Batarya için DSDT düzenleme sorunu

LinkiooN

APPRENTICE
17 Eyl 2018
13
2
21
Cihazımda Aralık ayından beri Big Sur kullanıyorum ve kurduğumdan beri bataryamla ilgili sorunlar yaşıyorum. Aralık ayında laptopu kullanmaya başladım ve aralık ayından önce sadece windows kullanılıyordu laptopta ve böyle bir sıkıntı hiç çıkmamıştı. Bu sorun Windowsada yansıdığı oluyor macOS üzerinden windowsa geçtiğimde. Elimde görüntüsü yok ancak %0 olarak kalıyor şarjı bitinceye kadar ve sonrasında kapanıyor ancak şarjı bittikten sonra sadece windows kullanırsam hiç sıkıntı yaratmıyor. Batarya göstergesine sahibim ancak bazen aşağıda görüldüğü gibi batarya %30larda duruyor ancak birden %1e düşüyor. Ayrıca bazen şarj olmaya devam etmesine rağmen göstergede şarj olmuyor yazıyor. Şarj olmuyor yazdığında şarjdan çıkarıp geri takmak geçici bir çözüm olsada sonradan yeniden aynı sorunu yaşıyorum yada bu yaptıklarıma rağmen sorun devam ediyor ve kendiliğinden düzelip sonradan yeniden şarj olmuyor yazabiliyor. Bazende hiç sıkıntı çıkarmadan kullanabiliyorum ancak nadir oluyor hiç sıkıntı çıkarmaması.

Screen Shot 2021-03-31 at 3.07.57 PM.png

Bundan dolayı DSDT patchlemeyi denemeye başladım ancak EmbeddedControl altında hiç 16 bitten büyük bir değer yok. Ancak DSDT içinde 16 diye arattığımda EmbeddedControl dışında 16 bit veya 16 bitten daha büyük değerler bulabiliyorum. Bundan dolayı nasıl patchliceğimi anlamadım.
Screen Shot 2021-03-31 at 3.07.06 PM.png
Screen Shot 2021-03-31 at 3.13.03 PM.png

Ayrıca anladığım kadarıyla batarya düzgün çalışıyorsa cycle count gibi değerlerinde gösterilmesi lazım ancak bende gözükmüyor ve batarya sağlığını ölçen uygulamalar her yeniden başlatmada bataryama rastgele sağlık değerleri veriyor.
Screen Shot 2021-03-31 at 4.06.33 PM.png

Şuan SMCBatteryManager kextini kullanıyorum ancak ACPIBatteryManager kexti bir fark yaratmıyor. Kısacası şuan anlamadım nasıl bataryamı patchleyebileceğimi ekteki sysreport dosyasında sistemden çıkarılmış düzenlenmemiş DSDT dosyalarım bulunmakta.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.8.5
Anakart Modeli
GIGABYTE H510M H v1.3
İşlemci Modeli
i3-10105F
Grafik Kartı
ASUS AREZ RX 560 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC897
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
256/256 GB SSD & 2 TB Harici HDD - 16GB DDR4 2666MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bundan dolayı DSDT patchlemeyi denemeye başladım ancak EmbeddedControl altında hiç 16 bitten büyük bir değer yok. Ancak DSDT içinde 16 diye arattığımda EmbeddedControl dışında 16 bit veya 16 bitten daha büyük değerler bulabiliyorum. Bundan dolayı nasıl patchliceğimi anlamadım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler