasında kernel/emulate kısmına girip
cpuid1data: A0060300000000000000000000000000
cpuid1mask: FFFFFFFF000000000000000000000000
Yapıştırın.
Realtek 8812BU:
github.com
TP-LİNK UB400:
BlueToolFixup.kext
BrcmBluetoothInjector.kext
BrcmPatchRAM3.kext
Bu kextleri kullanabilirsiniz.
github.com
Ses:
boot-args içerisinde "alcid=7" değerini girip deneyiniz olmazsa buraya bakınız .
SMBus
osxinfo.net
Takip Ettiğim Rehber: Rehber: OpenCore ile Detaylı Hackintosh Kurulumu ben bu rehberi takip ettim Windows ortamında daha kolay yapabileceğim için siz isterseniz başka rehberi takip edebilirsiniz.
EFI: EFI usb yamalarını tekrardan yapınız ben kendi kullanım şeklime göre ayarladım vede seri numaralarını yeniden ayarlayınız.
Ekran Kartı: AMD Radeon R7 250 ( GPU-SPOOF.AML gerekli vede VGA giriş dışında DP yada HDMI kullanmanız lazım )
İşlemci: İntel Pentium G4400 ( CpuFakeID gerekli )
Anakart: Asus H110M-K
WİFİ: Realtek 8812BU
Bluetooth: TP-LİNK UB400
Ethernet: Broadcom BCM57786
Çalışmayanlar:
Hepsini denemedim ama yüksek ihtimalle hepsi çalışıyordur.
Denemediklerim:
Ethernet ( Gerek duymadığım için denemedim vede işlemleri biraz zor olduğu için )
GPU-SPOOF.AML:
OpenCore ile AMD GPU Fake ID - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ekran kartı belki de Hackintosh sisteminin en önemli parçasıdır ve bu konuda büyük sorunlar yaşanmakta. High Sierra öncesinde insanları Nvidia ekran kartı almaya yönelten Apple Nvidia'nın ürün politikası, yazılımını paylaşmaması ve ekran kartlarında çıkan sorunlar nedeniyle bir çıkmaza girdi ve...
Hazır derlenmiş GPU-SPOOF.AML: SSDT-GPU-OSXINFO
Ek olarak "radpg=15" "-lilubetaall" değerlerini boot-args içine giriniz.
CpuFakeID:
config.plist dosyanızı opencore configurator ile açın ( ben ocauxaliritytools kullanıyorum tasarımı ve arayüzü daha sade geliyor ) sonrasında kernel/emulate kısmına girip
cpuid1data: A0060300000000000000000000000000
cpuid1mask: FFFFFFFF000000000000000000000000
Yapıştırın.
Realtek 8812BU:
GitHub - chris1111/Wireless-USB-Big-Sur-Adapter: Drivers for Realtek 802.11n and 802.11ac USB Wi-Fi adapters. Packages for macOS
Drivers for Realtek 802.11n and 802.11ac USB Wi-Fi adapters. Packages for macOS - chris1111/Wireless-USB-Big-Sur-Adapter
TP-LİNK UB400:
BlueToolFixup.kext
BrcmBluetoothInjector.kext
BrcmPatchRAM3.kext
Bu kextleri kullanabilirsiniz.
GitHub - acidanthera/BrcmPatchRAM
Contribute to acidanthera/BrcmPatchRAM development by creating an account on GitHub.
Ses:
boot-args içerisinde "alcid=7" değerini girip deneyiniz olmazsa buraya bakınız .
SMBus
ÇÖZÜM - Smbus Aygıtı Tanıtma (OpenCore - Clover) - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Selamlar Bu rehberde SMBUS Aygıtını DSDT yöntemi ile tanıtmayı göstereceğim. 1. ADIM Hazırlık Ekte bıraktığım .dsl dosyasını indirin. 2. Macİasl İndirin. 3.Hackintool indirin 2.ADIM Hackintool programından Smbus aygıtmızın IOREGini öğreniceğiz. Bunun için Hackintool programımızı...
Takip Ettiğim Rehber: Rehber: OpenCore ile Detaylı Hackintosh Kurulumu ben bu rehberi takip ettim Windows ortamında daha kolay yapabileceğim için siz isterseniz başka rehberi takip edebilirsiniz.
EFI: EFI usb yamalarını tekrardan yapınız ben kendi kullanım şeklime göre ayarladım vede seri numaralarını yeniden ayarlayınız.
Son düzenleme: