[Başarılı Kurulum] Sony Vaio SVF1532USTW Mojave 10.14 / DualBoot Win10

driver

APPRENTICE
30 Eyl 2018
5
5
0
30
aZ-yPRQ4d5N4UqCW1YgJz1rMpjBrDHL4.jpeg
Daha önce başarılı olarak Sierra 10.12.6 kurulumu yaptığım Vaio bilgisayarıma, Sierra da kullandığım yamalanmış DSDT/SSDT dosyalarımı da kullanarak Win10 yanına DualBoot olarak Mojave 10.14 kurulumu gerçekleştirdim. DSDT/SSDT dosyalarımın uyumlu olması beni fazla uğraştırmadan bu kurulumu tamamlamamı sağladı. Tabiki OSXİnfo platformundan da epey bilgi edindim, özeliikle Sierra kurulumum sırasında :). Emeği geçen herkese teşekkür ederim bu platformun oluşturulmasında. Türk forumlarında çok büyük bir eksikliği gidermiş oldular.

İşlemci Türü: Intel Core i5
İşlemci Modeli: i5-4200U
İşlemci Hızı: 1.60 GHz
İşlemci Nesli: 4. Nesil
Sabit Disk: 500 GB
Bellek: 6 GB
Dahili Ekran Kartı: Intel HD4400
Ekran Kartı: NVIDIA
Ekran Kartı Modeli: GeForce GT 740M
Ekran Kartı Hafızası: 2 GB
Ekran Boyutu: 15.5"
Ekran Çözünürlüğü: 1366x768 px
İşletim Sistemi: Win 10
[TBODY] [/TBODY]

Donanımda çalışanlar;
- Ses ve mikrofon (deneme fırsatım olmadı ama galiba HDMI'dan da ses alabiliyorum)
- Fn fonksiyon tuşları (ses kombinasyonu sadece, parlaklık için denemeye devam edeceğim)
- Trackpad
- USB portları (2.0 ve 3.0)
- Ekran parlaklık ayarı
- Pil göstergesi
- Ethernet
- HD 4400 Grafik kartı
- Kamera

Donanımda çalışmayanlar;
- GT740M ekran kartı (Mojave kurulum içerisindeki yama ile otomatik olarak devre dışı kaldı)
- Kart okuyucu
- Wifi-Bluetooth (en kısa zamanda destekleyen bir kart alacağım)

Kurulum yeni tamamlandığı için Facetime, İmessage, Siri gibi uygulamaları deneyemedim. Ama Sierra da çalışıyorlardı Mojavede de çalışacağını düşünüyorum.

aZ-yPRQ4d5N4UqCW1YgJz1rMpjBrDHL4.png

wubYZPdrfp0o7rArmUQrU5LvYFYFgze1.png

Moderatörün son düzenlenenleri:

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Ellerine ve emeğine sağlık @driver :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

xelarmen

APPRENTICE
19 Eki 2017
16
1
21
Hocam bende touchpad çalışıyor ama ayarlardan trackpad ayarlarını yapamıyorum. Orada tanınmadı diyor onu nasıl çözerim?

mmtdz

APPRENTICE
18 Eki 2018
1
0
0
39
Daha önce başarılı olarak Sierra 10.12.6 kurulumu yaptığım Vaio bilgisayarıma, Sierra da kullandığım yamalanmış DSDT/SSDT dosyalarımı da kullanarak Win10 yanına DualBoot olarak Mojave 10.14 kurulumu gerçekleştirdim. DSDT/SSDT dosyalarımın uyumlu olması beni fazla uğraştırmadan bu kurulumu tamamlamamı sağladı. Tabiki OSXİnfo platformundan da epey bilgi edindim, özeliikle Sierra kurulumum sırasında :). Emeği geçen herkese teşekkür ederim bu platformun oluşturulmasında. Türk forumlarında çok büyük bir eksikliği gidermiş oldular.

İşlemci Türü: Intel Core i5
İşlemci Modeli: i5-4200U
İşlemci Hızı: 1.60 GHz
İşlemci Nesli: 4. Nesil
Sabit Disk: 500 GB
Bellek: 6 GB
Dahili Ekran Kartı: Intel HD4400
Ekran Kartı: NVIDIA
Ekran Kartı Modeli: GeForce GT 740M
Ekran Kartı Hafızası: 2 GB
Ekran Boyutu: 15.5"
Ekran Çözünürlüğü: 1366x768 px
İşletim Sistemi: Win 10
[TBODY] [/TBODY]
Donanımda çalışanlar;
- Ses ve mikrofon (deneme fırsatım olmadı ama galiba HDMI'dan da ses alabiliyorum)
- Fn fonksiyon tuşları (ses kombinasyonu sadece, parlaklık için denemeye devam edeceğim)
- Trackpad
- USB portları (2.0 ve 3.0)
- Ekran parlaklık ayarı
- Pil göstergesi
- Ethernet
- HD 4400 Grafik kartı
- Kamera

Donanımda çalışmayanlar;
- GT740M ekran kartı (Mojave kurulum içerisindeki yama ile otomatik olarak devre dışı kaldı)
- Kart okuyucu
- Wifi-Bluetooth (en kısa zamanda destekleyen bir kart alacağım)

Kurulum yeni tamamlandığı için Facetime, İmessage, Siri gibi uygulamaları deneyemedim. Ama Sierra da çalışıyorlardı Mojavede de çalışacağını düşünüyorum.

Öncelikle tebrikler başarılı kurulum için:) Önemli bir sorum olacak, bu DSDT SSDT dosyalarını sierradan nasıl aldınız ve tam olarak nasıl kurdunuz? Her kurulumda bu dosyalara ihtiyaç oluyor mu? Ben Lenovo T430 a Sierra kurdum ama o dosyalarla hiç işim olmadı. Ses internet ve klavye ışığı gibi özelliklerim çalışıyor. Yabancı bir sitede kendi laptopuma ait tüm driverlsrı ve o dosyaları indirmiştim ama kurmayı beceremediğim için yapmadım. Sitedeki rehberi okudum ama sanki biraz karmaşık ve bazı şeyler sağlıklı olmuyor gibi. O işlemle alakalı nasıl bir yol izlemeliyim?

aso

APPRENTICE
12 Mar 2019
6
0
1
43
merhaba
bende aynı bilgisayara high sierra kurulumu yapmaya çalıştım ancak birtürlü başaramadım. güncel config dosyası veya dikkat ececeğim aşamalar nelerdir.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler