Ventura yukarıda da belirttiğim gibi AVX2 işlemci desteği istiyor. Ivy Bridge işlemcilerde bu destek yok. Benimki sadece bir denemeydi.
Hangi sürüm sorusuna gelirsek.
Big Sur yamaya gerek olmadan HD4000 destekler. Bence ordan başlayın. Performansa bakarsınız. İstediğiniz performansı alamazsanız Mojave ya da Catalina deneyebilirsiniz.
Forum kurulum dosyaları başlığında izlenmesi gereken yol belirtilmiş. Hata alırsanız konu açın gereken yardım gelir.
Monterey için HD4000 yama ister. Ventura kurulumu biraz daha farklı.
HP'yi 13.1'e günceleyebildiniz mi?
Yüklediğim sürüm 13.1
RX 570 ile durum böyle. Güvenlik ve gizlilik hâlâ aktif değil
Birçok farklı foruma bakıyorum bu durum neden oluşabilir diye. Birkaç kişi aynı sorundan söz etmiş. (Insanelymac) Ancak tatmin edici bir cevap yok.
Sorun bende kurulum sonrası Cyrtex ve ilgili boot komutlarını kaldırınca halloldu.
İlginç olansa bu kexte sadece ilk kurulumda mı gerek var? Sonrasında sistem neyi nasıl algılıyor? Garip bir durum

Belki bir cevap gelir diye her gün kontrol ediyorum. Yer imlerine sayfayı ekledim.
Aynı sorun
Performans evet Monterey'den çok çok iyi

Ventura 13.2 Beta 22D5027d yüklendi. 13.01 sürümünde sorunsuz olan Gizlilik ve Güvenlik bu sürümde pasif. Buna rağmen OCLP 0.5.3 ile HD4000 yaması başarılı. TPLink TL-725N sorunsuz yüklendi. Sistem performansı Big Sur seviyesinde. Gayet güzel.
Gizlilik ve Güvenlik için çalışmaya devam
Ventura 13.0 (22A380) kurulumunda sorun yok. Güvenlik ve Gizlilik aktif.
Güvenlik ve gizliliğin aktifleşmediği sürümler sanırım daha üst sürümler.