Merhabalar,
Intel 6402p işlemci ve içerisindeki HD 510 iGPU ile bilgisayarıma başarılı bir şekilde Vanilla kurulum ile Catalina kurdum.
Şu an için sadece tek bir problemim var. O da bazı programlarda sistemin crash olması. Örneğin Firefox ve Satranç açılmıyor. Safari bazı sayfaları açamıyor. Logları incelediğimde hepsi grafiklerle ilgiliydi.
Ben HD 510 kurulumumun tam doğru olmadığından şüpheleniyorum. Sistem raporunda grafik arabirimi düzgünce yazıyor: Intel HD Graphics 510 1536 MB şeklinde.
Intel Framebuffer yaması yapmadım. Ne işe yaradığını bilmiyorum.
Bu rehberi takip ettim: Skylake
config.plist'te grafik ayarları şu şekilde
ig-platform-id olarak bu var: 0x19120000. 0x19020001 olarak denediğimde ise hata aldım.
Yüklediğim kextler şunlar:
AppleALC.kext
Lilu.kext
RealtekRTL8111.kext
SMCProcessor.kext
SMCSuperIO.kext
USBInjectAll.kext
VirtualSMC.kext
WhateverGreen.kext
Intel 6402p işlemci ve içerisindeki HD 510 iGPU ile bilgisayarıma başarılı bir şekilde Vanilla kurulum ile Catalina kurdum.
Şu an için sadece tek bir problemim var. O da bazı programlarda sistemin crash olması. Örneğin Firefox ve Satranç açılmıyor. Safari bazı sayfaları açamıyor. Logları incelediğimde hepsi grafiklerle ilgiliydi.
Ben HD 510 kurulumumun tam doğru olmadığından şüpheleniyorum. Sistem raporunda grafik arabirimi düzgünce yazıyor: Intel HD Graphics 510 1536 MB şeklinde.
Intel Framebuffer yaması yapmadım. Ne işe yaradığını bilmiyorum.
Bu rehberi takip ettim: Skylake
config.plist'te grafik ayarları şu şekilde
Kod:
<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
<dict>
<key>AAPL,ig-platform-id</key>
<data>
AAASGQ==
</data>
<key>framebuffer-patch-enable</key>
<data>
AQAAAA==