Yine yeniden merhaba. Big Sur'da şu an bataryamı tanıtmak için uğraşıyorum, ancak bir türlü olmuyor. SMCBatteryManager kext'i EFI/OC/Kexts'de mevcut ve Config'de aktif, ancak batarya yok. Bunu manuel DSDT yaması yapmadan çözmek için ECEnabler kextini atıp aktifleştirdiğimde ise reboot edemiyorum. NVRAM resetleyip girmeye çalışıyorum ancak ss'lerde görebileceğiniz Kernel Panic ile karşılaşıyorum. Bataryayı tanıtamıyor olmam trackpad ve klavye sorunlarına da yol açıyor (trackpadde tap to click yok, normal tıklama uzun tıklama olarak algılanıyor, dahili laptop klavyesi boottan sonra sleep yapıp kendi kendine geri açılmasını beklemediğim sürece çalışmıyor [sleep-wake sorunlarını bataryadan sonra düzelteceğim]). Bataryayı tanıtma konusunda yardımcı olabilirseniz sonunda Hackintosh kurulumum bitmiş olacak galiba
Şimdiden çok teşekkürler ediyorum, hem şu ana kadar verdiğiniz hem de şu andan sonra vereceğinizi bildiğim destekleriniz için.
SS'lerdeki panicler 2 farklı panic, panic kodlarında da küçük farklar var. Birisi 0xffffff801d732db2 iken diğeri 0xffffff8019b32db2. Ama ikisi de ECEnabler kextini koyup confige işledikten sonra oldu, onu yüklemeden hemen önce aldığım EFI backup'ına dönünce sorun olmuyor.
Saygılar.
Aga Bateri yazmışım kafa kalmamış şu aralar sınav dönemi. Batarya olacak o, anlarsınız siz :'D
SS'lerdeki panicler 2 farklı panic, panic kodlarında da küçük farklar var. Birisi 0xffffff801d732db2 iken diğeri 0xffffff8019b32db2. Ama ikisi de ECEnabler kextini koyup confige işledikten sonra oldu, onu yüklemeden hemen önce aldığım EFI backup'ına dönünce sorun olmuyor.
Saygılar.
Aga Bateri yazmışım kafa kalmamış şu aralar sınav dönemi. Batarya olacak o, anlarsınız siz :'D
Ekli dosyalar
-
1,008.7 KB Görüntüleme: 301
-
984.2 KB Görüntüleme: 219
Son düzenleme:
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- MONSTER TULPAR T7 V20.2
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7-10750H
- Grafik Kartı
- Intel UHD 630 & NVIDIA GeForce RTX 2060
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC274 @ Intel Comet Point-H PCH - cAVS & nVIDIA TU106 HDMI/DP @ nVIDIA TU106
- Ağ Aygıtları
- Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz & Realtek PCIe GbE Family Controller
- Disk ve RAM
- 256GB Samsung PM991 M.2 SSD (C:) & 1TB HDD (D:) (500GB Depo ve 500GB macOS Partition)